فولاد مبارکه بزرگترین شرکت بورس اوراق بهادار شد
در این مجمع که با حضور اکثریت 75 درصدی سهامداران رسمیت یافت، پس از انتخاب اعضای هیئترئیسه، مهندس عظیمیان، مدیرعامل شرکت بهعنوان رئیس جلسه، خانم سیفی نمایندۀ سازمان خصوصیسازی و آقای مولوی نمایندۀ سازمان ایمیدرو بهعنوان ناظر و طهمورث جوانبخت سرپرست معاونت اقتصادی و مالی شرکت بهعنوان دبیر جلسه انتخاب شدند.
در این مجمع که با حضور اکثریت 75 درصدی سهامداران رسمیت یافت، پس از انتخاب اعضای هیئت رئیسه، مهندس عظیمیان، مدیرعامل شرکت به عنوان رئیس جلسه، خانم سیفی نمایندۀ سازمان خصوصی سازی و آقای مولوی نمایندۀ سازمان ایمیدرو به عنوان ناظر و طهمورث جوانبخت سرپرست معاونت اقتصادی و مالی شرکت به عنوان دبیر جلسه انتخاب شدند.
به گزارش خبرنگار فولاد، در این مجمع مهندس عظیمیان با ارائۀ گزارش توجیهی افزایش سرمایۀ شرکت، توضیحات کاملی درخصوص روند افزایش سرمایه شرکت در سال های گذشته و همچنین منابع و مصارف عمدۀ سرمایه ای شرکت بیان کرد.
وی سرمایۀ شرکت فولاد مبارکه اصفهان در زمان پذیرش در بورس اوراق بهادار تهران در اسفندماه 1385 را مبلغ 15،800 میلیارد ریال اعلام و اضافه کرد: پس ازآن طی چهار مرحله، سرمایۀ فولاد مبارکه به 75،000 میلیارد ریال افزایش یافت.
مدیرعامل فولاد مبارکه با تأکید بر این که میزان افزایش سرمایۀ جدید 55 هزار میلیارد ریال است تصریح کرد: با احتساب افزایش سرمایۀ جدید، سرمایۀ شرکت به 130 هزار میلیارد ریال افزایش خواهد یافت و شرکت فولاد مبارکه در میان شرکت های بزرگ پذیرفته شده در بورس در جایگاه اول قرار خواهد گرفت.
تأمین کل مبلغ افزایش سرمایه از محل سود انباشتۀ شرکت یکی دیگر از موارد مطرح شده در این مجمع بود که مدیرعامل فولاد مبارکه ضمن اعلام این خبر اظهار داشت: افزایش سرمایه تا مبلغ تعیین شده در چهار حوزه عمده از قرار 36 درصد بابت تکمیل سرمایۀ در گردش جهت برنامه های آتی، بازیافت مخارج سرمایه های انجام شده به منظور تکمیل طرح های در دست اجرا به میزان 34 درصد، بازیافت مخارج انجام شده بابت تملک سرمایه گذاری های بلندمدت به میزان 16 درصد و 14 درصد هم مشارکت در افزایش سرمایۀ شرکت های فرعی و وابسته سرمایه گذاری خواهد شد.
وی با تأکید بر این که افزایش 73 درصدی سرمایه، فرصت های مناسبی برای فولاد مبارکه فراهم خواهد کرد، گفت: شرکت با بهره گیری مناسب از این فرصت ها می تواند در جهت دستیابی به اهداف استراتژیک و همچنین تحقق مأموریت و رسالت خود گام های مهمی بردارد. برخی از بهترین فرصت هایی که افزایش سرمایه در اختیار شرکت فولاد مبارکه قرار می دهد عبارت اند از:
استفاده از معافیت مالیاتی که سود مناسب و قابل توجهی برای سهامداران محترم شرکت به ارمغان خواهد آورد؛
جذاب شدن قیمت سهام پس از افزایش سرمایه؛
تسریع در فرایند ثبت افزایش سرمایه و صدور برگه های جدید سهام؛
تأمین منابع مالی طرح های توسعۀ در دست تکمیل از محل سود انباشته.
این گزارش حاکی است پس از ارائه گزارش توجیهی مهندس عظیمیان و قرائت گزارش بازرس قانونی شرکت، پیشنهاد افزایش سرمایه شرکت از 75.000 به 130.000 میلیارد ریال در نهایت با اکثریت آرای حاضران در جلسه به تصویب رسید و مقرر شد مراحل پایانی ثبت افزایش سرمایه و صدور اوراق جدید سهام تا پایان اسفندماه سال جاری اجرایی شود.
در ادامه، جلسۀ مجمع عادی به طور فوق العاده شرکت نیز با هدف افزایش سقف کمک های بلاعوض شرکت از 100 میلیارد ریال به 150 میلیارد ریال تشکیل شد. مهندس عظیمیان در این جلسه نیز با ارائۀ گزارشی از عملکرد گذشته شرکت درزمینۀ مسئولیت های اجتماعی و اشاره به نقش و وظیفۀ برجستۀ فولاد مبارکه به عنوان یکی از بزرگ ترین واحدهای صنعتی کشور در این حوزه، بر لزوم گسترش حیطۀ عملکرد شرکت در این زمینه تأکید کرد و در نهایت این پیشنهاد نیز با اکثریت آرای حاضران در جلسه به تصویب رسید.
نمودارهای زیر سهم حوزه های مختلف مصارف عمده افزایش سرمایه و روند تغییرات سرمایه را نشان می دهد.