طرز تهیه چای ترش خانگی برای لاغری

چای ترش نوعی نوشیدنی با خواص بی نظیر است که با ادویه جات معطری همچون دارچین درست می شود. این نوشیدنی خانگی به صورت گرم یا سرد مورد استفاده قرار می گیرد و مصرف مداوم آن می‌تواند برای لاغری و کاهش وزن مفید باشد.

ستاره | چای ترش نوعی نوشیدنی با خواص بی نظیر است که با ادویه جات معطری همچون دارچین درست می شود. این نوشیدنی خانگی به صورت گرم یا سرد مورد استفاده قرار می گیرد و مصرف مداوم آن می‌تواند برای لاغری و کاهش وزن مفید باشد.
شاید تاکنون از دوستان یا اقوامتان نام چای ترش را شنیده و یا با خواص آن آشنا شده باشید. چای ترش یا چای قرمز در واقع کاسبرگ گیاهی و نوعی دمنوش گیاهی برای لاغری است که در دنیا به عنوان نوشیدنی سرد یا گرم مصرف می‌شود. در این مطلب قصد داریم درباره این چایی و طرز تهیه آن مطالبی را ارائه دهیم.
جالب است که بدانید این گیاه در عربستان به صورت گسترده کشت می‌شود و به چای مکی نیز معروف است. مصرف این نوشیدنی در جامائیکا و آمریکای لاتین بسیار متداول بوده و به علت طعم ترشی که دارد اغلب همراه با شکر مورد استفاده قرار می‌گیرد. چای ترش در جامائیکا هم به عنوان چای داغ و هم به عنوان نوشیدنی سرد فروخته می‌شود و در کشور پاناما در ایام کریسمس و سال نو بدون الکل یا با اضافه کردن الکل مصرف می‌شود.
خواص چای ترش بی نظیر است، این گیاه به علت داشتن اسید سیتریک و ویتامین ث دارای طعم ترشی بوده و سرشار از آنتی اکسیدان‌های ضد چربی است. آنتوسیانین موجود در این گیاه باعث کاهش فشار خون می‌شود و خاصیت ضد سرطانی دارد.

طرز تهیه چای ترش و دارچین
مواد لازم
آب
1 لیتر
چای ترش
3 قاشق غذاخوری
چوب دارچین
2 تکه
شکر
1/8 فنجان
پرتقال کوچک ورقه شده
1 عدد
لیمو ترش حلقه شده
1 عدد
دستور تهیه:
  1. آب را در ظرف درداری به جوش آورید و به محض جوش آمدن حرارت را خاموش کنید.
  2. چای ترش و چوب دارچین را به آب جوش اضافه کرده و درب ظرف را محکم ببندید.
  3. ۲۰ دقیقه صبر کنید تا چای در بخار آب دم بکشد، سپس آن را صاف کنید.
  4. چای را در یک پارچ شیشه‌ای ریخته و برش‌های پرتقال، شکر و چند تکه یخ به آن اضافه کنید.
  5. چای ترش را در فنجان سرو ریخته و در هر فنجان یک برش لیمو بگذارید.

طرز تهیه چای ترش سرد جامائیکا
مواد لازم
چای ترش خشک
1/2 فنجان (15 گرم)
چوب دارچین
1 تکه
آب سرد
4 فنجان
لیمو ترش حلقه شده (اختیاری)
به میزان لازم
دستور تهیه:
  1. چای ترش و تکه‌های دارچین را در پارچ شیشه‌ای بزرگ درداری ریخته، درب پارچ را ببندید و آن را به مدت ۱۲-۸ ساعت در یخچال قرار دهید.
  2. به دلخواه از یک شیرین کننده مانند شکر یا عسل انتخاب کرده، آن را به نوشیدنی اضافه کنید و مراقب باشید نوشیدنی زیاد شیرین نشود.
  3. در صورت تمایل کمی آب لیمو ترش، زنجبیل تازه، بادیان رومی، پوست پرتقال، فلفل شیرین، و یا علف لیمو را نیز به عنوان طعم دهنده به چای ترش اضافه کنید.
  4. این نوشیدنی را می‌توانید در بطری شیشه‌ای دردار یه مدت یک هفته در یخچال نگهداری کنید.

طرز تهیه چای ترش گرم
مواد لازم
چای ترش خشک
2 فنجان
آب
8 فنجان
شکر
3/4 فنجان
دستور تهیه:
  1. چای ترش، آب و شکر را در شیرجوش ریخته و روی حرارت بالا قرار دهید تا آب به جوش آید.
  2. حرارت را کم کرده و ۱۵ دقیقه دیگر صبر کنید تا چای روی حرارت ملایم بجوشد.
  3. پس از ۱۵ دقیقه حرارت را خاموش کرده، چای را صاف کنید و در فنجان سرو بریزید.
بیشتر بخوانید: درباره خواص چای و مضرات آن چقدر میدانید
طرز تهیه چای ترش داغ
مواد لازم
چای ترش
2 قاشق چایخوری
آب جوش
به میزان لازم
عسل یا شکر
به میزان لازم
چای کیسه ای، چوب دارچین، برگ نعنا و لیموترش (اختیاری)
به میزان لازم
دستور تهیه:
  1. آب را بر روی حرارت به جوش آورید.
  2. چای ترش خشک را در قوری ریخته و آب جوش را به آن اضافه کنید.
  3. از آنجا که چای ترش حاوی کافئین نیست در صورتی که بخواهید یک نوشیدنی کافئین دار را تجربه کنید می‌توانید یک عدد چای کیسه‌ای به قوری اضافه کنید.
  4. چای ترش را دم گذاشته و حدود ۵ دقیقه صبر کنید تا چای آماده سرو شود.
  5. در صورتی که بخواهید چای ترش طعم ملایمتری داشته باشید، می‌توانید زمان دم کشیدن را کاهش دهید.
  6. پس از دم کشیدن، چای ترش را صاف کرده و مطابق ذائقه خود یک نوع شیرین کننده به آن اضافه کنید.
  7. چای ترش را در فنجان سرو ریخته و برگ نعنا، چوب دارچین یا برش‌های لیمو ترش را روی آن قرار دهید.

حد مجاز مصرف چای ترش
  • در صورت استفاده از گل خشک، میزان ۱۰ گرم دم کرده‌ی آن در روز کافی است.
  • در صورت استفاده از عصاره‌ی چای ترش، مقدار ۱۰۰ میلی گرم عصاره در روز کفایت می‌کند.
موارد احتیاط در مصرف چای ترش
  • مادران شیرده و زنان باردار بهتر است از مصرف این نوشیدنی اجتناب کنند.
  • از آنجا که مصرف چای ترش باعث کاهش فشار خون می‌شود، مصرف آن به افرادی که فشار خون پایین دارند توصیه نمی‌شود.
  • استفاده از چای ترش بر قند خون تاثیر می‌گذارد و کنترل آن را طول عمل جراحی و پس از آن با مشکل مواجه می‌کند، بنابراین بهتر است از دو هفته قبل از عمل جراحی مصرف آن متوقف شود.
چه وقت چای ترش بخوریم؟
  • از نظر متخصصان تغذیه حداکثر میزان مصرف چای ترش ۳ فنجان (۴۰۰ میلی لیتر) در روز بوده و بهترین زمان مصرف چای ترش یک فنجان بعد از صبحانه است.
  • 2 فنجان دیگر را در طول روز به فاصله ۸ ساعت از یکدیگر مصرف کنید.
ارسال نظر