مسقطی یا راحت الحلقوم؛ عیدتان را رنگی کنید!
«مسقطی» یا «راحتالقوم» از جمله دسرهای خوشمزه سنتی منطقه خاورمیانه به خصوص ترکیه است که در کشور ما هم طرفداران زیادی دارد و یکی از شیرینیهای محبوب پذیرایی عید است. مسقطی در شهرهای مختلف با دستور پختهای متنوع، اما کم و بیش شبیه به یکدیگر تهیه میشود. طرز تهیه آسان مسقطی ساده زعفرانی عید به روش اصلی آن را درست میکنند را در ادامه بخوانید.
مجله کوروش: «مسقطی» یا «راحتالقوم» از جمله دسرهای خوشمزه سنتی منطقه خاورمیانه به خصوص ترکیه است که در کشور ما هم طرفداران زیادی دارد و یکی از شیرینیهای محبوب پذیرایی عید است. مسقطی در شهرهای مختلف با دستور پختهای متنوع، اما کم و بیش شبیه به یکدیگر تهیه میشود. طرز تهیه آسان مسقطی ساده زعفرانی عید به روش اصلی آن را درست میکنند را در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای تهیه مسقطی
- روغن مایع: یک قاشق چایخوری
- لیموترش تازه: ۳ قاشق غذاخوری
- آب سرد: یک و ۳/۲ فنجان
- ژلاتین بدون چاشنی: هشت قاشق چایخوری
- شکر سفید: دو و ۳/۱ فنجان
- گلاب: ۴ قاشق چایخوری یا زعفران دم کرده غلیظ: ۳ قاشق غذا خوری
- رنگ غذای مجاز خوراکی: دو قطره (در صورت استفاده از گلاب به جای زعفران)
- پودر نشاسته ذرت، پودر نارگیل، خلال مغز پسته یا بادام: ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه آسان مسقطی ساده زعفرانی عید
۱. برای درست کردن مسقطی ساده زعفرانی عید، ابتدا سطح داخلی یک ماهیتابه را با روغن مایع گیاهی چرب کنید. ۳/۲ فنجان آب را در یک کاسه بریزید و ژلاتینها را آرام آرام از بالا داخل ظرف بریزید. شعله گاز باید ملایم باشد و ژلاتینها به آرامی در مدت زمان ۱۵ دقیقه آب شوند.
۲. یک فنجان دیگر آب را با شکر و آب لیمو ترش روی شعله ملایم گاز با هم مخلوط و آرام هم بزنید تا زمانی که مخلوط به جوش بیاید و شکر کاملا در آن حل شود. حالا شعله گاز به مدت ۳ دقیقه را زیاد کنید تا مخلوط به جوش آمده، غلیظ شده و تبدیل به شیره شود.
۳. یک دماسنج ضدآب را داخل ظرف قرار دهید. دمای سیروپ باید به ۱۱۴ درجه سانتیگراد برسد، به این منظور باید شیره به مدت ۵ دقیقه دیگر روی حرارت بماند و غلیظ شود. بعد از ۵ دقیقه شیره را از روی حرارت بردارید و با دقت و به آرامی با ژلاتینهای نرم شده اضافه و به خوبی با هم مخلوط کنید.
۴. در این مرحله زعفران یا در صورت دلخواه به جای زعفران «گلاب» و رنگ مجاز خوراکی را به این مخلوط اضافه کنید.
۵. حالا ترکیب سیروپ و ژلاتین را در ماهیتابهای که قبلا چرب کردهای بریزید و در دمای اتاق قرار دهید تا به آرامی سرد شود. برای سرد شدن و ژلهای شدن مخلوط به ۴ ساعت زمان نیاز است.
۶. بعد از این مدت روی ماهیتابه را با یک پلاستیک تمیز بپوشانید و به مدت ۸ ساعت در یک جای خنک نگهدارید.
۷. مسقطیساده زعفرانی عید آماده است، کافی است با چاقو آنها را به صورت مربعهای کوچک برش دهید و با پودر نشاسته ذرت یا پودر نارگیل، خلال مغز پسته یا بادام تزیین کنید.
اگر چه زیادهروی در خوردن هر نوع شیرینی برای سلامت بدن مضر است، اما در تهیه شیرینیهای سنتی و خانگی به خصوص مسقطی ساده زعفرانی عید موادی به کار برده شده که در صورت اعتدال در مصرف آنها برای بدن مفید هستند.