قاچاق عامل گرانی گوشت قرمز است؛ دامداران بیتقصیرند
مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران اعلام کرد که کمبود گوشت قرمز و قاچاق دام زنده از عوامل اصلی گرانی گوشت قرمز است که البته هیچ ارتباطی به دامداران ندارد؛ چرا که دام زنده کالایی نیست که بتوان آن را نگه داشت و عرضه نکرد.
مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران اعلام کرد که کمبود گوشت قرمز و قاچاق دام زنده از عوامل اصلی گرانی گوشت قرمز است که البته هیچ ارتباطی به دامداران ندارد؛ چرا که دام زنده کالایی نیست که بتوان آن را نگه داشت و عرضه نکرد.
تولید گوشت قرمز در این ماهها با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم میکند و قیمت هر کیلوگرم آن در بازار به حدود ۹۰ هزار تومان رسیده و در برخی نقاط قیمت بعضی از قسمتهای گوشت قرمز بالاتر از ۱۰۰ هزار تومان هم هست، اما بسیاری از مسئولان وزارت جهاد کشاورزی پیش از این وعده ارزانی را در هفته جاری و آینده نزدیک با توجه به برنامهریزی شان برای عرضه بیشتر گوشت قرمز منجمد و تازه وارداتی و تولید داخل داده بودند که البته تاکنون کاهش قیمتی در بازار مشاهده نشده است.
در این رابطه علیرضا عزیزاللهی - مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران - در گفتوگو با ایسنا، کمبود گوشت قرمز و قاچاق دام زنده را از عوامل گرانی گوشت قرمز در بازار دانسته و معتقد است که این گرانی و کمبود گوشت قرمز ربطی به دامداران ندارد و اینکه برخی میگویند، دامداران گوشت قرمز را عرضه نمیکنند صحت ندارد، چرا که دام زنده محصولی نیست که بتوان آن را در هنگام پروار شدن نگه داشت و به بازار عرضه نکرد.
وی افزود: البته در برخی مواقع ممکن است عرضه عشایر با توقفی کوتاهمدت مواجه شود که همواره عرضه از سوی آنها در زمانهای مشخصی متوقف میشود و به امسال و سال گذشته اختصاص ندارد.
مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران ادامه داد: در زمینه تولید و تأمین گوشت قرمز محدودیت وجود دارد و در زمینه هر کالایی چنین محدودیتی وجود داشته باشد بازارش با مشکل مواجه شده و بهم میریزد. از دهههای گذشته مسئولان اعلام میکردند که با توجه به محدودیت در تولید و تأمین گوشت قرمز، مردم را به سمت مصرف گوشت سفید سوق دهیم اما مشاهده میکنید که با وجود رسیدن سرانه مصرف گوشت مرغ به ۲۹ کیلوگرم و ۵.۵ کیلوگرم برای گوشت ماهی، همچنان تقاضا برای گوشت قرمز کاسته نشده و مردم آن را با چیز دیگری جایگزین نکردهاند، چرا که هماکنون سرانه مصرف گوشت قرمز بیشتر از ۱۱ کیلوگرم است.
عزیزاللهی با بیان اینکه کشور با توجه به افزایش جمعیت توان پاسخگویی به این میزان تقاضا در زمینه گوشت قرمز را ندارد، اظهار کرد: با واردات نیز نمیتوان نیاز بازار داخلی را پاسخ داد چرا که در همه دنیا تجارت گوشت قرمز بسیار سخت و محدود صورت میگیرد، البته مسئولان در تلاشند تا بیشترین میزان ممکن را وارد کنند اما همین کمبودهاست که بازار را با مشکل مواجه میکند.
وی همچنین به قاچاق دام زنده به عنوان یکی دیگر از عوامل گرانی گوشت قرمز اشاره کرد و گفت: به سادگی نمیتوان جلوی قاچاق را گرفت و امسال یکی از دلایل افزایش قیمت بی حد و اندازه گوشت قرمز، قاچاق دام زنده است که به اذعان بسیاری از مسئولان پنج برابر سال گذشته شده است. البته با توجه به طولانی بودن مرزهای آبی و خاکی، کنترل آن بسیار سخت و تقریباً ناممکن است چرا که ۲۰۰۰ کیلومتر مرز آبی و ۴۰۰۰ کیلومتر مرز خاکی در جنوب و غرب کشور داریم.
مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران تصریح کرد: سخت بودن مبارزه با قاچاق کالا و ارز دلیل این نمیشود که با آن برخورد نشود و به زور اسلحه نمیشود جلوی آن را گرفت بلکه باید بهگونهای برنامهریزی کرد که قاچاق صرفه اقتصادی نداشته باشد.