آشنایی با خواص نبات

نبات دارای فواید و خواص بسیاری است. از جمله خواص نبات می‌توان به درمان دل درد، نفخ و تکرر ادرار و همچنین کاهش درد کمر و پا و رفع دردهای ناحیه شکمی اشاره کرد.

آشنایی با خواص نبات

ستاره | سرویس سلامت -نبات دارای فواید و خواص بسیاری است. از جمله خواص نبات می‌توان به درمان دل درد، نفخ و تکرر ادرار و همچنین کاهش درد کمر و پا و رفع دردهای ناحیه شکمی اشاره کرد.
نبات نوعی قند است که از نیشکر تهیه می‌شود. برای تهیه آن شکر در آب جوش حل می‌شود تا محلول سیر شده درست شود. سپس نخی را در این محلول آویزان می‌کنند و می‌گذراند تا خنک شود و بلور نبات دور آن تشکیل شود. می‌توان گفت که نبات، نسل قدیمی همین آبنبات‌های امروزی است. در این مقاله با انواع، طبع و خواص نبات بیشتر آشنا خواهید شد.
خواص نبات چیست؟
نبات در مقایسه با سایر آبنبات‌ها دارای خاصیت ملین و ضد نفخ است. ماده اولیه آن با قند و شکر یکسان بوده و از نوع ساکاروز است. طبع نبات گرم‌تر از قند است و به دلیل قابض بودن برای درمان اسهال بسیار مفید است. از آنجایی که نبات مقدار زیادی ساکاروز دارد خیلی سریع جذب بدن می‌شود و با تقویت عضلات باعث افزایش متابولیسم چربی‌ها و مواد پروتئینی در بدن شده و می‌تواند سرفه و گلودرد را تسکین دهد.
در مجموع نبات بسیار مقوی، نشاط آور و ادرار آور است. نبات برای رفع خستگی‌های جسمی و ذهنی ناشی از کار و فعالیت جسمی زیاد موثر بوده و می‌تواند آرامش و نشاط را برای شما به ارمغان آورد. از دیگر خواص نبات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • جلوگیری از دیر هضم شدن غذا
  • ضد ترش کردن
  • ضد آروغ
  • درمان تکرر ادرار
  • از بین برنده سفیدی، نرمی و سردی پوست بدن
  • رفع خواب آلودگی و خستگی
  • جلوگیری از جاری شدن آب دهان
  • درمان کم حواسی
  • تسکین درد معده و درد ناشی از انقباض ماهیچه
  • تسکین درد پشت
  • کاهش درد کمر
  • رفع دردهای ناحیه شکمی
  • درمان پا درد
  • رفع بلغم و علایم آن از جمله نقرس، فلج شدن قسمتی از بدن، پیسی و رعشه
  • درمان آسم، تنگی نفس و تپش قلب
  • درمان کرم کدو یا کرمک در انتهای روده بزرگ
  • طبع نبات چیست؟
  • طبع نبات گرم است و می‌توان از آن در درمان سردی مزاج استفاده کرد. همچنین خاصیت ملین و ضد نفخ بودن آن مشهور است و معمولا برای درمان دل درد استفاده می‌شود.
انواع نبات‌ها و مصارف آن
نبات چوبی و نبات شاخه از جمله پرمصرف‌ترین انواع نبات است. از شاخه نبات برای تزیین سفره عقد و هفت سین نیز استفاده می‌شود. از نبات معمولی یا چوب دار برای شیرین کردن چای و نوشیدنی‌های داغ استفاده می‌شود. نبات‌های خوراکی دارای طعم‌های متنوعی هستند که می‌توان از میان آنها به نبات دارچینی، نعنایی، زعفرانی، زیره‌، لیمویی، آویشن و… اشاره کرد.
تفاوت نبات با قند و شکر در چیست؟
ماده اولیه شکر، قند و نبات یکسان است اما در طی فرایند ساخت، کریستال‌هایی که در نبات ایجاد می‌شود از نظر وضعیت فیزیکی با کریستال‌های‌ قند و شکر متفاوت است. به همین دلیل دارای خاصیت‌های متفاوتی هستند. نبات طبیعت گرم‌تری نسبت به قند و شکر دارد و در درمان مشکلاتی مانند دل ‌درد، نفخ و… استفاده می‌شود.

نبات سوخته چیست و چه فوایدی دارد؟
اگر نبات را حرارت داده و آن را به اصطلاح بسوزانند در این صورت خاصیت نبات تغییر می‌کند. وقتی نبات می‌سوزد کریستال‌های آن یک جسم قهوه‌ای مایل به سیاه و با مزه‌ای بین تلخی و شیرینی تولید می‌کنند که خاصیت قابض دارد. یکی از مهم‌ترین استفاده‌های آن در طب سنتی در درمان اسهال کودکان است.
توصیه‌هایی در هنگام خرید نبات
  • برای تهیه و خریداری نبات نی دار بهتر است به جای خرید نبات‌های دارای نی پلاستیکی، از نبات‌هایی خریداری کنید که نی چوبی دارند. از نی پلاستیکی در هنگام تماس با نوشیدنی‌های داغ سمومی خارج می‌شود که می‌تواند برای سلامتی شما مضر باشد.
  • در هنگام خرید نبات تاریخ تولید و مجوز بهداشتی آن را بررسی کنید.
  • نبات‌هایی که در بازار به صورت فله و روباز عرضه می‌شوند به صورت غیربهداشتی تولید و اغلب آلوده به گرد و غبار و فضولات حشرات موذی هستند، پس از خریداری آنها خودداری کنید.
  • بهترین مشخصه برای انتخاب نبات ممتاز و اعلاء، شفافیت بلورهای آن است.
نکته پایانی
با وجود فواید و خواص نبات که در این متن به آنها اشاره شد، افراد نباید بیش از مقدار معمول از نبات استفاده کنند زیرا مصرف بیش از حد هر ماده‌ای برای بدن زیان آور خواهد بود؛ حتی اگر آن ماده فقط ویتامین باشد. پس مصرف قند، شکر و نبات هم به میزان زیاد مضر است و تفاوتی بین آن‌ها وجود ندارد به خصوص در کسانی که مشکل قند خون دارند.
ارسال نظر