روحانی:نمیتوانیم فشار و مشکلات اقتصادی را کامل از بین ببریم
رییس جمهوری گفت: کشور در شرایط عادی و طبیعی نیست، اما از تحریم نمی ترسیم، عقب نشینی نمی کنیم و از اهداف خود دست برنمی داریم.
رییس جمهوری گفت: کشور در شرایط عادی و طبیعی نیست، اما از تحریم نمی ترسیم، عقب نشینی نمی کنیم و از اهداف خود دست برنمی داریم.
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز سه شنبه در شورای اداری استان گلستان اظهار کرد: شرایط کنونی کشور، توام با جنگ روانی و اقتصادی است اما، ما با این شرایط آشنا هستیم.
وی افزود: در جنگ هشت ساله و دفاع مقدس با بحران های زیادی روبه رو شدیم، شهید و مجروح دادیم و مناطق مسکونی و صنعتی ما بمباران شد، اما این اتفاق بخشی از مقتضیات جنگ است و نمی توان گفت به جنگ می رویم اما شهید و مجروح نمی دهیم.
رییس جمهوری گفت: با وجود آن که آغازگر جنگ نبودیم اما با همه توان ایستادگی و مقاومت کردیم و هشت سال برابر دشمن ایستادیم.
روحانی به فرا رسیدن چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و افزود: از زمان میرزای شیرازی تاکنون تلاش های بسیاری برای به اهتزار درآوردن پرچم اسلام و حکومت اسلامی در ایران انجام شده بود که این هدف بزرگ با پیروزی انقلاب اسلامی محقق شد.
وی با قدردانی از همدلی، وحدت و اتحاد میان مردم و مسوولان گلستان، گفت: تلاش آیت الله نورمفیدی نماینده ولی فقیه در گلستان برای تحقق این اهداف تاثیرگذار بود که وحدت و اتحاد امروز میان استاندار، مسوولان اجرایی، نمایندگان و همه مدیران استان در کنار یکدیگر بالاترین نعمت است.
رییس جمهوری اسلامی ایران گفت: اگر در استانی همدلی و اتحاد باشد، همه مشکلات یکی پس از دیگری برطرف خواهد شد.
دکتر روحانی اضافه کرد: یکی از نعمت های بزرگ گلستان وجود امنیت است که اگر این نعمت در کنار همدلی و اتحاد نباشد، کارها با شکست روبه رو خواهد شد.
وی اظهار کرد: خداوند این نعمت بزرگ را در کنار اقلیم مناسب، تنوع آب و هوایی، تولید انواع محصولات کشاورزی، باغی و دامی، طبیعت، دریای خزر، کوه های زیبا، جلگه های سرسبز و مردمان خوب، از جمله جاذبه ها و ظرفیت های گلستان قرار داده است.
** نگهداری از جانبازان کار سخت و طاقت فرسایی است
رییس جمهوری به دیدار صبح امروز خود با شماری از جانبازان گرگانی در حاشیه بهره برداری از مرکز ترومای این شهر اشاره کرد و افزود: جانبازانی داریم که 30 سال روی تخت و ویلچر هستند و جانبازانی که الان سی سال روی سینه بر روی تخت افتاده اند که این کار سختی است.
دکتر روحانی گفت: شهادت کار آسانی است و بنا به روایت پیامبر (ص) نخستین قطره خون شهید که می ریزد شهید رضایت و لبخند خدا را می بیند و خشنودی خدا را حس می کند و در لحظه ای تمام نعمت بی پایان خدا را می بینند، نگهداری و مراقبت از جانبازان کار سخت و پیچیده و طاقت فرسایی است و زحمات بسیاری برای خانواده، فرزندان و همسران جانبازان دارد که البته اجر بسیاری نیز دارد.
وی اظهار کرد: در این خصوص به سازمان برنامه و بودجه و استاندار گلستان تاکید کرده ام که آسایشگاه جانبازان گلستان را هر چه سریع تر تکمیل و تمام کنند.
حجت الاسلام والمسلمین روحانی اضافه کرد: مبلغ 10 میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز برای تکمیل این پروژه از سوی سازمان برنامه و بودجه و اعتبارات بنیاد شهید پرداخت می شود، جانبازان و خانواده های آنان حق بزرگی بر گردن ما دارند.
رییس جمهوری گفت: این که توقع داشته باشیم در میدان جنگ واقع شویم و روی به روی دشمن بایستیم و شهید و جانباز نداشته باشیم امکان پذیر نیست.
** اکنون در صحنه جنگ اقتصادی هستیم
وی افزود: اکنون نیز در جنگ اقتصادی قرار داریم که طرف مقابل ما آمریکا، اسراییل و تعدادی از کشورهای حاشیه خلیج فارس هستند، هر چند در این جنگ دچار لطمه و آسیب می شویم اما در مقابل به دشمن نیز آُسیب می زنیم، ما آغازگر جنگ نبودیم و این موضوع افتخار دولت است که ما هرگز این جنگ را آغاز نکرده ایم و این نکنه مهمی بوده که با وجود تمام تحریکات دشمن ما جنگ را آغاز نکردیم .
وی گفت: در پایان کار این دولت به مردم خواهیم گفت که در این خصوص دولت چقدر دچار سختی و زحمت شد.
رییس جمهوری افزود: مدام ایران را تحریک می کردند که ما معاهده برجام را نقص کنیم و پرونده ما را به شورای امنیت بفرستند ؛اما حفظ برجام وظیفه ای بود که با سختی ها و بی خوابی های بسیار و تحمل انواع فشارها به رسیدیم و تن به این خواسته دشمن ندادیم .
دکتر روحانی اضافه کرد: هرگز نگذاشتیم که ما را به عنوان متجاوز به حقوق بین الملل معرفی کنند، همانطور که در جنگ تحمیلی نیز ما متجاوز نبودیم بلکه در مقابل اقدامات صدام دفاع مقدس را در پیش گرفتیم.
وی افزود: به همه جهان ثابت شد که ایران آغازگر جنگ اقتصادی نبود، آغازگر آمریکا، اسرائیل و مرتجعین منطقه ای هستند و هنوز نیز آژانس بین المللی اتمی ایران را پایبند به تعهدات برجام می داند، هنوز وقتی ترامپ در شورای امنیت سخنرانی می کند و پشت میز به ایران می تازد به جز خودش هیچ یک از 14 عضو شورای امنیت ، نقض برجام توسط ایران را نمی پذیرند و ترامپ در این مورد تنها مانده واین رسوایی در تاریخ آمریکا بی سابقه است.
رییس جمهوری اضافه کرد: این که تمام اعضای شورای امنیت به نفع ایران سخن می گویند، موفقیت بزرگی برای ملت و دولت و تیم دیپلماسی کشور محسوب می شود، مردم در جنگ اقتصادی سربازان مقدم هستند.
وی گفت: صدام در وارد کردن جنگ به ایران چند هدف داشت، می خواست در وهله اول انقلاب را سرنگون کند و اگر موفق نشد خوزستان را از ایران جدا کند و یا در قرار مرزی با ایران خلل وارد کند،اما به هیچ یک از اهدافش نرسید و عقب نشینی کرد .
دکتر روحانی ادامه داد: اکنون نیز آمریکا در این جنگ اقتصادی اهداف مختلفی دارد و می خواهد مردم را از پیکره نظام جدا کند و مردم را به این سو سوق دهد که بگویند که ما هر چه قدر شهید دادیم هر چه جانباز دادیم و هر چقدر دررا ه اسلام، ایران و دین و هویت ایرانی اسلامی بها دادیم دیگر نمی خواهیم بها بدهیم، اما هر گز این خواسته و ارزوی آنها محقق نمی شود و مردم غیور ایران برای حفظ ایران و اسلام و استمرار جمهوری اسلامی ایران همچنان مصمم هستند، آنها می خواهند ما را منزوی کنند و ارتباط ما را با دنیا قطع کنند.
رییس جمهوری افزود: هر گونه پیشرفت و رشد با انزوا مغایر است اگر ما دور کشور را حصار بکشیم و سرمایه گذاری و تکنولوژی خارجی وارد نکنیم یا صادرات و واردات نداشته باشیم، موفقیت وتوسعه محقق نمی شود.
وی گفت: صادرات یکی از راهکارهای افزایش کیفیت محصولات محسوب می شود مثلا در حوزه صنعت خودرو تا وارد بازار جهانی نشویم ارتقای محصولات اتفاق نمی افتد، باید در رقابت با محصولات برتر ؛ کیفیت کالا را افزایش و قیمت محصول را کاهش دهیم.
رییس جمهوری اظهار داشت: انحصارو عدم رقابت بلای توسعه این کشور است، در هر صنعتی که رقیب نداشته و منحصر باشیم، تولید را دچار مشکل می کند، اگر منابع مالی، مواد اولیه و نیروی انسانی ماهر داشته باشیم اما نتوانیم محصول را بفروشیم آرام آرام از چرخه رقابت حذف و مجبور به تعطیلی آن صنعت می شویم.
دکتر روحانی افزود: تقاضا در امر تولید بسیار مهم است، تقاضا تحریک کننده تولید است، مثلا اگر کفشی تولید کنیم و خریدار نداشته باشیم در ابتدا صنعت و تولید راکد و در ادامه تعطیل می شود، برای استمرار تولید باید صادرات را جدی بگیریم، ما اگر نتوانیم تکنولوژی خارجی داشته باشیم توسعه تحقق نمی شود.
وی اضافه کرد: گاهی باید تکنولوژی را ساخت و گاه نیز باید تکنولوژی را وارد کنیم برای مثال موفقیت های امروز در حوزه صنعت ما از ابتدا با وارد کردن تکنولوژی آن به کشور شتا ب گرفت، اگر این مبانبر را نمی زدیم سی سال بعد به جای فعلی خودمان می رسیدیم.
وی ادامه داد: در دوران ریاست جمهوری آیت الله هاشمی رفسنجانی با یکی از کشورها مذاکره کردیم و توانستیم یک دستگاه سانترفیوژ به کشور وارد کنیم درحالی که اگر به این بخش ورود نمی کردیم 10 تا 20 سال عقب تر می افتادیم.
رییس جمهوری افزود:می توانستیم که خودمان نیز آن را طراحی کنیم ولی به دلیل این اصرار بسیار عقب می افتادیم.
وی گفت: در زمان جنگ نیز در سال 62 موفق شدیم با استفاده از نقشه خریداری شده تکنولوژی ساخت موشک ضد زرهی کارهای ارزشمندی انجام دهیم که درآن زمان نیز آیت الله هاشمی و بنده این موشک را در اطراف تهران آزمایش کردیم در حالی که اگر آن را خودمان طراحی می کریم سالها و شاید 20 سال عقب می افتادیم.
دکتر روحانی اضافه کرد: باید با دنیا در ارتباط باشیم تکنولوژی و فن آوری قابل خرید و وفروش و معاوضه است، آمریکا در نظر دارد دور ایران دیواری بنا کند و کشور را منزوی کند، اما این کار شدنی نیست، درسطح جهان نسبت به توافق هسته ای چند کشور محدود هستند که همراه آمریکا بوده و حتی متحدین آمریکا نیز پشت دولت این کشور را خالی کرده اند، اتحادیه اروپا و نزدیکان آمریکا نیز با تحریم و انزوا ایران مخالف هستند، در دادگاه لاهه نیز موفق شدیم آمریکا را محکوم کنیم، آمریکا نمی تواند ما را محاصره کند.
دکتر روحانی گفت: از دیگر اهداف آمریکا این بوده که می خواهد نقش ایران را درمنطقه را کمرنگ کند و نمی خواهد ایران در منطقه تاثیر گذار و پیش رو باشد، اما این کشور درحال حاضر در یمن امتحان خود را پس داده است، کارشناسان افسران و تجهیزات بسیاری را در جنگ یمن در امارات و عربستان مستقر کردند، فقط عربستان حدود 100 میلیارد دلار تجهیزات جنگی و موشک از آمریکا خریداری کرده است اما به اذعام کارشناسان خودشان الان به بن بست رسیده اند، هر چند امروز به شکست خود در جنگ یمن اعتراف نمی کنند، اما یقینا فردا باید این موضوع را نیز به زیان بیاورند، به این نتیجه رسیده اند که موضوع یمن راه حل نظامی ندارد و باید به طریق سیاسی حل شود.