طرز تهیه ترشی انبه

برای تهیه ترشی انبه به یک سرکه ۵ درصد، شکر، زنجبیل تازه، سیر، فلفل قرمز و دانه خردل نیاز دارید. مهمترین نکته برای تهیه این ترشی، آماده‌سازی صحیح نگهدارنده‌های آن است.

برای تهیه ترشی انبه به یک سرکه ۵ درصد، شکر، زنجبیل تازه، سیر، فلفل قرمز و دانه خردل نیاز دارید. مهمترین نکته برای تهیه این ترشی، آماده‌سازی صحیح نگهدارنده‌های آن است.
در فرهنگ ایرانیان، ترشی معمولا به عنوان چاشنی در کنار غذای اصلی کاربرد دارد. انبه سرشار از ویتامین A است و هر ۱۰۰ گرم از آن، ۱۹۹۰ واحد ویتامین A دارد. انبه نه تنها در آشپزی، بلکه به عنوان رنگ دهنده و طعم دهنده نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. سس انبه یکی از فرآورده‌های تهیه شده از میوه انبه است که به عنوان چاشنی فلافل استفاده می‌شود. ترشی انبه نیز نوعی چاشنی خوشمزه و خوش عطر بوده که خوردن آن در کنار غذا‌های چرب بسیار دلچسب است. در ادامه با روش تهیه این ترشی خوشمزه آشنا می‌شوید.
طرز تهیه ترشی انبه

مواد لازم
انبه تازه
۳ کیلوگرم
سرکه با اسیدیته ۵% یا بیشتر
۴ فنجان (۱ لیتر)
شکر
۵۰۰ گرم
زنجبیل تازه
۱/۴ فنجان
سیر
۱ حبه
فلفل قرمز (چیلی)
۱/۲ قاشق چایخوری
دانه خردل
۱ قاشق چایخوری
دستور تهیه: ۱. نگه دارنده‌ها را آماده کنید: شکر و سرکه در تهیه ترشی انبه نقش نگه دارنده را به عهده دارند و شما برای هر ۳ کیلوگرم انبه باید یک لیتر سرکه با اسیدیته حداقل ۵ درصد و ۵۰۰ گرم شکر از هر نوع که مایلید (شکر قهوه‌ای یا شکر سفید) استفاده کنید.
  • بهترین سرکه برای تهیه ترشی انبه سرکه سفید است.
  • نوع شکر مورد استفاده در تهیه این ترشی فرقی نمی‌کند، اگر از شکر قهوه‌ ای برای این منظور استفاده کنید رنگ ترشی شما تیره‌تر می‌شود و در صورت استفاده از شکر سفید، رنگ ترشی تغییری نمی‌کند.
۲. ادویه‌ها را آماده کنید:
  • ادویه مورد استفاده برای تهیه این ترشی عبارت است از: ۱/۴ فنجان زنجبیل، ۱ حبه سیر، ۱/۲ قاشق چایخوری فلفل قرمز چیلی و ۱ قاشق چایخوری دانه خردل.
  • این میزان ادویه برای ۳ کیلوگرم میوه انبه مناسب است.
۳. ظروف مناسب برای تهیه ترشی انبه را آماده کنید:
  • یک قابلمه استیل بزرگ و یک قاشق چوبی، پلاستیکی یا استیل لوازم مورد نیاز برای تهیه ترشی هستند.
  • شما برای نگهداری این ترشی به تعدادی بطری شیشه‌ای تمیز نیاز دارید که بهتر است قبل از ریختن ترشی در آن‌ها استریل شوند.
    ۴. انبه‌ها را بشویید:
پوست میوه‌ها را با آب سرد بشویید تا هرگونه آلودگی آن از بین برود.
  • برای تمیز کردن پوست میوه‌ها نیازی به استفاده از مواد شوینده صنعتی نیست.

۵. انبه‌ها را پوست گرفته و برش بزنید:
  • از آنجا که انبه پوست ضخیمی دارد، برای تهیه ترشی انبه باید پوست آن گرفته شود.
  • اگر می‌خواهید ترشی شما به صورت پوره باشد اندازه قطعاتی انبه اهمیتی ندارد، ولی اگر قصد میکس کردن آن را ندارید سعی کنید انبه را به قطعات مکعبی شکل هم اندازه برش بزنید.
۶. مواد را مخلوط کنید:
  • سرکه، شکر، تکه‌های انبه و ادویه‌ها را در قابلمه ریخته و هم بزنید تا مواد مخلوط شوند، سپس قابلمه را روی حرارت قرار دهید.
۷. اجازه دهید مخلوط به جوش آید:
  • به حرارت دادن مواد بر روی حرارت متوسط رو به بالا به مدت ۱۵-۱۰ دقیقه ادامه دهید تا به جوش آید و مواد را مرتب هم بزنید. پس از جوش آمدن مخلوط، شکر شروع به حل شدن در سرکه می‌کند.
۸. مخلوط را هم بزنید تا غلیظ شود:
  • پس از اینکه شکر در سرکه حل شد، حرارت را تا سطح متوسط رو به پایین، کم کنید. فرصت دهید مخلوط به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت بجوشد. قبل از خاموش کردن حرارت، غلظت مخلوط را تست کنید و اگر به غلظت مناسب رسیده بود حرارت را خاموش کنید.
۹. حرارت را خاموش کنید:
  • اجازه دهید مخلوط به مدت ۱۵-۱۰ دقیقه خنک شود و در این فاصله گاهی آن را هم بزنید. در صورت تمایل می‌توانید مخلوط را میکس کنید تا به شکل پوره درآید.
۱۰. بطری‌های شیشه‌ای را استریل کنید:
  • بطری‌ها و درب آن‌ها را به مدت ۱۰ دقیقه در آب جوش قرار دهید تا استریل شوند. سپس آن‌ها را از آب جوش خارج کرده و روی پارچه نخی قرار دهید تا خنک شوند.
۱۱. بطری‌های شیشه‌ای را با ترشی پر کنید:
  • ترشی انبه را با قاشق در بطری‌ها بریزید طوریکه ۱ سانتی‌متر از بالای بطری‌ها خالی باشد.
۱۲. رسیدن ترشی انبه:
  • درب بطری‌ها را محکم ببندید و بطری‌های ترشی انبه را در محیط تاریک و خنک قرار دهید. ۲ الی ۳ ماه صبر کنید تا ترشی برسد و در این مدت درب بطری‌ها را باز نکنید. ترشی انبه هر چه بیشتر برسد خوشمزه‌تر می‌شود و اگر درب بطری‌ها باز نشود تا بیش از یک سال قابل نگهداری است.
۱۳. بطری‌های باز شده‌ی ترشی انبه را در یخچال نگهداری کنید:
  • شما می‌توانید بطری‌های باز شده ترشی انبه را تا چهار هفته در یخچال نگهداری کرده و مورد استفاده قرار دهید.


ارسال نظر