وزارت نیرو برای کشاورزان حقآبه دار تدبیر کند

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه توسعه کشت گلخانه ای در راستای اصلاح الگوی کشت در حال انجام است، گفت: بازنگری و تغییر الگوی کشت را در دستور کار خود قرار داده ایم تا سطح زیرکشت و تولیدات کشاوری استان کاهش نیابد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه توسعه کشت گلخانه ای در راستای اصلاح الگوی کشت در حال انجام است، گفت: بازنگری و تغییر الگوی کشت را در دستور کار خود قرار داده ایم تا سطح زیرکشت و تولیدات کشاوری استان کاهش نیابد.
به گزارش ایسنا، محسن کریمیان، عصر امروز (چهارشنبه) در آیین افتتاح هفدهمین نمایشگاه بین المللی کشاورزی، نهاده ها، آبیاری و تجهیزات و سازه های گلخانه ای، با اشاره به وضعیت کشاورزان اصفهان، اظهار کرد: امیدواریم با تدبیر وزارت نیرو، کشاورزان حقآبه دار به حق خود از زاینده رود برسند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر یکی از بحث های اصلی کشور امنیت غذایی است، تاکید کرد: متولی این امر وزارت جهاد کشاورزی است. البته در شرایط سخت تحریم های کنونی تمام راه ها به نوعی بسته است، بنابراین نباید اجازه دهیم کمبودی در قوت مردم ایجاد شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به مشکلات پیش روی کشاورزی استان، تصریح کرد: اصفهان با خشکی زاینده رود و همچنین پدیده خشکسالی مواجه است که بر کشاورزی استان تاثیر گذاشته است.
وی با بیان اینکه استان اصفهان در سال های نرمال در حدود 560 هزار هکتار اراضی و با مصرف 7 میلیارد مترمکعب آب، 5.5 میلیون تن محصولات زراعی و دامی تولید داشتیم، تاکید کرد: متاسفانه در شرایط امروز به دلیل کمبود آب‌های سطحی و کاهش منابع آب زیرزمینی، میزان آب موجود به کمتر از سه میلیارد مترمکعب رسیده، با این وجود سطح تولیدات خود را در حدود 6 میلیون تن حفظ کرده ایم.
کریمیان با تاکید بر اینکه چاره ای جز تطبیق خود با شرایط آبی و اقلیمی موجود نداریم، گفت: در همین راستا بازنگری و تغییر الگوی کشت را در دستور کار خود قرار داده ایم تا سطح زیرکشت و تولیدات کشاوری استان کاهش نیابد.
وی با بیان اینکه توسعه کشت گلخانه ای در راستای اصلاح الگوی کشت در حال انجام است، اظهار کرد: استان اصفهان 1700 هکتار از سطح گلخانه های کشور را به خود اختصاص داده و نخستین تولیدکنندگان گلخانه‌ای در این استان هستند، بنابراین با مدیریت شرایط کنونی باید از آسیب اقتصاد کشاورزی جلوگیری کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در ادامه با بیان اینکه سال گذشته تسهیلاتی هرچند محدود برای توسعه طرح های کشاورزی استان درنظر گرفته شد، تاکید کرد: در این راستا بیش از چهار برابر ظرفیت و سهمیه ای که برای کشاورزی اصفهان تخصیص یافته بود، طرح معرفی و دوبرابر تسهیلات دریافت کردیم.
وی با اشاره به تبصره 18 قانون برنامه و بودجه، گفت: اخیرا در تفاهم نامه ای بین سازمان برنامه و بودجه، وزارت جهاد کشاورزی و صندوق توسعه ملی مبلغ 18 هزار میلیارد تومان تسهیلات برای توسعه بخش کشاورزی روستایی و عشایری در نظر گرفته شد که سهم اصفهان از این اعتبار 1000 میلیارد تومان است، همچنین همین اعتبار در بودجه 98 برای استان پیش بینی شده است.

ارسال نظر