طرز تهیه خورشت مرغ جا افتاده و آبدار
خورشت مرغ یکی از غذاهای خوشمزه ایرانیست که هم به عنوان یک وعده غذا در خانه و هم برای سرو در مجالس مناسب است.
برترین ها: خورشت مرغ یکی از غذاهای خوشمزه ایرانیست که هم به عنوان یک وعده غذا در خانه و هم برای سرو در مجالس مناسب است.
معمولا خورشت مرغ در قابلمه پخته میشود و آن را به همراه زرشک پلو سرو میکنیم، یعنی همان زرشک پلو با مرغ معروفی که همه میشناسیم.
اینجا دستور تهیه خورشت مرغ لذیذ و جا افتاده را برای شما توضیح خواهیم داد. دقت کنید که دستور ارائه شده برای ۴ نفر نوشته شده است و به منظور طبخ خورشت مرغ برای تعداد نفرات متفاوت، باید مقادیر مواد لازم را به یک نسبت تغییر دهید.
مواد لازم
- ران مرغ ۴ عدد
- پیاز متوسط ۲ عدد
- سیب زمینی ۲ عدد
- هویج ۲ عدد
- نخود فرنگی ۱۰۰ گرم
- رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
- روغن مایع ۳ قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
- زردچوبه به میزان دلخواه
- فلفل سیاه به میزان دلخواه
- نمک به میزان دلخواه
طرز تهیه
1. پیازها را بصورت خلالی خرد کنید. سپس با مقداری روغن داخل تابه بریزید و تفت دهید. هنگامی که خلالهای پیاز شفاف شدند، زردچوبه را اضافه کنید و به مدت 3 دقیقه به تفت دادن ادامه دهید. وقتی کار تفت دادن به پایان رسید، تابه را خاموش کنید، محتویات آن را خارج کرده و برای استفاده در مراحل بعد کنار بگذارید.
2. یک قابلمه مناسب به عنوان ظرف پخت خورشت انتخاب کنید و روی شعله بگذارید. داخل قابلمه روغن بریزید و رانهای مرغ را برای تفت دادن درون قابلمه بگذارید.
3. رانها را با شعله متوسط تا مرحلهای تفت دهید که رنگ آنها طلایی شود. قطعات ران را در حین تفت دادن جابجا کنید تا هر دو طرفشان به خوبی طلایی رنگ شود.
4. میتوانید در حین تفت خوردن مرغها، هویج و سیب زمینی را خرد کنید تا برای مرحله بعدی آماده باشند. هویج را حلقه حلقه و سیب زمینی را به صورت نگینی خرد کنید.
5. پس از تکمیل فرآیند تفت دادن مرغ، پیازی را که در مرحله قبل اول تفت داده بودید، به محتویات قابلمه خورشت اضافه کنید.
6. سپس هویج و سیب زمینی را نیز داخل قابلمه بریزید. اجازه بدهید مواد داخل قابلمه دو دقیقه با هم تفت بخورند، سپس رب را اضافه کنید و تفت دادن را دو دقیقه دیگر ادامه دهید.
7. در نهایت دو لیوان آب داخل قابلمه بریزید و درب آن را بگذارید تا به جوش بیاید. پس از به جوش آمدن، شعله گاز را ملایم کنید تا خورشت به آرامی پخته شود.
8. پس از نیم ساعت نخود فرنگی را داخل قابلمه بریزید و زعفران دم کرده را نیز اضافه کنید و دوباره درب قابلمه را ببندید تا یک ربع دیگر روی شعله ملایم بجوشد.
9. بعد از یک ربع درب قابلمه را بردارید و نمک و فلفل را اضافه کنید و اجازه بدهید پنج دقیقه دیگر روی شعله بماند. پس از آن میتوانید خورشت را برای سرو به ظرف مناسبی انتقال دهید.
نکات:
- در مرحله اول میتوانید یک حبه سیر را نیز رنده کرده و به همراه پیازها تفت دهید.
- در این دستور پخت خورشت مرغ، از ران مرغ استفاده شده است، در صورت تمایل میتوانید سینه مرغ را جایگزین کنید.
- اگر دوست دارید میتوانید تفت دادن اولیه مرغها را کمی بیشتر ادامه دهید تا رانها سرخ شوند.
- در صورت تمایل میتوانید به جای اضافه کردن سیب زمینیها به محتویات ظرف خورشت، آنها را جداگانه و به صورت خلالی سرخ کنید و پیش از سرو، روی خورشت مرغ بریزید.
- در صورت تمایل می توانید برای مشاهده انواع آموزش سایر غذاها کلیک کنید