بعد از سحری بلافاصله نخوابید

در طب سنتی ایرانی اسلامی برای امساک و خوردن طعام و نوشیدنی و اینکه چه بخوریم، چگونه بخوریم، چه بنوشیم، چگونه بنوشیم و چه زمانی بنوشیم، دستوراتی وجود دارد.

متخصص طب سنتی در گفتگو با خبرنگار ایمنا گفت: در ماه رمضان به علت پرهیز از خوردن و آشامیدن، گرما و تری بدن تحلیل می رود، به این معنی که در طب سنتی، روزه سرد و خشک و دافع صفرا (گرمی و خشکی) و دافع بلغم (سردی و تری) است. به همین خاطر شخص روزه دار تمایل زیادی به نوشیدن مایعات و خوردن مواد قندی و انرژی زا پیدا می کند.

بهنام یوسفیان با اشاره به اینکه روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان فواید جسمانی و روحانی بسیاری به همراه دارد افزود: باید توجه داشت که در ماه رمضان از غذاهای سرد و خشک دوری کرده، غذاهای لطیف و رقیق مصرف شود.

این متخصص طب سنتی بیان داشت: برای داشتن رژیم غذایی مناسب باید نکات پزشکی و نحوه صحیح تغذیه مورد توجه قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: یکی از اثرات روزه ایجاد تغییر در میزان انرژی بدن است. در فاصله سحر تا افطار بدن انرژی موجود خود را صرف دفع سموم بدن می کند که این، خود، یکی از فواید مهم روزه برای جسم است.

وی به افراد توصیه کرد: روزه داران باید از تمام گروه های غذایی مانند نان، غلات، برنج، ماکارونی، گوشت، حبوبات، لبنیات، سبزیجات و روغن های غیر اشباع استفاده کنند.

این متخصص طب سنتی برای طعام ویژه سحر توصیه هایی به روزه داران کرده است که شامل موارد زیر است:

_ از نوشیدن آب قبل از سحری پرهیز کنید.

_ غذا را خوب بجوید .

_ روزه گرفتن بدون سحری به هیچ وجه توصیه نمی شود چرا که در طی روز باعث افت قند خون می شود .

_ از مصرف غذاهای چرب و شور مانند ته دیگ، آش شور، ماکارونی در وعده سحری پرهیز کنید.

_ بادمجان، فلفل و غذاهای پرادویه برای سحر مناسب نیستند زیرا نیاز به نوشیدن آب را در طول روز افزایش می دهند .

_ کافئین مدر است و باعث هدر رفتن آب بدن می شود .

_ در هنگام سحر، قندهای پیچیده مانند نان، عدس، جو، غلات و برنج میل کنید زیرا این ترکیبات تا ۸ ساعت در بدن می مانند .

_ بعد از سحری بلافاصله نخوابید .

_ برای رفع بوی دهان در هر سه وعده افطار، شام و سحری، میوه میل کنید .

_ مسواک زدن را فراموش نکنید و از جویدن هل و میخک یک تا دو عدد غافل نشوید .


ارسال نظر