پسته شب یلدا از 200 هزار تومان گذشت
با وجودی که آجیل و خشکبار یکی از خوراکیهای مورد علاقه ایرانیها در مناسبتهای مختلف است، اما قیمت این محصول به خصوص بعد از بالارفتن نرخ ارز با افزایش قیمت چشمگیری در کشور روبرو شده است و برخی اقلام آجیل حتی از مرز 200 هزار تومان نیز عبور کرده است.
با وجودی که آجیل و خشکبار یکی از خوراکیهای مورد علاقه ایرانیها در مناسبتهای مختلف است، اما قیمت این محصول به خصوص بعد از بالارفتن نرخ ارز با افزایش قیمت چشمگیری در کشور روبرو شده است و برخی اقلام آجیل حتی از مرز 200 هزار تومان نیز عبور کرده است.
عضو هیئت مدیره اتحادیه آجیل و خشکبار اصفهان در گفتوگو با ایسنا در خصوص قیمت آجیل در آستانه شب یلدا، اظهار کرد: آجیل و خشکبار امسال به دلیل افزایش نرخ ارز با گرانی قابلتوجهی روبرو شد.
حسین جوانی با بیان اینکه آجیل وارداتی نسبت به سال گذشته 40 درصد افزایش قیمت داشته است، گفت: قیمت آجیل تولید داخل نیز به دلیل افزایش هزینههای زندگی کشاورزان و باغداران نیز افزایش یافته است.
وی با اشاره به گران شدن چشمگیر پسته، گفت: پسته علاوه بر اینکه به دلیل نوسانات اقتصادی در ماههای اخیر گران شده است، به دلیل سرمازدگی نیز با افزایش قیمت زیادی مواجه شد، بهنحویکه تولید پسته در کشور از 200 هزار تن نسبت به سال گذشته امسال به 40 هزار تن رسید.
عضو هیئت مدیره اتحادیه آجیل و خشکبار اصفهان صادرات را عامل دیگر گرانی پسته دانست و اظهار کرد: در حال حاضر 90 تا 95 درصد پسته تولید داخل صادر میشود و این مسئله نیز در گرانی این محصول نقش مهمی دارد.
وی صادرات پسته را بسیار ارزآور توصیف کرد و گفت: پیش از این پسته ایران از لحاظ کیفیت و مقدار در جایگاه نخست دنیا قرار داشت، اما اکنون پسته چین و آمریکا از نظر مقدار در صدر قرار دارد.
جوانی با بیان اینکه پسته ایران با درخواست زیادی از سوی کشورهای دیگر مواجه است و ارزآوری بسیار خوبی دارد، افزود: باوجود گرانی و کمبود این محصول در کشور، صادرات پسته متوقف نمیشود.
وی با اشاره به قیمت انواع آجیل و خشکبار موجود در بازار، گفت: در حال حاضر هر کیلو پسته فندقی بسته به کیفیت آن، بین 100 تا 160 هزار تومان، پسته احمدآبادی بین 180 تا 200 هزار تومان، پسته اکبری و کله قوچی بین 200 تا 230 هزار تومان فروخته میشود.
عضو هیئت مدیره اتحادیه آجیل و خشکبار اصفهان ادامه داد: مغز بادام ایرانی بین 100 تا 140 هزار تومان، کشمش سبز بین 40 تا 50 هزار تومان، نخودچی دوآتشه اعلا بین 20 تا 26 هزار تومان، فندوق ایرانی شمال یا قزوینی بین 70 تا 80 هزار تومان، قندوق قومی بین 80 تا 90 هزار تومان، بادامزمینی آستان اشرفیه 40 هزار تومان و بادامکوهی چینی 30 هزار تومان قیمتگذاری شده است.
وی درباره قیمت انواع تخمه، گفت: قیمت تخمهکدوی مرمری بین 45 تا 50 هزار تومان، تخمه هندوانه 30 هزار تومان، تخمهژاپنی بین 35 تا 50 هزار تومان و تخمهکدوی گوشتی از 45 تا 54 هزار تومان است.
جوانی درباره علت کاهش تولید تخمه آفتابگردان در کشور، اظهار کرد: تخمه آفتابگردان تا 15 سال قبل در ایران تولید میشد، اما به دلیل ارائه بسیار ضعیفی که از حیث تمیزی محصول و کیفیت بستهبندی داشت، متأسفانه در رقابت با تخمه آفتابگردان وارداتی چینی عقب ماند و نتوانست رضایت مصرفکننده را جلب کند.
وی افزود: از 15 سال گذشته تاکنون تخمه آفتابگردان چینی باکیفیت و بستهبندی بسیار مرغوب وارد میشود که در حال حاضر نیز قیمت آن به سه برابر قیمت سال گذشته رسیده و با نرخ بیش از 25 هزار تومان به فروش میرسد.
آجیل ارزان میشود
عضو هیئتمدیره اتحادیه آجیل و خشکبار اصفهان درباره احتمال کاهش قیمت آجیل با توجه به کاهش نرخ ارز، گفت: قیمت آجیل و خشکبار و همچنین سایر کالاها و محصولات آرامآرام با افزایش نرخ ارز افرایش یافت و درحالحاضر نیز این قیمتها به صورت تدریجی کاهش خواهد یافت، بنابراین نمیتوان توقع کاهش ناگهانی قیمتها را داشت.
جوانی افزود: تا یک ماه گذشته تمام خریدها به صورت نقدی بود و کسی حاضر نبود پول خود را چند روز بعد دریافت کند، اما اکنون که بازار ثبات بیشتری دارد خریدها غیرنقدی شده و این ثبات افزایش خواهد یافت و امیدواریم قیمت آجیل و خشکبار نیز رو به کاهش رود.