از ویزاهای ۸۰ میلیونی تا بدبینی سفارتخانه‌ها به سفر ایرانی‌ها

رییس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی استان تهران با توجه به اخبار منتشر شده درباره کلاهبرداری‌ها و سوءاستفاده از مردم در سفرهای خارجی همزمان با فرا رسیدن تعطیلات نوروز، به مردم توصیه کرد: با حفظ هوشیاری نسبت به شرایط و ضوابط کشورها، برای دریافت ویزا بویژه در محدود شینگن اقدام کنند.

رییس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی استان تهران با توجه به اخبار منتشر شده درباره کلاهبرداری‌ها و سوءاستفاده از مردم در سفرهای خارجی همزمان با فرا رسیدن تعطیلات نوروز، به مردم توصیه کرد: با حفظ هوشیاری نسبت به شرایط و ضوابط کشورها، برای دریافت ویزا بویژه در محدود شینگن اقدام کنند.

امیرپویان رفیعی‌شاد درباره نظارت بر تخلفاتی که هر سال در آستانه تعطیلات نوروز به طور معمول در آژانس‌های مسافرتی بویژه در بخش سفرهای خارجی رخ می‌دهد، به ایسنا گفت: در استان تهران بیش از ۲ هزار دفتر خدمات مسافرتی وجود دارد که ممکن است بین آن‌ها تخطی اتفاق افتد اما وقتی مردم با نگاه باز برخورد کنند و حساب و کتاب ذهنی هم داشته باشند، متوجه قانونی بودن رفتار آژانس می‌شوند.

او ادامه داد: وقتی یک ویزا که ۶۰ تا ۸۰ یورو قیمت دارد ۸۰ میلیون تومان فروخته می‌شود، نباید این سوال ایجاد شود که چرا چنین مبلغی برای یک ویزا تعیین شده است.

رفیعی‌شاد درباره‌ی چرایی قیمت‌های نامتعارف و خارج از عرف که در بازار ویزا وجود دارد، توضیح داد: بازار تجارت آزاد ویزا مبتنی بر عرضه و تقاضا است. علاوه‌بر این قوانین مرتبط با ویزا دست را باز گذاشته است و از طرفی سقفی برای قیمت خدمات ویزا تعیین نشده است، بنابراین تنها چاره برای گرفتار نشدن در دام فرصت‌طلبان این است که مشتری در ذهن خود ضوابط و شرایط را حلاجی کند.

او توصیه کرد: هنگام تحویل مدارک به سفارتخانه‌ها توجه و دقت کافی داشته باشید، اگر هر یک از مدارک ناقص باشد، تبعاتی برای شهروند ایرانی دارد و گاهی ممکن است اثرات آن جبران‌ناپذیر باشد و هزینه‌ی هنگفتی به همراه داشته باشد. پیش آمده که به خاطر مدارک جعلی و ناقص در لیست سیاه قرار گرفته‌اند و از سفرهای آتی منع شده‌اند.

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی استان تهران تاکید کرد: مدارک ویزا باید براساس قوانین جاری کشور مقصد ارائه شود و صحت آن تأیید شده باشد.

رفیعی درباره گزارش‌های مربوط به برخورد برخی سفارتخانه‌های کشورهای خارجی مقیم با درخواست سفر اتباع ایرانی و افزایش ریجکت شدن تقاضاها، اظهار کرد: این موضوع همیشه بوده است اما با توجه به پیک سفر و افزایش تقاضا،ریجکت‌ها هم بیشتر به چشم می‌آید. این میان یکسری افراد سودجو و دلال هم وجود دارند که باعث نگاه منفی برخی سفارتخانه‌ها به شهروندان ایرانی شده‌اند و متأسفانه رفتارهای سودجویانه، بعضی سفارتخانه‌ها را نسبت به سفر شهروندان ایرانی بدبین کرده است.

معاون گردشگری قبلاً درباره فروش ویزا در آژانس‌های مسافرتی و رسیدگی به تخلفات در این باره، به یک خلاءقانونی اشاره کرده و گفته بود: آئین‌نامه‌ای که سال ۱۳۸۰ در دولت تصویب شده است مشخصاً کلمه «اخذ ویزا» راجزو فعالیت آژانس‌های گردشگری قید کرده است. بنابراین تا زمانی که این آئین‌نامه اصلاح نشده، گرفتن این حق از آژانس‌های گردشگری، اقدامی «غیرحقوقی» است.

او همچنین گفته است اگر تخلفی شود و گزارش بدهند این معاونت به موضوع شکایت در این باره رسیدگی می‌کند.

ولی تیموری اخیراً درباره برخی سودجویی‌ها اظهار کرده است: در جریان نحوه کار آژانس‌هایی که ویزا را گران می‌فروشند هستم، آن‌ها چون خودشان نمی‌توانند مستقیم از سفارتخانه‌ای ویزا دریافت کنند، ویزا را با واسطه و از طریق آژانس دیگری می‌خرند. این میان یکسری آژانس‌ها هم با سفارتخانه‌ها مستقیم در ارتباط هستند که بازار را با مشکل روبه‌رو کرده‌اند. اتفاقاً یکی از بحث‌های ما با وزارت خارجه درباره محدود شدن روابط برخی سفارتخانه‌ها با یکسری آژانس خاص بود. سفارتخانه‌ای داریم که فقط با یک آژانس کار می‌کند. از وزارت خارجه ایران پرسیدیم آیا از نظر حقوقی می‌توانیم جلو این کار را بگیریم که گفتند چون این در حوزه اختیار آن کشور است نمی‌توان اقدامی کرد، چون ویزا عملاً در اختیار کشور صادرکننده است. برای همین تنها توصیه‌ای که می‌توانیم به مردم بکنیم تا زمانی که آئین‌نامه اصلاح شود این است که برای گرفتن ویزا فقط به یک آژانس مراجعه نکنند و بیشتر پرس‌وجو کنند.

ارسال نظر