توان مقابله با افزایش نرخ میوه را نداریم

رئیس اتحادیه میادین میوه و تره‌بار اصفهان گفت: در حال حاضر بیشتر میوه و سبزی موجود در بازار صادر می‌شود و تا زمانی که جلو صادرات از سوی دولت گرفته نشود نمی توان با افزایش قیمت‌ها مقابله کرد.

رئیس اتحادیه میادین میوه و تره‌بار اصفهان گفت: در حال حاضر بیشتر میوه و سبزی موجود در بازار صادر می‌شود و تا زمانی که جلو صادرات از سوی دولت گرفته نشود نمی توان با افزایش قیمت‌ها مقابله کرد.
ناصر اطرج در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص افزایش هفتگی نرخ میوه و سبزیجات، اظهار کرد: در حال حاضر با دو مقوله گرانی و گران‌فروشی در بازار مواجه هستیم و درحالی‌که بازرسان اصناف با گران‌فروشی برخورد می‌کنند اما نمی‌توانند با گرانی مقابله کنند. باید توجه داشت که اتحادیه در افزایش قیمت میوه و سبزیجات نقشی نداریم و تنها بر اساس عرضه و تقاضا روزانه محصولات را قیمت‌گذاری می‌کند.
وی در خصوص گرانی بازار میوه، تاکید کرد: در حال حاضر بیشتر میوه و سبزی موجود در بازار صادر می‌شود و تا زمانی که جلو صادرات از سوی دولت گرفته نشود، نمی توان با افزایش قیمت‌ها مقابله کرد.
رئیس اتحادیه میادین میوه و تره‌بار اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر صادرات گوجه‌فرنگی در کشور بلامانع است، افزود: در حال حاضر نرخ گوجه‌فرنگی در میدان میوه و تره‌بار حدود 5500 تومان است که با تداوم صادرات احتمالاً قیمت این محصول به بیش از 8000 هزار تومان افزایش می‌یابد، همچنین نرخ خیار نسبت به سال گذشته حدود 300 درصد گران شده است.
وی افزود: ما در افزایش قیمت میوه و سبزیجات نقشی نداریم و تنها بر اساس عرضه و تقاضا محصولات را روزانه قیمت‌گذاری می‌کنیم.
اطرج گفت: در حال حاضر بیشتر میوه و صیفی‌جات موجود در بازار همچون هندوانه، پرتقال، سیب، گریپ‌فروت، پیاز، سیب‌زمینی و خیار صادر می‌شود که تبعات آن افزایش قیمت است و میدان میوه و تره‌بار مقصر این گرانی‌ها نیست.
وی تأکید کرد: اگر نخواهیم قیمت‌ها را براساس عرضه و تقاضا در بازار تطبیق دهیم شاهد بازار سیاه میوه و صیفی‌جات خواهیم بود و تا زمانی که دولت با صادرات کالاهای اساسی مقابله نکند وضعیت بازار همین‌گونه خواهد بود و نمی‌توان با گرانی مقابله کرد.
به اعتقاد رئیس اتحادیه میادین میوه و تره‌بار اصفهان، 80 درصد دلیل گرانی میوه و صیفی‌جات صادرات است و 30 درصد دیگر به دلیل شرایط آب‌وهوا است.
وی با تاکید بر اینکه با کمبود میوه و صیفی‌جات در بازار مواجه هستیم، گفت: در حال حاضر صادرات میوه به کشورهای همسایه عربی همچون عراق و افغانستان، ترکیه، آسیای میانه و ... صادر می‌شود.
اطرج همچنین در خصوص افزایش نرخ موز در بازار، تاکید کرد: قیمت موز روزانه مشخص می‌شود و در اصفهان بین 9000 تا 10500 تومان عرضه می‌شود و در حال حاضر کمبودی نداریم.
وی افزود: در حال حاضر موز با نرخ دلار 4200 تومان ثبت سفارش می‌شود، البته یکی از دلایل گرانی آن افزایش نرخ جهانی این محصول در پی کاهش تولید آن است.
رئیس اتحادیه میادین میوه و تره‌بار اصفهان یادآور شد: به دلیل بارش‌های کشور قیمت صیفی‌جات در هفته جاری بین 10 تا 20 درصد و میوه به دلیل صادرات حدود 20 درصد افزایش یافته است.
وی تأکید کرد: باوجود افزایش قیمت میوه و تره‌بار، نرخ این محصولات در اصفهان حداقل 20 درصد کمتر از دیگر کلانشهرهای کشور همچون تهران، مشهد، شیراز و ... است.
اطرج در ادامه در خصوص وضعیت بازار میوه و صیفی‌جات در آستانه نوروز 98، گفت: ستاد تنظیم بازار برای نوروز اقدام به خریداری و ذخیره‌سازی 3000 هزار تن پرتقال و 2000 تن سیب‌درختی کرده است.
وی با پیش‌بینی بازار میوه و صیفی در آستانه نوروز 98، اظهار کرد: اگر صادرات همچنان ادامه یابد قادر به کنترل نرخ‌ها نیستیم، از سوی دیگر با نرخ دلار فعلی واردات میوه و دیگر محصولات به صرفه نیست.
رئیس اتحادیه میادین میوه و تره‌بار اصفهان در خصوص فعالیت ستاد تنظیم بازار برای مقابله با گرانی‌ها، گفت: ستاد تنظیم بازار در رابطه با محصولات مورد نیاز نوروز اقدامات لازم انجام و میوه‌های موردنیاز تهیه کرده است.
وی با بیان اینکه هنوز نرخ‌گذاری نهایی برای عرضه میوه‌های نوروزی انجام نشده است، افزود: میوه‌های توزیعی از سوی ستاد تنظیم بازار در مراکز خاصی عرضه می‌شود و دلیل ایجاد صف در عرضه میوه‌های دولتی تفاوت قیمت آن با دیگر مراکز عرضه است.

ارسال نظر