بودجه دولتی تکافوی بهسازی مدارس استثنایی اصفهان را نمی دهد

اغلب مدارس آموزش و پرورش استثنایی استان اصفهان نیازمند مرمت و بهسازی است در حالی که بودجه های دولتی تکافوی رفع این نیازها را نمی دهد.

اغلب مدارس آموزش و پرورش استثنایی استان اصفهان نیازمند مرمت و بهسازی است در حالی که بودجه های دولتی تکافوی رفع این نیازها را نمی دهد.
به گزارش ایرنا، استان اصفهان دارای حدود هفت هزار دانش آموز استثنایی است که با نیازها و مشکلات زیادی مانند تامین هزینه سرویس رفت و آمد مدرسه و نوسازی و بهسازی مدارس مواجه هستند.
دانش آموزان استثنایی در گروه های ناشنوایان، نابینایان، معلولان جسمی و حرکتی، بیماران اوتیسم، کم توان ذهنی، چندمعلولیتی و اختلالات یادگیری دسته بندی می شوند و به دلیل معلولیت ها و ناتوانی هایی که دارند در مدارس ویژه یا کلاس های تلفیقی تحصیل می کنند.
در این مدارس علاوه بر آموزش برخی دروس، به منظور آمادگی این دانش آموزان برای ورود به جامعه، مهارت های فنی و حرفه ای و توانبخشی نیز ارائه می شود.
بیشتر دانش آموزان استثنایی به دلایل مختلفی مانند داشتن معلولیت یا زیاد بودن مسافت خانه تا مدرسه ناگزیر به استفاده از سرویس رفت و آمد و همچنین حضور در دوره های توانبخشی مانند کار درمانی و گفتار درمانی هستند که هزینه هایی برای خانواده های آنها به همراه دارد.
از طرفی بنا به گفته مسوولان آموزش و پرورش اصفهان، تعداد زیادی از مدارس دانش آموزان استثنایی، استاندارد نیست و نیاز به نوسازی و بهسازی دارد.
استان اصفهان دارای 180 مدرسه استثنایی در 105 واحد آموزشی مستقل است.
از بین دانش آموزان استثنایی استان اصفهان، پنج هزار دانش آموز در مدارس خاص و سایرین در مدارس عادی به صورت تلفیقی تحصیل می کنند.
رییس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان اصفهان در گفت و گو با ایرنا با اشاره به مشکلات این اداره و دانش آموزان معلول، اظهار داشت: ما برای توسعه، استاندارد سازی و نوسازی فضای آموزشی نیازمند کمک خیران هستیم.
محسن الماسی افزود : استان اصفهان یک فضای ورزشی استاندارد برای دانش آموزان استثنایی ندارد در حالیکه بیشتر استان ها چنین مجموعه ای دارند.
وی با بیان اینکه اداره نوسازی مدارس بودجه کافی برای این کار ندارد، تاکید کرد که لازم است خیران در این زمینه کمک کنند.
رییس اداره آموزش و پرورش استثنایی اصفهان همچنین هزینه سرویس رفت و آمد دانش آموزان را یکی از مهمترین مشکلات آنها عنوان و اضافه کرد: پس از اجرای طرح هدفمندی یارانه ها، بسیاری از امکانات که فراهم بود مانند سرویس مدرسه و توانبخشی رایگان حذف شد.
وی اعتباری که امسال برای سرویس ایاب و ذهاب دانش آموزان استثنایی استان اصفهان لازم است را 46 میلیارد ریال اعلام و خاطرنشان کرد: خانواده ها باید بخشی از هزینه را پرداخت کنند.
الماسی افزود: سال گذشته 30 درصد هزینه سرویس ایاب و ذهاب دانش آموزان استثنایی توسط آموزش و پرورش و 70 درصد توسط خانواده ها تامین شد.
وی تاکید کرد: آموزش و پرورش استثنایی تا جای ممکن از دانش آموزان معلول برای استفاده از خدمات توانبخشی، دارویی و پزشکی حمایت می کند اما با توجه به شرایط موجود دیگر همه این موارد به صورت رایگان نیست.
الماسی همچنین با بیان اینکه بیشتر دانش آموزان استثنایی استان اصفهان به میزان 40 درصد، کم توان ذهنی هستند، تصریح کرد: دانش آموزان ناشنوا در سال های اخیر کم شدند اما در کمال تاسف و شگفتی، دانش آموزان مبتلا به اوتیسم افزایش یافته اند که لازم است درباره دلایل و پیشگیری آن کار پژوهشی انجام شود.
رییس اداره آموزش و پرورش استثنایی اصفهان، خانواده های این دانش آموزان را 'سنگ زیرین آسیاب' خواند و گفت: آنها علاوه بر رنج بیمار داری با هزینه های زیادی مواجه هستند و حتی عده ای از آنها حاضرند فرزندان خود را برای آنکه به مدرسه بیاید از مکان های دور به اصفهان بفرستند.
الماسی با اشاره به اینکه هر شهرستان در استان اصفهان دست کم یک مدرسه استثنایی دارد، افزود: هزینه هر دانش آموز استثنایی 10 برابر یک دانش آموز عادی است و ما نیاز به حمایت ها و کمک های بیشتر بویژه از سوی خیران داریم.
یک مشاور دانش آموزان استثنایی نابینا در اصفهان در گفت گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: آموزش و پرورش تا جای ممکن برای زیر پوشش دادن این قبیل دانش آموزان تلاش کرده است اما تعدادی از خانواده های این افراد با مشکلات اقتصادی مواجه هستند.
حمیدرضا توسلی که خود نابیناست، افزود: خانواده برخی دانش آموزان حتی قادر به پرداخت هزینه سرویس مدرسه نبودند که با همیاری مسوولان آموزش و پرورش، این مشکل برطرف شد.
وی با بیان اینکه مسوولان آموزش و پرورش در زمینه تحصیل و ارائه خدمات مشاوره به دانش آموزان معلول و استثنایی هرگونه همراهی و تلاش دارند، تصریح کرد: این دسته دانش آموزان ویژگی های شخصیتی خاص و علائمی دارند که در جامعه نسبت به دیگران خود را بیشتر نشان می دهد به همین دلیل تعدادی از آنها تمایل چندانی به حضور در بین دیگران و افراد عادی ندارند.
توسلی ادامه داد: ما در مدارس استثنایی تلاش می کنیم تا با این قبیل دانش آموزان ارتباط برقرار کرده و با توجه به شناختی که داریم، تجربه های خود را به آنها منتقل و مشکلات آموزشی و رفتاریشان را برطرف کنیم.
پدر یکی از دانش آموزان استثنایی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه پسرش به بیماری فلج مغزی (CP) مبتلاست، اظهار داشت: امکانات خوبی در آموزش و پرورش استان اصفهان برای این دسته دانش آموزان فراهم شده است.
خلیلی نژاد با بیان اینکه برای بردن پسر خود به مدرسه، فقط هزینه ایاب و ذهاب به عهده آنهاست، افزود: مشکل اصلی ما هزینه های مربوط به کار درمانی است بطوریکه هر روز 970 هزار ریال برای این کار باید پرداخت کنیم.
وی خاطرنشان کرد: برای کادر درمانی به بهزیستی مراجعه کردیم اما آنجا گفتند که به دلیل زیاد بودن تعداد افرادی که برای این کار ثبت نام کرده اند نمی توانند در زمان حاضر نوبت به ما بدهند.
تعداد دیگری از والدین دانش آموزان استثنایی در گفت و گویی که با خبرنگار ایرنا داشتند با انتقاد از بهزیستی تاکید داشتند که این اداره خدمات مناسبی به فرزندان آنها ارائه نمی کند.
یکی از آنها که مادر یک دختر معلول جسمی و ذهنی 10 ساله است، تاکید کرد که فرزندش نه تنها مستمری ماهیانه از بهزیستی ندارد بلکه تاکنون هیچ خدمت توانبخشی از این اداره نگرفته است.
حدود 120 هزار معلول زیر پوشش بهزیستی استان اصفهان هستند اما به گفته مسوولان این اداره کل، محدودیت های مالی برای خدمات رسانی، پرداخت یارانه حمایتی و درمانی وجود دارد.

ارسال نظر

New Project اخرین اخبار
New Project پربیننده‌ترین اخبار