توصیه‌های بهداشتی برای خرید و نگهداری ماهی قرمز شب عید

مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان سازمان دامپزشکی کشور در آستانه نوروز ۹۸ توصیه های بهداشت فردی و همچنین خرید و نگهداری ماهی قرمز جهت سفره هفت سین را اعلام کرد.

مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان سازمان دامپزشکی کشور در آستانه نوروز ۹۸ توصیه های بهداشت فردی و همچنین خرید و نگهداری ماهی قرمز جهت سفره هفت سین را اعلام کرد.
به گزارش تسنیم، امرا... قاجاری، مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان سازمان دامپزشکی کشور، پیشاپیش ضمن تبریک سال نو و با توجه به علاقه‌مندی مردم به خرید ماهی قرمز جهت سفره هفت‌سین، موارد ذیل را جهت رعایت بهداشت فردی و همچنین نگهداری این موجودات آبزی روح نواز و زیبا یادآور شد.

نکات لازم در تهیه ماهی قرمز

1. ماهی قرمز باید از مراکز مجاز و بهداشتی که دارای مجوز فروش ماهی هستند تهیه شود و از خرید ماهی از دست فروشان و دوره گردان به دلیل نگهداری ماهی در شرایط بهداشتی نامناسب خودداری شود.

2. مراکز مجاز بهداشتی مراکزی هستند که دارای مکان‌های مسقف و همچنین لوازم شست وشو و ضدعفونی مناسب باشند.

3. از خرید ماهیان بیمار و بی‌حال با علائم شنای غیر فعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری شود.

نکات لازم در نگهداری ماهی قرمز

1. ظرف نگهداری ماهی یک ظرف با دهانه باز (دهان گشاد) جهت تبادل اکسیژن با محیط باشد.

2. میزان آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی حداقل یک لیتر است.

3. بهترین دمای آب نگهداری ماهی 22 - 26 درجه سانتی گراد است.

4. در صورت استفاده از آب شهری، باید قبل از استفاده ماهی چند ساعت در هوای آزاد به منظور کلرزدایی قرار داده شود.

5. غذای ماهی قرمز از فروشگاه‌های عرضه ماهی زینتی تهیه شود.

6. به منظور تعویض آب هر بار 25 درصد کل آب تعویض شود و از تعویض یکباره کل آب خودداری شود.

نکات بهداشتی لازم

1. در هنگام تعویض آب و ... نیازی به دستکاری ماهی نیست، اما در صورت لزوم و بخصوص در افرادی با سابقه بیماری و یا حساسیت‌های پوستی از دستکش استفاده شود.

2. به منظور ضدعفونی ظروف نگهداری ماهی، می‌توان از نمک به میزان 3 درصد و یا سایر ضدعفونی کننده‌ها مانند پرمنگنات پتاسیم، پرکلرین و یا بتادین استفاده کرد.

3. آب تعویضی ماهی مستقیماً در چاه تخلیه نشود و از ریختن آن در معابر عمومی خودداری شود.

4. در پایان نوروز ماهی‌ها را در رودخانه ها و یا نهرها رها نکرده و در محل‌های خاصی که شهرداری مشخص نموده است، رهاسازی شود.

گونه‌های ممنوع

از نظر سازمان دامپزشکی کشور عرضه هرگونه خزندگان، دوزیستان و حلزون ها مانند مار آبی، سمندر، لاک‌پشت گوش قرمز و حلزون سیبی غیرمجاز است. لاک‌پشت سنگاپوری یا مینیاتوری (گوش قرمز) جزء 100 گونه مهاجم و مخرب است و به صورت غیرقانونی وارد کشور می‌شود و به عنوان مخزن بیماری باکتریایی سالمونلوز است که باعث گاستروانتریت در انسان می‌شود و همچنین با توجه به اینکه این‌گونه هم گیاهخوار و هم گوشتخوار است، اثرات منفی زیست محیط برای منابع آبی کشور دارد.

ارسال نظر