افزایش نرخ گوشت در صورت ادامه صادرات / گوشت بدون استخوان، کیلویی 120 هزار تومان

رییس اتحادیه گوشت قرمز اصفهان گفت: در حال حاضر قیمت گوشت قرمز بدون استخوان کیلویی 120 هزار تومان است و در صورت عدم توقف صادرات، قیمت ها قطعا افزایش خواهد یافت.

رییس اتحادیه گوشت قرمز اصفهان گفت: در حال حاضر قیمت گوشت قرمز بدون استخوان کیلویی 120 هزار تومان است و در صورت عدم توقف صادرات، قیمت ها قطعا افزایش خواهد یافت.
اصغر پورباطنی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص گرانی گوشت، اظهار کرد: بارها اعلام کرده ایم که صادرات گوشت قرمز عامل اصلی گرانی و کمبود آن است و تا زمانی که این روند متوقف نشود، پیش بینی ما بر کمبود و افزایش قیمت این ماده پروتئینی خواهد بود.
وی با اشاره به ادعای معاون وزیر جهادکشاورزی درخصوص عدم کمبود گوشت قرمز در کشور، گفت: اگر صادرات متوقف شود، این ادعا درست است. درحال حاضر به میزان کافی دام در کشور وجود دارد و با وارداتی که انجام می شود به طور کامل قادر به تامین گوشت قرمز مورد نیاز خواهیم بود.
رییس اتحادیه گوشت قرمز اصفهان تاکید کرد: در ابتدا وقتی از صادرات گوشت سخن گفته می شد، دولت نمی پذیرفت و منکر این مسئله بود، اما با رسانه ای شدن آن، مشخص شد که صادرات انجام می شود.
وی ادامه داد: اگر جلوی صادرات گوشت را گرفته شود و واردات نیز به طور صحیح توزیع شود، کمبودی نخواهیم داشت و حتی این مسئله منجر به شکستن قیمت‌ها در آینده نزدیک خواهد شد.
پورباطنی درباره توزیع صحیح واردات نیز، تاکید کرد: بارها در جلسات اعلام کردیم که حجم گوشت وارداتی به استان اصفهان نباید تنها و به طور کامل در اختیار فروشگاه های کوثر قرار گیرد تا مردم برای دریافت دو کیلو گوشت ناچار نشوند برای دریافت دو کیلو گوشت به همراه کارت ملی ساعت ها در صف بایستند.
وی افزود: این کار در شان مردم ایران نیست. بهترین روش این است که این میزان گوشت که معمولا حدود 500 کیلوگرم است، به طور عادلانه در میان مغازه های قصابی شهر و در محلات مختلف توزیع شود تا شاهد چنین اتفاقات ناراحت کننده ای نباشیم.
رییس اتحادیه گوشت قرمز اصفهان با بیان اینکه واردات و توزیع گوشت قرمز کاملا بر عهده پشتیبانی امور جهاد کشاورزی است، اظهار کرد: این کار از عهده اتحادیه گوشت قرمز خارج است و باید از سوی جهاد کشاورزی فکری برای آن شود.
وی در پاسخ به این سوال که چرا برخی از کشتارگاه ها اقدام به کشتار نمی کنند و یا قصابی ها از فروش گوشت پرهیز می کنند، گفت: چنین مسئله ای صحت ندارد. حرف هایی زده می شود که برداشت های اشتباهی از آن صورت می گیرد. کدام کاسبی می خواهد مغازه اش را ببندد و در خانه اش بنشیند؟
بورباطنی افزود: وقتی دخل و خرج یک مغازه یا یک کشتارگاه با هم نخواند و مشتری قدرت خرید نداشته باشد، کاسب هم ناچار است برابر با توان مالی اش هزینه کند.
وی تاکید کرد: در حال حاضر کشتارگاه ها هر کدام 300 تا 400 کارگر و کارمند دارند و وقتی دام کافی برای کشتار نباشد ناچار به تعطیلی کار می شوند.
رییس اتحادیه گوشت قرمز اصفهان، خاطرنشان کرد: هرچند ما از کشتارگاه های سراسر استان خواسته ایم که تا زمان تصمیم گیری منطقی و درست برای این وضعیت از تعطیل کردن واحدهای خود دست بردارند، اما اگر کشتارگاهی بخواهد کارش را تعطیل کند، ما قادر به انجام کاری نخواهیم بود.
وی درباره وضعیت قیمت گوشت در اوایل سال آینده، اظهار کرد: هیچ کاسبی طالب گران شدن کالایش نیست، چون قدرت خرید مردم پایین می آید و در نتیجه داد و ستدی رخ نمی دهد.
پورباطنی ادامه داد: امیدواریم قیمت گوشت کاهش یابد، اما اگر رویه صادرات که از حدود 6 ماه قبل آغاز شده همچنان تداوم یابد، قیمت ها افزایش خواهد یافت.
وی افزود: در حال حاضر گوشت قرمز همراه با استخوان و دنبه کیلویی 95 هزار تومان و گوشت بدون استخوان، کیلویی 120 هزار تومان فروخته می شود و اگر صادرات متوقف نشود و همین روند ادامه یابد و واردات به طور صحیح انجام نشود، قیمت ها قطعا افزایش خواهد یافت.
رییس اتحادیه گوشت قرمز اصفهان با بیان اینکه در سطح استان اصفهان حدود 32 کشتارگاه فعال وجود دارد، گفت: در میان این واحدها، کشتارگاه خمینی شهر و فساران فعالیت بیشتری دارند. کشتارگاه خمینی شهر نیز که تا پیش از این روزانه 3 تا 4 هزار راس کشتار دام داشت، اکنون به 500 تا 600 راس رسیده و کشتار واحد فساران از هزار تا 2 هزار راس به 200 راس کاهش یافته است.

ارسال نظر