هیچ مشکل خاصی از نظر تب کریمه کنگو در فرآوردههای دامی اصفهان وجود ندارد
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه ۹۰ درصد گوشت مصرفی استان در قالب پیشسرد وارد بازار مصرف میشود گفت: در حال حاضر هیچگونه مشکل خاصی در مصرف فرآوردههای دامی در استان وجود ندارد.
شهرام موحدی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان پیرامون وضعیت تب کنگو در دام استان اصفهان اظهار داشت: بیماری ویروسی تب کریمه کنگو سابقه 500 ساله در ایران دارد و در واقع این بیماری بومی کشور و کشورهای همسایه ایران است.
وی با بیان اینکه این ویروس که سبب بیماری تب کریمه کنگو در انسان میشود و در دام هیچگونه عوارضی ندارد، افزود: فقط دام بهعنوان یک مخزن گذرا نقش بازی میکند سبب میشود که زحمات و وظایف علوم پزشکی بیشتر شود و در حوزه دامپزشکی ضرر و زیان ندارد.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان پیرامون اقدامات این نهاد برای پیشگیری از انتقال کنه از دام به انسان تصریح کرد: در حوزه دام اقداماتی که تاکنون انجام شده شامل آموزش همه کشتارگاهها و قصابها بود و حوزه دامپزشکی و دانشگاه علوم پزشکی در حد توان 7 هزار لیتر سم خریداری کرده و مراکز نگهداری دام را سمپاشی کرده است اما قطعاً این میزان سم پوشش کل استان را نمیدهد و باید خود روستائیان و دهیاران نسبت به بهسازی اماکن دامی اقدام کنند.
وی دلایل جمعیت بالای کنه کریمه کنگو در اماکن نگهداری دام و دامهای استان را نداشتن زمستان سرد، گرمای هوا و بارندگیهای اخیر دانست و افزود: ستاد مبارزه با CCHF در استانداری اصفهان و فرمانداریها تشکیل شده و جلساتی در این زمینه برگزار شد و همچنین آموزشهای چهره به چهره در میان روستائیان انجام شده است.
موحدی با بیان اینکه کنه کریمه کنگو برای دام بیماری ایجاد نمیکند، اضافه کرد: با این وجود حوزه دامپزشکی در این مدت از 34 کشتارگاه در استان 12 کشتارگاه را مجاب به پیشسرد کردن فرآوردهای دامی کرد به این صورت که دام پس از کشتار 12 تا 24 ساعت در مخازن پیشسرد نگهداری شده و بعد وارد بازار مصرف شود.
وی ادامه داد: همچنین 20 کشتارگاه تحت مالکیت شهرداریهای استان نیز سریعاً در حال تجهیز هستند که حوزه دامپزشکی در این زمینه نظارت میکند.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه 90 درصد گوشت مصرفی استان در قالب پیشسرد وارد بازار مصرف میشوند، گفت: در حال حاضر هیچگونه مشکل خاصی در مصرف فرآوردههای دامی در استان وجود ندارد.
وی بیان کرد: آنچه ما بهعنوان مسئول فرآوردهای دامی در استان توصیه میکنیم این است که بههیچعنوان کنه اگر روی دام است با دست گرفته نشود، گوشت حتماً از کشتارگاههای مجاز دامپزشکی تهیه شود و از هرگونه ذبح دام در منزل خودداری شده و پس از خریداری گوشت به مدت 24 ساعت در "یخچال" نگهداری شود و حرارت دادن و پختن گوشت سبب از بین رفتن ویروس میشود.