طرز تهیه پلو چینی با میگو
میگو یکی از پرخاصیت ترین غذاهای دریایی است. یکی از عادت های خوب غذایی که متخصصان تغذیه آن را توصیه می کنند، مصرف هفتگی فرآورده های دریایی از انواع ماهی گرفته تا میگوهاست. میگو مقدار قابل توجهی از املاح ضروری به ویژه آهن و فسفر دارد که برای کودکان در حال رشد و زنان باردار بسیار مفید است. از فواید میگو میتوان به مواردی مانند ضدفشار خون، ضد آلزایمز، ضد کم خونی و منبع پروتِین و کلسترول خوب بودن آن اشاره کرد.
برترین ها : میگو یکی از پرخاصیت ترین غذاهای دریایی است. یکی از عادت های خوب غذایی که متخصصان تغذیه آن را توصیه می کنند، مصرف هفتگی فرآورده های دریایی از انواع ماهی گرفته تا میگوهاست. میگو مقدار قابل توجهی از املاح ضروری به ویژه آهن و فسفر دارد که برای کودکان در حال رشد و زنان باردار بسیار مفید است. از فواید میگو میتوان به مواردی مانند ضدفشار خون، ضد آلزایمز، ضد کم خونی و منبع پروتِین و کلسترول خوب بودن آن اشاره کرد.
بخارپز کردن میگوها و اضافه کردن چاشنی هایی مانند آبلیمو و سبزی های بخارپز میتواند وعده غذایی ارزشمندی را به وجود آورد. بهترین روش طبخ میگو بخارپز یا کبابی کردن آن است.
مواد لازم برای 4 الی5 نفر:
- میگو: 500 گرم
- برنج: 4 پیمانه
- فلفل دلمه ای رنگی: 2 عدد متوسط
- ذرت یا نخودفرنگی: 1 لیوان (یک قوطی)
- رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
- آب لیمو: 2 قاشق غذاخوری
- پیاز خلالی شده: 1عدد متوسط
- نمک: به میزان لازم
- ادویه کاری: به میزان لازم
- روغن: به میزان لازم
آماده کردن میگو:
1. در ابتدا میگوی پاک شده را در آب جوش ریخته و همراه با کمی نمک و آبلیمو به مدت 5 دقیقه، تا زمانی که رنگ میگوها تقریبا صورتی شود، می جوشانیم و سپس آن را آبکش می کنیم به این طریق بوی نامطلوب میگو از آن گرفته میشود.
2. پیاز خلالی شده را در روغن تفت میدهیم تا طلایی و کمی ترد شود و سپس فلفل دلمه ای خرد شده را به آن اضافه میکنیم.
3. میگو، رب، نخودفرنگی یا ذرت، آبلیو و نمک و ادویه را به مواد تهیه شده اضافه میکنیم. میگو قبلا پخته شده و نیاز زیادی به تفت دادن در روغن ندارد.
طرز تهیه پلوی چینی با میگو:
در پخت پلوی چینی برنج باید مدت زمان بیشتری در آب جوشانده شود. برنج شفته شده را آبکش کرده و مواد تهیه شده همراه با میگو را لایه لایه درون آن میریزیم و بر روی شعله ملایم قرار میدهیم. پس از حدود 10 دقیقه غذا آماده سرو می باشد.
نکات :
1- میگو رو از قسمت کمر برش بدهید چون روده و معده در قسمت کمر قرار دارد رگ موجود را بیرون بیاورید و بعد شست و شو دهید.
2- به جای جوشاندن میگو در آب جوش میتوانید ظرف راتا نیمه پر از آب کرده و میگو را با بخار آب بپزید. همچنین معمولا چینیها عادت دارند اکثر مواد غذایی و مخصوصا سبزیجات را بخارپز کنند. برخلاف ذائقه ایرانی که غذای تفت داده شده در روغن را می پسندند.برای کمک به سلامتی خود می توانید از این شیوه نیز استفاده کنید.
3- روغنی که برای آماده کردن مواد میگو استفاده شده است کافی بوده و نیازی نیست مجددا به برنج روغن اضافه شود.
4- زمان تفت میگو به طور کلی نباید از 5-6 دقیقه بیشتر بشود ، میگو سریع میپزد و اگر زمان پخت طولانی شود حالت خودش را از دست داده و خشک میشود.
5- به این غذا بر حسب علاقه قارچ تفت داده شده یا هویج نیز میتوان اضافه کرد.
6- انواع دیگر پلوی چینی، با مرغ و گوشت نیز تهیه میشود.