35 درصد مشترکان خانگی برق در شهرستان اصفهان پرمصرف هستند

مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع برق اصفهان گفت: 35 درصد مشترکان خانگی برق در این شهرستان پر مصرف هستند و با توجه به پیش بینی کمبود برق در سال آینده، رعایت مدیریت بهینه مصرف ضروری است.

مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع برق اصفهان گفت: 35 درصد مشترکان خانگی برق در این شهرستان پر مصرف هستند و با توجه به پیش بینی کمبود برق در سال آینده، رعایت مدیریت بهینه مصرف ضروری است.
مرسل صالحی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شهرستان اصفهان یک میلیون و 150 هزار مشترک برق دارد که 76.3 درصد آنها را مشترکان خانگی با مصرف 35.3 درصد از انرژی تشکیل می دهند.
شاخص پرمصرف بودن مشترکان خانگی برق، مصرف ماهانه بیش از 200 کیلو وات ساعت در ماه های عادی و بیش از 300 کیلو وات ساعت در ماه های پر مصرف ( از خرداد تا شهریور) است.
وی اظهار داشت: پیش بینی شده است که سال آینده هشت هزار مگاوات کمبود برق در کشور خواهیم داشت که پنج هزار مگاوات آن با تولید انرژی و سه هزار مگاوات با مدیریت مصرف باید تامین شود تا با مشکل قطعی مواجه نشویم.
صالحی با بیان اینکه از سه هزار مگاوات مذکور حدود 250 مگاوات باید در شهرستان اصفهان تامین شود، اضافه کرد: همکاری و همراهی مشترکان برق بویژه در بخش خانگی برای تحقق این هدف با مدیریت بهینه مصرف برق و صرفه جویی اهمیت دارد.
وی میزان پیک بار مصرف برق در ماه های عادی در شهرستان اصفهان را 800 مگاوات و در ماه های پیک ( پرمصرف) یکهزار و 200 مگاوات برآورد کرد و گفت: اگر این 250 مگاوات برق با مدیریت بهینه و صرفه جویی مشترکان تامین شود امید است که تابستان سال آینده قطعی برق نداشته باشیم.
مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع برق اصفهان با اشاره به طرح ' 098 ' گفت: این طرح امسال در دستور کار شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان قرار گرفت و هدف آنها به صفر رساندن قطعی برق در سال آینده است.
صالحی ساعت های اوج مصرف برق در فصل تابستان را 11 تا 15 و 19 تا 23 و در فصل زمستان را 17 تا 21 اعلام و اضافه کرد: بسیاری از مشترکان خانگی به دلایل مختلفی اصول مدیریت مصرف را رعایت نکرده و وسایل برقی از جمله کولر آبی، یخچال و کولر گازی را بطور مرتب، کنترل نمی کنند و همین امر باعث اتلاف مصرف انرژی در آنها می شود.
این کارشناس ادامه داد: مشترکان خانگی باید از حسگرها (سنسور) نیز برای روشنایی مکان هایی مانند راهروها و از فتوسل (یک مقاومت متغیر که مقدار آن با توجه به نور محیط تغییر می‌کند) در محوطه بیرونی خانه ها استفاده کنند.
مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع برق اصفهان گفت: 16 درصد مشترکان برق این شهرستان را نیز واحدهای تجاری، 5.6 درصد عمومی، یک درصد کشاورزی و 0.98 درصد صنعتی تشکیل می دهد که میزان مصرف برق توسط آنها به ترتیب 11.6، 11.18، 12.83 و 26.78 درصد است که باید 2.32 درصد روشنایی ها را به آنها اضافه کرد.
صالحی درباره اینکه مصرف برق واحدهای تجاری و صنعتی چگونه کنترل می شود، توضیح داد: بیشتر این مشترکان دارای کنتور برق هوشمند هستند و اگر میزان مصرف آنها از دیماند (مقدار قدرتی است که از شرکت برق خریداری می شود) بیشتر باشد، جریمه خواهند شد.
به گفته وی برای همه مشترکانی که دارای دیماند بیش از 30 کیلو وات ساعت هستند، کنتور هوشمند برق در شهرستان اصفهان تهیه شده که به بیش از 11 هزار مورد می رسد.
وی خاطرنشان کرد: همچنین از چند سال گذشته تفاهم نامه هایی با شرکت ها و صنایع مختلف بمنظور تشویق آنها به کاهش مصرف برق در ساعت های اوج منعقد کرده ایم که اگر در این زمینه همکاری کنند به آنها پاداش هایی تعلق می گیرد.
شهرستان اصفهان با 2 میلیون تَن جمعیت دارای یک میلیون و 150 هزار مشترک برق است که 76.3 درصد آنها را مشترکان خانگی تشکیل می دهند.
تابستان امسال به دلایل مختلفی از جمله افزایش کم سابقه دمای هوا و کاهش منابع آبی و تولید انرژی برق، برخی کلانشهرها و شهرهای بزرگ با قطعی برق مواجه بودند.
در کلانشهر اصفهان برنامه مدیریت اضطراری بار به منظور زمان بندی خاموشی ها اجرا شد هرچند در برخی ساعت ها به دلیل بالا بودن حجم مصرف برق، قطعی های اضطراری برای جلوگیری از ناپایداری شبکه صورت گرفت.

ارسال نظر