۳ بار حکم جلب همدست بابک زنجانی لغو شد
یک روز بعد از انتشار نامه حمید باقریدرمنی خطاب به مقام معظم رهبری، خبرگزاری میزان گزارشی از برخی تخلفات او منتشر کرد. در سایتهای اینترنتی فایلی منتسب به حمید باقریدرمنی، محکوم به اعدام، منتشر شده که او میگوید قربانی بازی سیاسی شده است. نوشته سایتهای اینترنتی به فیلم جلسهای اشاره دارد که از سوی محمود احمدینژاد در مجلس منتشر شد؛ جلسهای که باقریدرمنی آن را ترتیب داده بود.
یک روز بعد از انتشار نامه حمید باقریدرمنی خطاب به مقام معظم رهبری، خبرگزاری میزان گزارشی از برخی تخلفات او منتشر کرد. در سایتهای اینترنتی فایلی منتسب به حمید باقریدرمنی، محکوم به اعدام، منتشر شده که او میگوید قربانی بازی سیاسی شده است. نوشته سایتهای اینترنتی به فیلم جلسهای اشاره دارد که از سوی محمود احمدینژاد در مجلس منتشر شد؛ جلسهای که باقریدرمنی آن را ترتیب داده بود.
در این فایل، حمید باقریدرمنی مدعی میشود که قربانی شده و بر همین اساس از مقام معظم رهبری خواسته بود جلوی اعدام او را بگیرند و دستور بررسی دقیق پرونده را صادر کنند. این درخواست در حالی مطرح شده است که حکم او در دیوان عالی کشور تأیید شده و عباس جعفریدولتآبادی، دادستان تهران، گفته «مقدمات» اجرای این حکم «در حال انجام است». او به بدهی ۳۳۰میلیاردتومانی به شرکت نفتی جی برای دریافت قیر و کلاهبرداری از چند بانک به مبلغ حدود ۱۰۰ میلیارد تومان متهم شده است. پیشتر نصرت رحیمی، رئیس هیئترئیسه صندوقهای بازنشستگی صنعت نفت، در زمانی که هنوز دادگاه باقریدرمنی جریان داشت، گفته بود: «در قیر جی، ۴۰۰ میلیارد تومان اختلاس کردند و با سختی زیادی توانستیم این فرد را به زندان بیندازیم؛ چون پارتی مهمی داشت. ارگانهای مختلفی حامی این فرد بودند، اما ما گردنمان را زیر تیغ گذاشتیم و این فرد را به سختی زندانی کردیم. دو، سه بار حکم جلبش را لغو کردند. از کانالهای مختلف قضیه را دنبال کردم. الان هم که دادگاه برگزار شده، امیدوارم بتوانیم اختلاسی را که انجام شده است، برگردانیم». حمید باقریدرمنی این اتهامات را ازجمله بدهی به شرکت نفتی
جم برای دریافت قیر، رد کرده است.
رشوه شمش طلا و خودروهای لوکس به مدیران وقت نفت جی
وکیلمدافع شرکت جی، شهریور سال جاری با اشاره به پرداخت رشوه و پورسانت به برخی مدیران وقت شرکت نفت جی گفت: باقریدرمنی تعدادی خودروی لوکس و شمش طلا و وجوهی برای خرید ویلا و شرکت در ترکیه به مدیران وقت شرکت موکل تحویل داده است. او بیان کرد: بنابراین با توجه به کیفرخواست صادرشده برای سردستگی در کلاهبرداری از شرکت نفت جی، بانک گردشگری و بانک ملی این جرائم بهعنوان افساد فیالارض تبیین شده و درمنی به اتهام جعل و استفاده از سند مجعول و سایر اقدامات متقلبانه، ضمن اینکه منجر به تحمیل خسارات جبرانناپذیر به شرکت نفت جی شده است، سبب شده این شرکت در سال ۹۰ که قطب اصلی صادرات قیر در خاورمیانه بوده است، اعلام ورشکستگی کند. علاوه بر اینکه فروش قیرها از سوی متهم به ۳۰ درصد زیر قیمت بازار در بُعد بینالمللی و داخلی زمینهساز بروز مشکلاتی شد. حالا خبرگزاری میزان در گزارشی دیگر ابعاد تازهتری از پرونده فساد او را منتشر میکند. به نوشته این خبرگزاری، با کوتاهشدن دست او و اعضای شبکهاش از غارت بیتالمال، عدهای با طرح مسائلی سعی میکنند در روند صدور حکم خدشه وارد کرده و با طرح ادعاهایی، اقدامات مجرمانه این کلاهبردار بزرگ را
کوچک جلوه دهند. به گزارش میزان، علیرضا مسلمی، یکی دیگر از متهمان پرونده قیر، درباره نقش حمید باقریدرمنی در جریان خرید قیر از طریق شرکتهای ششگانه گفته بود: «آقای حمید باقری بهعنوان همهکاره و مدیر آن شرکتها و رئیس آن مجموعه بود. او به شرکتها امر میکرده که خرید را از بورس انجام دهند و شخص خود آقای باقری فروش قیرها را در دفتر خود انجام میداد و پول آن را دریافت میکرد». به گفته او، حتی پولی که حاصل از یک فقره فروش شش شرکت مرتب برای فروش قیر بود، برای خرید زمین آقای باقری واقع در استان تهران به حساب خود آقای باقری واریز شد. او پیشتر به ارتباط محمدرضا نصیری، مدیرعامل شرکت آریا برج هرم و حمید باقریدرمنی اشاره کرده و در پاسخ به سؤالی درباره اموال متعلق به آقای حمید باقریدرمنی که به نام محمدرضا نصیری مدیرعامل شرکت آریا برج هرم میباشد، قید میکند: «بنده فقط دو مورد از آن را اطلاع دارم یک برجی واقع در ولنجک و یک مورد هم برجی واقع در بابلسر که به نام آقای نصیری است».
نحوه خرید شرکتهای ششگانه
مسلمی، فرد مورد اعتماد درمنی که معاملات را انجام میداد در مورخ ۲۱/۱/۹۲ درباره نحوه خرید از سوی شرکتهای مورد نظر، اینگونه بیان میکند: «شرکتهای اعتمادگستر سهیل، طلوع اقتصاد مازند، معتمد بازرگان قائم و حافظان انرژی شایان جهت وثیقه با بنده مشورت کردند و بنده گفتم که با آقای باقری صحبت میکنم، اگر ایشان صلاح دانستند وثیقه را در اختیارتان میگذاریم و پول وثیقه را دریافت میکنیم. بنده با آقای باقری صحبت کردم و ایشان هم قبول کردند و گفتند که دو شرکت هم خودمان خرید کنیم و بنده شرکت انیس قائم کوثر و شرکت پرشین نام گستر پاسارگاد را هم به بورس معرفی کردم و این دو شرکت هم خرید انجام دادند و وثایق این شرکتها را بنده گذاشتم. ما فقط پول وثیقه را گرفتهایم... بنده بهغیر از اینکه وثیقهگذار بودم، در شرکت نفت جی هیچ خریدی انجام ندادهام و شرکتهای خریدار خود جوابگو خرید و برداشت و فروش بار قیر از شرکت نفت جی هستند. باز هم بگویم که وثایق متعلق به آقای باقری است و بنده بعد از مشورت با ایشان و با دستور ایشان وثایق را در اختیار شرکتها برای خرید قیر گذاشتم. او در بخش دیگری از اظهاراتش عنوان میکند: تمام رایزنیهای
پالایشگاه را هم آقای باقری با آقای جزایری و آقای مجید باقری انجام میدادند، اصل موضوع آقای یعقوب میزانی و آقای مجید باقری و آقای جزایری بودند که همه عوامل آقای باقری بودند و از ایشان دستور میگرفتند.
ترفند کلاهبردار بزرگ برای فراریدادن همدستش به ترکیه
فریبرز فیروزبخت، مدیرعامل وقت شرکت نفت جی، یکی دیگر از متهمان این پرونده است که در پاسخ به سؤالی درباره ارتباط آقایان حمید باقریدرمنی، سیدمحمود جزایری و امین نیکباف، اینگونه پاسخ میدهد: «آقای جزایری کارپرداز آقای حمید باقریدرمنی و نماینده ایشان در نفت جی بودند و خرید قیر توسط آقای جزایری برای آقای درمنی انجام میشده است. در مذاکرات تفاهمنامه پالایشگاه پرنده آبی مذاکرهکننده اصلی آقای جزایری و با حضور آقای حمید باقریدرمنی بوده است و برادر ایشان (آقای مجید باقریدرمنی) نیز در این جلسات بودهاند. ضمنا آقای حمید باقری در جریان تحویل ۷۵ تُن قیر قبل از انعقاد قرارداد بوده است و این تحویل با هماهنگی ایشان انجام شده است و در آن موقع هیچ ادعا و مشکلی نبود و با یک نقشه و یک ترفند از قبل طراحیشده آقای جزایری به ترکیه فراری داده (مشابه شخصی به نام نصیری) و علیه او در تهران شکایت صوری کرده است و حال، مدعی تحویل پنج تن قیر شده است». فیروزبخت در مورخه ۱۴/۳/۱۳۹۴ در اظهارات خود به شگرد باقریدرمنی برای ردگمکنی اشاره کرده و میگوید: «.. تمام مستندسازیهای شرکتهای فجرگستر و آریا برج هرم با آقای جزایری صرفا
مستندسازی برای جداکردن شخصیت ایشان از این بازیهاست و الا چطور میشود که نمایندهشان آقای محمود جزایری باشد، اما با ایشان مکاتبه هم داشته باشند. صرفا جهت ردگمکردن و جداکردن آقای باقری از آقای جزایری برای اجرای مرحله دوم است».
باند باقریدرمنی چگونه کار میکرد؟
امیر شیری، فرد دیگری است که باید به اظهارات او توجه کرد. او در اظهارات خود درباره نحوه اقدامات گروه باقریدرمنی و افراد مؤثر گروه اظهار کرده است: «آقای حمید باقری رأس هرم بودند و ایشان سه فرد امین داشتند. نفر اول آقای کیانوش افشین بود که حمید باقری در تمام موارد با ایشان مشورت میکرد و آقای افشین از همه کارهای باقری باخبر بود. نفر دوم آقای علیرضا مسلمی بود که آقای حمید باقری تمامی املاک و پولها را توسط ایشان جابهجا میکرد و قراردادهای مهم از جمله نفت جی توسط مسلمی اجرا میشد و مسلمی ملکهای باقری را که به نام خودش کرده بود جهت ترهین نفت جی استفاده میکرد و خودش را وثیقهگذار معرفی میکرد و حواله قیرها و خرید و فروش انجام میداد. البته همگی با هماهنگی و دستور مستقیم آقای باقری. نفر سوم آقای محمدرضا نصیری بود که تمام کارهای وام بانکی، ضمانتنامهها را انجام میداد و با بانکها در ارتباط بود و تمامی دستورات باقری را جهت اخذ ضمانتنامه یا تنزیل آن را انجام میداد».
منبع: روزنامه شرق