انواع دسر برای شب یلدا

شب یلدا یکی از بزرگترین جشن های ایرانی است که موجب گرد هم آمدن خانواده ها می شود. در این شب بازار انواع دسر برای شب یلدا از ژله، بستنی، تارت، کیک و کاپ کیک گرفته تا مارشمالو کبابی داغ است.

شب یلدا یکی از بزرگترین جشن های ایرانی است که موجب گرد هم آمدن خانواده ها می شود. در این شب بازار انواع دسر برای شب یلدا از ژله، بستنی، تارت، کیک و کاپ کیک گرفته تا مارشمالو کبابی داغ است.
انواع دسر برای شب یلدا
۱. دسر مارشمالو کبابی برای شب یلدا

یکی از انواع دسر برای شب یلدا که در بین کودکان و جوانان محبوب است، مارشمالو است. مارشمالو آماده در اکثر سوپرمارکت‌ها و آجیل فروشی‌ها در دسترس است و اخیرا جای خود را در مهمانی‌های ایرانی نیز به خوبی باز کرده است. از آنجایی که شب یلدا معمولا خانواده‌ها در کنار آتش جمع خواهند شد بی مناسبت نخواهد بود اگر از مارشمالو ساده کبابی به عنوان دسر استفاده کنید. در صورتی که در منزل قصد کباب کردن مارشمالو را داشته باشید، می‌توانید از شمع‌های وارمر برای این منظور بهره ببرید. همچنین، شما در صورت تمایل می‌توانید مارشمالو را با طعم‌های دلخواه به راحتی در منزل تهیه کنید.


مواد لازم برای تهیه مارشمالو هندوانه‌ ای
ژله هندوانه
۱ بسته
شکر
۳ پیمانه
آب جوش
۲ و ½ پیمانه
آب سرد
½ پیمانه
پودر ژلاتین
۲ قاشق غذاخوری
آب لیمو ترش تازه
۲ قاشق غذاخوری
وانیل (اختیاری)
۱/۸ قاشق چایخوری
پودر نارگیل (اختیاری)
به میزان لازم

طرز تهیه دسر مارشمالو هندوانه‌ای برای شب یلدا

  • پودر ژله هندوانه را با یک لیوان آب جوش مخلوط کرده و اجازه دهید تا تمام ذرات پودر در آب حل شود. در صورت نیاز از روش بن ماری استفاده کنید و یا ۳۰ ثانیه در ماکرو قرار دهید.
  • پودر ژلاتین را روی آب سرد بپاشید و اجازه دهید تا بافتی اسفنجی پیدا کند، سپس روی حرارت غیر مستقیم قرار دهید تا زمانی که محلولی شفاف بدست آید.
  • مابقی آب و شکر را نیز مخلوط کرده و اجازه دهید ذرات شکر کاملا در آب حل شود.
  • پودر ژله هندوانه و پودر ژلاتین را به آب و شکر حل شده اضافه کنید و با دور تند همزن به مدت تقریبی ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بزنید تا حجم مواد ۴ برابر شود. هرچه فرایند هم زدن ادامه پیدا کند مارشمالو روشن‌تر می‌شود و بیشتر پف می‌کند.
  • در نهایت آب لیمو ترش تازه و در صورت تمایل وانیل را اضافه کنید و مواد را درون قالب یا ظرف مورد نظر که از قبل با روغن اسپری شده است منتقل کنید.
  • مارشمالو را به مدت ۳ تا ۴ ساعت در یخچال استراحت دهید و سپس به اندازه‌های دلخواه برش بزنید.
  • در صورت تمایل می‌توانید مارشمالو را در پودر نارگیل بغلتانید.
  • برای تهیه مارشمالو سفید از پورد ژله آلوئه ورا استفاده کنید.
    ۲. دسر بستنی هندوانه برای شب یلدا
یکی دیگر از انواع دسر برای شب یلدا بستنی است. بستنی یکی از دسر‌های محبوب در بین ایرانیان است. از بستنی سنتی زعفرانی که بگذریم، بستنی‌های میوه‌ای نیز از محبوبیت خاصی برخوردار هستند. از آنجایی که شب یلدا با میوه‌هایی مانند هندوانه، انار و خرمالو اجین شده است، در این مطلب به طرز تهیه بستنی با طعم هندوانه برای شب یلدا می‌پردازیم.

مواد لازم برای تهیه بستنی هندوانه
هندوانه مکعبی خرد شده
۱ و ½ پیمانه
شیر نارگیل
۱ قوطی
عسل
۲ قاشق غذاخوری
وانیل
۱/۸ قاشق چایخوری
نمک
۱ پنس

طرز تهیه دسر بستنی هندوانه برای شب یلدا
  • برای تهیه بستنی هندوانه ای، تمامی مواد را درون بلندر ریخته و کاملا میکس کنید.
  • مواد را درون قالب ریخته و به مدت ۳ ساعت در فریزر استراحت دهید.
  • سپس مجددا مواد را درون بلندر ریخته و تا زمانی که حالت خامه‌ای پیدا کند مخلوط کنید.
  • بستنی را درون ظرف گودی ریخته و به مدت ۳۰ دقیقه در فریزر استراحت دهید.
  • در نهایت بستنی را اسکوپ بزنید و با برگ نعناع و برش‌های هندوانه تزیین کنید.
۳. دسر کدو حلوایی برای شب یلدا
اگر چه شب یلدا به هندوانه و انارش معروف است اما، نباید در این میان از نقش کدو حلوایی نیز غافل ماند. شما می‌توانید انواع دسر برای شب یلدا را از پای کدو حلوایی گرفته تا کیک کدو با استفاده از کدو تهیه کنید. در ادامه روش ساده‌ای از تهیه دسر کدو حلوایی برای شب یلدا را به شما آموزش خواهیم داد.
طرز تهیه دسر کدو حلوایی برای شب یلدا
  • درست کردن دسر کدو حلوایی بسیار ساده است. برای این منظور کافی است کدو حلوایی را از قسمت گردن بسته با قطر و شکل دلخواه و یک اندازه برش بزنید. توصیه ستاره به شما برای ظاهری زیبا و شکیل، استفاده از کاتر دایره است.
  • برش‌های کدو حلوایی را پوست کنده و درون تابه قرار دهید و بسته به ذائقه خود شکر و کره اضافه کنید.
  • برای معطر کردن این دسر، می‌توانید از چند دانه هل و چوب دارچین به هنگام طبخ استفاده کنید.
  • درب تابه را بگذارید و اجازه دهید شکر با حرارت ملایم کاراملی شود. توجه داشته باشید که بسته به نوع کدو ممکن است به یک فنجان آب برای نرم شدن کدو نیاز داشته باشید. شما همچنین می‌توانید در صورت تمایل دسر کدو حلوایی را در فر با حرارت ۱۶۰ درجه در حدود یک ساعت بپزید.
  • در نهایت دسر کدو حلوایی را به ظرف سرو منتقل کنید و با گردو و پسته خرد شده، گل محمدی، پودر هل و دارچین تزیین و در کنار چایی به صورت گرم سرو کنید.
  • در صورت تمایل می‌توانید از شیره، ارده و یا بستنی نیز، برای سرو این دسر استفاده کنید.
۴. دسر پای کدو حلوایی برای شب یلدا
یکی دیگر از انواع دسر برای شب یلدا که با استفاده از کدو حلوایی می‌توانید تهیه کنید، پای کدو حلوایی است که دارای بافتی مخملی و بی نظیر است.
برای تهیه پای کدو حلوایی به یک خمیر پای مورد اعتماد نیاز داریم که دستور تهیه آن را می‌توانید در مطلب مربوط به پای سیب دنبال کنید. در ادامه به تهیه فیلینگ پای کدو حلوایی خواهیم پرداخت.


مواد لازم برای فیلینگ
تخم مرغ
۳ عدد
پوره کدو حلوایی
۲ پیمانه
شیر عسلی
یک پیمانه
دارچین
یک قاشق چایخوری
نمک
۱/۸ قاشق چایخوری

طرز تهیه دسر پای کدو حلوایی برای شب یلدا
  • برای تهیه فیلینگ پای کدو حلوایی به دو تخم مرغ کامل و یک زرده نیاز خواهیم داشت. تخم مرغ‌ها را بزنید تا کاملا یکدست و لطیف شوند.
  • در این مرحله پوره کدو حلوایی بدون آب را اضافه کنید. توجه داشته باشید که پوره نباید هیچ آبی داشته باشد. در صورت نیاز پوره را درون تابه با حرارت ملایم تفت دهید تا آب اضافی آن تبخیر شود.
  • برای شیرین کننده این دسر از یک پیمانه شیر عسلی استفاده خواهیم کرد. منظور از شیر عسلی قوطی‌های فلزی است که معمولا با مارک الفجر در سوپرمارکت‌ها و فروشگاه‌های لوازم قنادی موجود است.
  • تخم مرغ، پوره کدو حلوایی، شیر عسلی و نمک و دارچین را با یکدیگر مخلوط کنید تا مایه یکدستی حاصل شود.
  • در این مرحله خمیر پای را به ضخامت ۲ تا ۳ میلی متر باز کنید و قالب را با آن بپوشانید.
  • فیلینگ کدو حلوایی را درون قالب، روی خمیر خام ریخته و در فر با دمای ۲۰۰ درجه به مدت ۱۵ دقیقه قرار دهید. سپس دمای فر را به ۱۸۰ درجه کاهش دهید و حدود ۳۰ دقیقه دیگر به پای اجازه پخت بدهید.
  • از آنجایی که دمای فر بسته به گاز‌های مختلف متفاوت است، بهتر است چک کنید و زمانی که احساس کردید فیلینگ به اندازه کافی گرفته است، پای کدو حلوایی آماده است.
  • پای کدو حلوایی را روی توری مشبک قرار دهید تا کاملا خنک شود و پرک بادام و یا خامه تزیین و سرو کنید.
سالاد میوه به عنوان دسر شب یلدا
استفاده از میوه به عنوان دسر شب یلدا، یکی از سنت‌های قدیمی ایرانیان است. در صورتی که تمایل به سرو میوه به عنوان دسر شب یلدا دارید، می‌توانید روش‌های زیر را امتحان کنید.
روش اول:
از آنجایی که هندوانه جز لاینفک سفره یلداست و در اکثر مواقع هندوانه شب یلدا رنگ و طعم چندان مطلوبی هم ندارد، بهتر است هندوانه را مطابق تصویر از پوست جدا کنید و از خامه شیرین شده قنادی برای کاور کردن آن استفاده کنید؛ و در نهایت با چند اسکوپ هندوانه و نعناع تازه تزیین و سرو کنید.
روش دوم:
روش دیگر سرو تک نفره میوه است. برای این منظور می‌توانید میوه‌های مختلف و ترجیحا غیر مرطوب را درون قیف بستنی سرو کنید. برای تزیین از شکلات آب شده یا سس شکلات بهره ببرید.

! در این مطلب طرز تهیه ۵ نوع از انواع دسر برای شب یلدا را یاد گرفتید، وقت آن رسیده که یکی را بسته به سلیقه، ذائقه و توانایی خود انتخاب و برای شب یلدا تهیه کنید. از امتحان کردن طعم‌های جدید نترسید. ما تلاش کردیم دسر‌هایی را در این مطلب برای شما آموزش دهیم که ساده، جدید و در عین حال خوشمزه و شکیل باشند. دسر محبوب شما برای شب یلدا کدام است؟ فراموش نکنید که نظرات و تجربیات خود را در پایین همین صفحه در بخش "ارسال نظر" با ما به اشتراک بگذارید.
در صورت تمایل برای دیدن سایر مطالب مرتبط با شب یلدا کلیک کنید
ارسال نظر