طرز تهیه پلو پاکستانی
پلو پاکستانی با توجه به آنتی اکسیدانهایی قوی گل کلم موجود در آن یک منبع سرشار از مواد آلی است و دستور تهیه آن بسیار راحت است.
برترین ها: پلو پاکستانی با توجه به آنتی اکسیدانهایی قوی گل کلم موجود در آن یک منبع سرشار از مواد آلی است و دستور تهیه آن بسیار راحت است.
گل کلم منبع آنتی اکسیدانهای فراوانی محسوب میشود که سبب پیشگیری از بروز بیماریهای قلبی، سکته مغزی و انواع سرطانها میشود. با مصرف نصف پیمانه گل کلم در رژیم غذایی روزانه، احتمال بروز سرطان پروستات به میزان 52 درصد کاهش پیدا میکند. استفاده از گل کلم در کنار زردچوبه برای سلامتی مردان بسیار مفید است. گل کلم سرشار از فیبر رژیمی است و به هضم غذا کمک میکند. مقدار کافی فیبر در رژیم غذایی روزانه شما باعث سهولت کار روده و دستگاه گوارش شما خواهد شد. ترکیب گلوکورافین در گل کلم باعث پیشگیری از سرطان و زخم معده میشود. از آنجاییکه گل کلم حاوی اسیدهای چرب امگا 3 و ویتامین K است باعث جلوگیری از بیماریهای خاص روده، آرتروز، سرطان و دردهای مزمن میشود. مصرف گل کلم در دوران بارداری بدلیل دارا بودن فولات یا B9 بسیار مفید است. گل کلم بدلیل دارا بودن ماده آلیسین از بروز سکته مغزی و بیماریهای قلبی جلوگیری میکند. گل کلم بدلیل کم کالری بودن و تنوع روشهای استفاده به کاهش وزن هم کمک میکند. همچنین این ماده غذایی مفید به تقویت حافظه کمک میکند.
هویج سبب تقویت بینایی میشود. بدلیل وجود بتاکاروتن در هویج این گیاه مفید به بینایی کمک میکند. بتاکاروتن در کبد با تبدیل به ویتامین A سبب تقویت بینایی میشود. هویج خاصیت ضدسرطان هم دارد و بروز سرطان ریه، روده بزرگ و سینه را کاهش میدهد. دو ماده فالکارینول و فارکاریندول که خاصیت ضدسرطان دارند در هویج موجودند. فالکارینول خاصیت ضد آفت داشته و در هویج بدلیل حفاظت از ریشه در مقابل بیماریهای قارچی تولید میشود. یکی از منابع ترکیب فالکارینول هویج است. خاصیت جالب دیگر هویج ضدپیری بودن آن است. بتاکاروتن مانند یک آنتی اکسیدان در مقابل تخریب سلولی حاصل از متابولیسم طبیعی بدن عمل کرده و سیکل پیر شدن سلولها را کند میکند. هویج به تقویت پوست کمک میکند. ویتامین A و آنتی اکسیدانها محافظ پوست در برابر نور خورشید هستند. خشکی پوست، مو و ناخن در نتیجه کمبود ویتامین A بوجود می آید.
مواد لازم:
- برنج 5 پیمانه
- نخودفرنگی 250 گرم
- فلفل سیاه نصف قاشق چایخوری
- پیاز خرد شده 2 عدد
- سیر 2 حبه
- هل 5 عدد
- هویج 2 عدد
- گل کلم 100 گرم
- روغن نمک زردچوبه دارچین به مقدار لازم
طرز تهیه پلو پاکستانی:
1. ابتدا پیازها را رنده کنید و در روغن بریزید و تفت دهید.
2. پس از طلایی شدن پیازها هویج رنده شده را هم اضافه کنید.
3. پس از تفت دادن هویج، نخودفرنگی و گل کلم خردشده را اضافه کنید.
4. در انتها سیر له شده و پودر هل و زردچوبه و نمک و فلفل را به مواد اضافه کنید.
5. پس از آبکش کردن برنج ته قابلمه مقداری روغن بریزید و نان کف قابلمه قرار دهید.
6. سپس بصورت لایه لایه، برنج و مواد را داخل قابلمه بریزید. پس از آن روغن و زردچوبه را حرارت داده و روی برنج بریزید و بگذارید تا دم بکشد.
نکات:
پلوی پاکستانی جزو غذای سایر ملل محسوب میشود. مواد لازم ذکر شده، مناسب برای 5 نفر است. پلوی پاکستانی، غذای مناسبی برای وعده ناهار و شام محسوب میشود.