آرمانگرایی و آیندهنگری اصفهانیها را از شادی بودن دور کرده است
در روزهای اخیر طبق تحقیق وزارت اقتصاد مربوط به پایش شاخصهای ملی محیط کسب وکار در راستای ارتقای بهرهوری با تحلیل شاخص سرمایهاجتماعی سال ۱۳۹۶ میزان شادی استانها مشخص شد که استانهای گیلان، مازندران و کردستان در رتبههای اول تا سوم و اصفهان درجایگاه آخر قرار گرفت.
در روزهای اخیر طبق تحقیق وزارت اقتصاد مربوط به پایش شاخصهای ملی محیط کسب وکار در راستای ارتقای بهرهوری با تحلیل شاخص سرمایهاجتماعی سال ۱۳۹۶ میزان شادی استانها مشخص شد که استانهای گیلان، مازندران و کردستان در رتبههای اول تا سوم و اصفهان درجایگاه آخر قرار گرفت.
مجتبی ناجی در گفتوگو با ایمنا، در پی اعلام رتبه آخر اصفهان در موضوع شادی اظهار کرد: پایش شاخصهای ملی محیط کسب وکار در راستای سنجش و ارتقای بهرهوری که مربوط به تحلیل شاخص سرمایه اجتماعی در سال ۱۳۹۶ بوده توسط وزارت اقتصاد منتشر شده است و یکی از مولفههای سرمایه اجتماعی «احساس خوشی داشتن» است که این امر را در میان مردمان استانهای مختلف جستجو کردهاند.
وی با تاکید بر اینکه شادی از درون شروع می شود، افزود: شادی یک احساس و تفکر درونی مبتنی بر نگرش و تفسیر فرد است و حتی کسانی که از نظر امکانات رفاهی برخوردار هستند ممکن است از درون احساس شادی نکنند.
ناجی با تاکید بر اینکه دو مفهوم آرامش و آسایش با یکدیگر همبستگی دارند، خاطرنشان کرد: آسایش به وجود امکانات بیرونی و وسایل رفاهی برمی گردد اما لزوما آسایش به آرامش منتهی نمیشود چرا که آرامش یک حس درونی است که با رضایت قلبی، احساس خرسندی و خوشبختی همراه است و وقتی تجربههای مثبت افراد نسبت به تجربههای ناخوشایندشان بیشتر باشد افراد به سمت شادی میروند.
اینروانشناس در خصوص دلایل شاد نبودن جمعیت اصفهان گفت: اگر بخواهیم فرمولی در این رابطه بدهیم احتمالا در اصفهان که این نتایج از آن به دست آمده مردم در طول شبانهروز بیشتر تجربههای ناخوشی و ناامیدی را بیشتر از تجربههای خوشایند داشتهاند.
آرمانگرایی و آیندهنگری اصفهانیها را از شادی بودن دور کرده است
معاون اجتماعی بهزیستی وجود ناکامی را در غمگین بودن افراد موثر دانست و افزود: در تحقیق موردنظر از مردم سوال شده است که در هفتههای گذشته احساس شادی داشتهاید یا خیر و مردم پاسخی جز احساس ناکامی و یاس نداشتهاند و چیزی در ذهنشان نبوده که به واسطه آن شاد شده باشند.
ناجی با بیان اینکه شادی هیجانی زودگذر است، گفت: تکرار احساس خوشایند باعث ایجاد شادی در افراد میشود و باید تجربههای شادی همواره تکرار شوند و حداقل اگر به صورت روزمره نیست به صورت هفتگی یا ماهانه به واسطه اتفاقات خوب در زندگی شخصی یا اجتماعی تجربه شادی ایجاد شود.
وی فرهنگ اصفهان را تا حدودی آرمانگرایانه و آیندهنگرانه دانست و تصریح کرد: اصفهانیها به دلیل این نوع نگرش کمتر در زمان حال زندگی میکنند و تا حدودی بیشتر از سایر استانها به موضوعات مادی اهمیت میدهند که همه این موضوعات در کنار هم به عنوان دلایل ناشاد بودن این شهر باید بررسی شود.
این روانشناس با تاکید بر اینکه افسردگی در جامعه تقویت شده است، اظهار کرد: متاسفانه جامعه ما چندان شادی افراد را در انظار عمومی نمیپسندد و افراد شاد را متهم میکنند که هیچ دغدغهای ندارند که این باعث میشود افراد شادی خود را در جمع نشان ندهند و حتی در مواقع شاد بودن هم تظاهر به نارضایتی کنند.
معاون اجتماعی بهزیستی افزود: از نظر روانشناسی تظاهر به شادی میتواند تاثیرات واقعی داشته باشد و در موضوع شادی و غمگینی تحقیقات انجام گرفته اثبات کرده کسانی که شاد هم نیستند اما تظاهر به شادی کنند تاثیرات فیزیولوژیک این امر بر مغز باعث شادی میشود و در این مورد اشکالی ندارد که افراد اگر هم شاد نیستند خود را شاد نشان دهند.
عیدی مددجویان بهزیستی به حساب آنها واریز میشود
ناجی در خصوص جذب مددجویان جدید اظهار کرد: تمام کسانی که پشت نوبت برای ورود به سامانه بهزیستی بودند ثبت نام و جذب شدند که این افراد طی دو مرحله در ابتدا از افزایش یارانه بهرهمند میشوند و پس از آن مستمری ماهانه نیز دریافت میکنند.
وی مبالغ افزایش یارانه به ازای هر نفر را ۱۰۸ هزار تومان اعلام کرد و افزود: مبلغ مستمری برای خانواده تک نفره ۵۳ هزار تومان است که به نسبت تعداد افراد با فرمول خاصی این مبالغ افزایش خواهد داشت.
معاون اجتماعی بهزیستی استان در خصوص گروههای هدف معاونت اجتماعی تصریح کرد: وظیفه رسیدگی این معاونت شامل زنان بیسرپرست، خودسرپرست و دارای سرپرست ازکار افتاده، خانوادههای بیبضاعت و بدون سرپرست یا دارای سرپرست معتاد است که گروههای جدیدی هم شامل خانوادههای دارای ۳ قلو به بالا میشود که همه این گروهها تنها در صورت احراز بیبضاعت بودن و نیازمندی میتوانند تحت پوشش بهزیستی قرار بگیرند.
ناجی با اشاره به اینکه سال ۹۸ یارانه افراد تحت پوشش بهزیستی تا ۲۰ درصد افزایش خواهد داشت، گفت: عیدی مددجویان هم برابر یک ماه مستمری ماهانه است که به حساب مددجویان واریز میشود.
معاون اجتماعی بهزیستی استان درخصوص تسهیلات اشتغال گفت: مشکلی از نظر تامین تسهیلات اشتغال نداریم حتی این تسهیلات متاسفانه به طور کامل جذب نشده است.
داشتن مهارت ارتباطی برای خوداشتغالی مددجویان ضروری است
وی دارا بودن مهارتهای ارتباطی را برای خوداشتغالی امری ضروری دانست و اظهار کرد: آنچه در این بخش به صورت پررنگ دیده میشود کمبود مهارتهای ارتباطی است به نحوی که مددجویان قبل از اینکه به سرمایه اشتغال نیاز داشته باشند به سرمایه روانشناختی مانند مهارت ارتباطی و مدیریت رفتار بین فردی نیاز دارند.
ناجی با تاکید بر اینکه اگر این مهارتها در افراد وجود نداشته باشد قطعا سرمایه هم به هدر میرود، افزود: تسهیلات خوداشتغالی مددجویان تا ۲۰ میلیون تومان با کارمزد ۴ درصد است و وامهای توسعه بازار کار در سالهای بعد فعالیت هم به این افراد اختصاص مییابد.