انتقاد مدیران‌عامل آتش‌نشانی استان اصفهان از کمبود امکانات

قرارگرفتن آتش‌نشانی جزو مشاغل سخت و زیان‌آور و انتقاد مدیران‌عامل آتش‌نشانی‌های استان اصفهان از کمبود امکانات مهمترین مطالبی بود که در کارگروه تخصصی آتش‌نشانی‌های استان اصفهان بیان شد.

قرارگرفتن آتش‌نشانی جزو مشاغل سخت و زیان‌آور و انتقاد مدیران‌عامل آتش‌نشانی‌های استان اصفهان از کمبود امکانات مهمترین مطالبی بود که در کارگروه تخصصی آتش‌نشانی‌های استان اصفهان بیان شد.
به گزارش تسنیم، مسئول کارگروه تخصصی آتش‌نشانی و خدمات ایمنی دفتر امور شهری استانداری اصفهان در کارگروه تخصصی آتش‌نشانی‌های استان اصفهان که در شهرضا برگزار شد با اشاره به اهمیت آموزش ایمنی در جامعه، اظهار داشت: در راستای آموزش ایمنی شهرداری اصفهان اقدامات خوبی را انجام داده است، آموزش را نباید به‌دید هزینه نگاه کرد در واقع آموزش سرمایه‌گذاری است.
بهروز شاه‌محمدی با بیان اینکه باید ایستگاه‌های آتش‌نشانی را کاهش داد و در مقابل آگاهی خانواده‌ها و آموزش شهروندی را بالا برد، افزود: آموزش شهروندی می‌تواند جلوی بسیاری از حوادث را بگیرد.
وی با اشاره به نوسانات قیمت ارز در چند ماهه اخیر، گفت: با وجودی که 280 دست لباس نسوز به استان اصفهان اختصاص یافت به‌دلیل بالا رفتن نرخ ارز تاکنون حتی یک دست آن هم داده نشده است و با توجه به مصوبه هیأت وزیران برای اختصاص یک دستگاه ماشین با نردبان بلند آتش‌نشانی به استان اصفهان، آن هم هنوز اختصاص پیدا نکرده است.

مسئول کارگروه تخصصی آتش‌نشانی و خدمات ایمنی دفتر امور شهری استانداری اصفهان با تأکید بر اینکه واگذاری وظایف آتش‌نشانی به بخش خصوصی خلاف قانون است، بیان کرد: وجود نیروهای غیربومی در آتش‌نشانی یک معضل است چرا که موقع بروز حوادث به‌دلیل آشنا نبودن آتش‌نشان به شهر با تأخیر بر سر حادثه حضور پیدا می‌کند و نمی‌تواند در زمان 4 دقیقه استاندارد در حادثه حاضر باشد.

وی با ابراز اینکه برای رفع موانع گمرکی و اختصاص ارز دولتی به کالاهای وارداتی آتش‌نشانی با مسئولان رایزنی شده، اما تا کنون نتیجه‌ای نداشته است، تصریح کرد: باید در راستای تسهیل در واردات خودروهای آتش‌نشانی دولت حمایت کند.

4 هزار نیروی قراردادی شهرداری اصفهان تبدیل وضعیت می‌شوند

کارشناس استخدامی دفتر امور شهری استانداری اصفهان در ادامه این جلسه با اشاره به وجود کاستی‌ها در حوزه نیروی انسانی شهرداری‌های استان اصفهان، گفت: بر اساس قانون یکی از وظایف شهرداری حفظ شهر از حریق است در این راستا باید تمهیدات لازم اندیشیده و نیروی انسانی متخصص فراهم شود.

میثم معمار راجع به تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی شهرداری‌های استان اصفهان، افزود: به‌زودی نیروهای قراردادی تعیین تکلیف می‌شوند که در این راستا سهمیه 4 هزار و 500 نفری به استان اصفهان داده شده است که بهمن ماه امسال آزمون آن برگزار می‌شود.

وی با اعلام اینکه تکلیف نیروهای شرکتی بعد از این آزمون مشخص می‌شود، گفت: 320 پست بلاتصدی توسط شهرداری‌های استان اصفهان ابلاغ شده که آنها را به تهران ارسال کرده‌ایم و منتظر دستور هستیم.

کارشناس استخدامی دفتر امور شهری استانداری اصفهان با تأکید بر اینکه پست‌ها و وظایف که دارای چارت سازمانی است قابل واگذاری به بخش خصوصی نیست، تصریح کرد: مشاغل آتش‌نشانی قابل واگذاری به بخش خصوصی نیست.

وی با ابراز اینکه آتش‌نشانی به‌عنوان مشاغل سخت و زیان‌آور شناخته می‌شود، اضافه کرد: در گذشته مشاغل سخت تنها مخصوص کارگران بود اما با توجه به برنامه ششم توسعه مقرر شد آتش‌نشانی هم به مشاغل سخت و زیان‌آور اضافه شود و در این زمینه شهرداری‌ها باید مکاتبات لازم را با سازمان تأمین اجتماعی منطقه خود انجام دهند.

معمار خاطرنشان کرد: آتش‌نشان افتخاری برای امریه و سربازی است و چنین مجوزی برای کلان‌شهر اصفهان از سازمان شهرداری‌ها صادر شده است اما برای دیگر شهرها هنوز مجوز نداریم.

وی با اشاره به گزینش آتش‌نشان افتخاری از بین مردم، گفت: امکان استفاده از نیروهای آموزش‌دیده مردمی به‌عنوان آتش‌نشان افتخاری، براساس ضوابط قانونی وجود دارد، به‌شرطی که فرایند انجام این کار به‌گونه‌ای باشد که تعهد حقوقی و استخدامی برای شهرداری‌ها ایجاد نکند.

60 روستای کاشان فاقد امکانات ایمنی هستند

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کاشان در ادامه این جلسه با اشاره به مشکلات و موانع موجود در آتش‌نشانی این شهر، اظهارداشت: کاشان 60 روستا دارد اما هیچ‌گونه امکانات ایمنی ندارد.

مسعود چایچی با انتقاد از اینکه طرح نوسازی ناوگان حمل‌ونقل شهری به فراموشی سپرده شد، گفت: با مشکل کمبود نیرو روبه‌رو هستیم اما پولی برای تأمین نیرو نداریم.

وی با بیان اینکه باید تسهیلاتی به سازمان آتش‌نشانی بدهند تا بدون گمرکی ماشین‌آلات مورد نیاز خود را وارد کند، اضافه کرد: 25 درصد از ساختمان‌های کاشان بلندمرتبه است اما امکانات لازم برای اطفای حریق در صورت بروز حادثه در این ساختمان‌ها نداریم.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری فلاورجان نیز در این جلسه با یادآوری اینکه این شهرستان با استان اصفهان 9 کیلومتر فاصله دارد اما یک شهرستان محروم است، گفت: این شهرستان سه آتش‌نشان دارد که به دیگر شهرهای همجوار نیز خدمات‌رسانی می‌کند.

ابراهیم قاسمی با اعلام اینکه آتش‌نشانی فلاورجان با 10 نفر نیرو 120 هزار نفر را تحت پوشش قرار می‌دهد، گفت: آتش‌نشانی فلاورجان 34 کیلومتر اتوبان ذوب‌آهن را پوشش می‌دهد و در روز سه تا 4 حادثه را در این محور پوشش می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه وجود نیروی فرسوده روحیه خدمت را از کارکنان گرفته است، تصریح کرد: شهرداران شهرهای کوچک باید آتش‌نشانی‌ها را ببینند و آنها را حمایت کنند.

به گزارش تسنیم، مدیران عامل شهرهای نجف‌آباد، خمینی‌شهر و شاهین‌شهر از نبود امکانات گلایه کردند.

ارسال نظر