عابدی: بیماری تب کنگو در کشور به کنترل درآمده است

یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: با اقدامات لازم خوشبختانه هم‌اکنون بیماری تب کریمه کنگو در کشور به کنترل درآمده است و مردم نباید در این خصوص نگرانی داشته باشند.

عابدی: بیماری تب کنگو در کشور به کنترل درآمده است



حیدرعلی عابدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا منطقه اصفهان بابیان اینکه بیماری تب کریمه کنگو در کشور به کنترل درآمده است، اظهار کرد: روز گذشته جلسه‌ای را با رییس سازمان دامپزشکی و رییس مبارزه با بیماری‌های واگیردار داشتیم که به طور جدی آخرین وضعیت این بیماری در کشور مورد بررسی قرار گرفت و خوشبختانه معلوم شد که بیماری تحت کنترل است، اما تعداد دقیق مبتلایان هنوز مشخص نشده است، هر چند که نسبت به سال‌های گذشته تعداد افراد مبتلا به تب کریمه کنگو بسیار پایین‌تر است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: البته اگر یک نفر هم مبتلابه این بیماری باشد برای ما بسیار مهم است چراکه یک انسان در معرض خطر قرار گرفته است. ما آن‌قدر پیشرفت‌های بهداشتی‌مان باید خوب باشد که دیگر شاهد شیوع این بیماری نباشیم.

وی بابیان اینکه اگر کشتاری را خارج از کشتارگاه نداشته باشیم این بیماری به صفر می‌رسد، افزود: اگر مردم گوشت خریداری می‌کنند موقع درست کردن گوشت از دست‌کش استفاده کنند، ماکس بزنند و ترشحات گوشت به بدنشان ننشیند جای نگرانی وجود ندارد، اما آنچه مسلم است این است که بیماری تحت کنترل است و مردم نگران نباشند.

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، گفت: این بیماری اگر تشخیص به موقع داده نشود کشنده است، اما اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شود قابل درمان است. در 5 روز اول علائم تب کریمه کنگو مانند سرماخوردگی است، اما در 5 روز دوم شدیدتر می‌شود.

عابدی گفت: در جلسه‌ای که کمیسیون بهداشت مجلس با رییس سازمان دامپزشکی و رییس مبارزه با بیماری‌های واگیردار داشت بر کنترل بیماری‌های واگیردار تأکید شد. کنترل اپیدمی‌ها دستورالعمل بین‌المللی دارد و هر سازمانی تکالیف خود را می‌داند و باید به‌طور جدی اقدامات پیشگیرانه خود را انجام دهند.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بنابراین هیچ جای نگرانی در خصوص این بیماری نیست و مسئولان کشور هوشیار و پرتلاش اقدامات علمی را انجام می‌دهند، اما مهم این است که مردم هم همکاری کنند. مردم گوشت خارج از توزیع سیستماتیک نخرند و اگر ذبحی دارند حتماً داخل کشتارگاه انجام دهند و تماس مستقیم با خون حیوان نداشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: نحوه انتقال تب کریمه کنگو به این صورت است که خون‌آلوده روی پوست فرد قرار می‌گیرد و اگر پوست زخم باشد ویروس از طریق زخم وارد بدن می‌شود. بنابراین اگر دستکش بپوشند و نکات ایمنی را رعایت کنند جای نگرانی وجود ندارد.

ارسال نظر