جلبک دیاتومه بر کیفیت آب اصفهان تاثیر نداشت

مدیر گروه بهداشت محیط مرکز بهداشت اصفهان گفت : تحقیقات و بررسی انجام شده نشان می دهد رشد زیاد جلبک دیاتومه در منطقه بالا دست زاینده رود تاکنون تاثیر منفی بر کیفیت آب آشامیدنی اصفهان نداشته است.

مدیر گروه بهداشت محیط مرکز بهداشت اصفهان گفت : تحقیقات و بررسی انجام شده نشان می دهد رشد زیاد جلبک دیاتومه در منطقه بالا دست زاینده رود تاکنون تاثیر منفی بر کیفیت آب آشامیدنی اصفهان نداشته است.
دیاتومه، ریز جلبک تک سلولی و دارای انواع مختلف است؛ رشد و نمو دیاتومه­ در رودخانه ها تحت تاثیر عوامل متعددی از جمله افزایش و تغییرات یک ماده خاص مقاوم، تغییر کیفیت آب و شرایط اقلیمی می باشد.
حسین صفاری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از بهمن ماه سال گذشته با رشد زیاد و غیر عادی جلبک دیاتومه در بستر زاینده رود بویژه در محدوده شهرستان لنجان و قبل از تصفیه خانه باباشیخعلی، بررسی دلایل رشد این جلبک و احتمال تاثیر آن بر کیفیت آب در دستور کار مرکز بهداشت اصفهان قرار گرفت.
وی با بیان اینکه آزمایش های مختلف قارچ شناسی و جلبک شناسی بر روی این نوع جلبک صورت گرفت، تصریح کرد: بررسی ها و آزمایش های زیادی نیز در تصفیه خانه بابا شیخعلی درباره احتمال تاثیر این جلبک بر فرایند فیلتر و تصفیه آب صورت گرفت.
تصفیه خانه بابا شیخعلی یکی از بزرگ ترین تصفیه خانه های آب ایران به شمار می رود که آب آشامیدنی بیش از چهار میلیون نفر را تامین می کند.
مدیر گروه بهداشت محیط مرکز بهداشت اصفهان گفت: بررسی ها و تحقیقات انجام شده نشان داد که رشد زیاد این جلبک در بستر زاینده رود، مشکلی را برای کیفیت و تصفیه آب ایجاد نکرده است.
وی با اشاره به اینکه رشد این جلبک امسال در بستر زاینده رود، کاهش یافت، اضافه کرد: با اینحال موضوع دیاتومه ها همچنان در دستور کار مرکز بهداشت اصفهان و سایر نهادهای مرتبط مانند آب و فاضلاب و حفاظت محیط زیست قرار دارد و اقدامات لازم برای پیشگیری از بروز مشکلات احتمالی انجام می شود.
صفاری مواردی مانند کدورت، کم شدن حجم ، سردی آب و کم بودن نور آفتاب را از جمله دلایل رشد این نوع جلبک خواند و اظهار داشت: یکی از عوامل رشد بیش از حد این جلبک، ورود برخی مواد آلاینده به بستر رودخانه نیز می تواند باشد.
وی با تاکید بر اینکه بررسی و جلوگیری از ورود روان آب های خاکستری به بستر زاینده رود همواره در دستور کار مرکز بهداشت و حفاظت محیط زیست اصفهان قرار دارد، افزود: زاینده رود، منبع اصلی تامین آب آشامیدنی استان است و باید در حفاظت از آن کوشید.
صفاری در پاسخ به سوالی درباره فاضلاب چادگان و برخی شنیده ها درباره ورود آن به زاینده رود، توضیح داد: این شهر در زمان حاضر تصفیه خانه کامل ندارد اما شرایط آن تحت کنترل است و در مسیری که فاضلاب به سمت رودخانه می آید به دلیل عبور از خاک، فرایند خود پالایندگی انجام می شود.
چادگان در 110 کیلومتری غرب اصفهان و در جوار دریاچه سد زاینده رود و مسیر این رودخانه است.
مدیر گروه بهداشت محیط مرکز بهداشت اصفهان ادامه داد: بر اساس آخرین اطلاعات و اخبار، اعتبارات مالی مورد نیاز برای ایجاد شبکه فاضلاب و تصفیه خانه کامل چادگان در نظر گرفته شده است و به زودی عملیات اجرایی آن آغاز می شود.
زاینده‌رود بزرگترین رودخانه فلات مرکزی ایران است که از کوه‌های زاگرس مرکزی سرچشمه می گیرد و به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان می ‌ریزد.
آب در این رودخانه در زمان حاضر تا قبل از تصفیه خانه باباشیخعلی در حدود 40 کیلومتری جنوب غربی اصفهان جریان دارد اما به کلانشهر اصفهان نمی رسد.

ارسال نظر