ازدواج زیر 18 سال باید ممنوع شود

به اعتقاد یک جامعه‌شناس آوردن مصوبات قانونی ناقص برای ازدواج ارزشمند نیست و بهتر است ازدواج زیر ۱۸ سال را ممنوع کنیم، زیرا ازدواج در این سن بیشتر از اینکه منفعت داشته باشد مضر است و طلاق‌های سنین پایین خود شاهد این ادعاست.

به گزارش ایمنا، امان‌ا... قرایی مقدم در مورد اختصاص بسته تشویقی به ازدواج‌ افراد زیر ۲۰ سال اظهار کرد: ازدواج برای جامعه یک امر مقدس، ضروری و حیاتی است چراکه خانواده اصولا محور و ستون و درواقع رگ جامعه است. وقتی خانواده شکل نمی‌گیرد درواقع تمام نهادهای دیگر حتی نهادهای اقتصادی صدمه می‌بیند.
او در تشریح تأثیر خانواده و ازدواج برنهادهای جامعه افزود: وقتی ازدواج صورت می‌گیرد زوجین برای چرخاندن خانواده باید برای آینده کار، پس‌انداز و سرمایه‌گذاری کنند بنابراین وقتی اقتصاد خانواده شکل می‌گیرد اقتصاد جامعه نیز پیرو آن شکل می‌گیرد.
این جامعه‌شناس با بیان اینکه تشکیل خانواده حتی برنهادهای سیاسی هم اثرگذار است تصریح کرد: نهاد سیاسی برای شکل‌گیری در ابتدا نیازمند مشارکت اجتماعی است تا پس‌ازآن مشارکت سیاسی صورت گیرد و برای این امر باید اطلاعات و آگاهی سیاسی در جامعه بالا برود، همه این‌ها در نهادی به نام خانواده با انتقال به فرزندان شکل می‌گیرد.
او نقش مادر را در خانواده بی‌بدیل دانست و اظهار کرد: ازنظر انتقال میراث فرهنگی نقش خانواده بسیار مهم است.
قرایی مقدم با اشاره به اینکه خطرات و تهدیدهای خانواده از نگاه جامعه‌شناسی از ۱۹۷۰ در آمریکا اعلام شد افزود: جامعه‌شناسان به این موضوع اذعان داشته‌اند که با وجود شیوه‌های جدید زندگی خانواده‌ها تهدید می‌شوند و به همین دلیل با سقط‌جنین مخالفت شد چراکه بنیان خانواده را ضعیف می‌کند یا حتی از بین می‌برد.
چهار عاملی که ازدواج را به تأخیر می‌اندازد
او ازدواج را اصلی‌ترین عامل بقای جامعه و خانواده دانست و گفت: در بی‌بندوباری خارج از ازدواج میزان طلاق در جامعه پوشیده می‌شود و از بین می‌رود، بنابراین ما با ترویج ازدواج بین جوانان به هرگونه‌ای که تشویق شود موافق هستیم.
این استاد دانشگاه با ابراز تأسف از افزایش سن ازدواج دختران تصریح کرد: زمان ازدواج عقب‌افتاده و دیگر ازدواجی صورت نمی‌گیرد، سن متوسط دختران برای ازدواج حدود ۲۵ سال است که این برای کشور فاجعه است.
قرایی مقدم با انتقاد از تبلیغ ازدواج در سنین پایین اظهار کرد: ازدواج زیر ۱۸ سال را باید ممنوع کنیم، سن بلوغ ذهنی و بلوغ فکری افراد متفاوت است، اما مسائل روان‌شناختی را در نظر نمی‌گیرند، این‌طور نیست که با قانون بتوانیم مسئله را حل کنیم زمانی که سن متوسط ازدواج در بین دختران به ۲۵ و برای پسران به ۲۸ سال رسیده است و این شرایط برای جامعه یک فاجعه است.
او با اشاره به اینکه بیکاری اولین مانع ازدواج است تصریح کرد: تأمین مخارج یک زندگی برای جوانان بسیار مشکل است؛ به‌طورکلی چهار عامل دانشگاه، بیکاری، سربازی و تفریحات بیرون از منزل از موانع ازدواج هستند.
این جامعه‌شناس در تشریح این موضوعات اظهار کرد: دانشگاه چهار سال ازدواج را عقب می‌برد، برای اینکه دخترها بیشتر درس بخوانند، ازدواج نمی‌کنند. سربازی هم برای پسران ازدواج را به تعویق می‌اندازد موضوع دیگر تفریحات بیرون از خانه است که در سال‌های اخیر در جوانان افزایش داشته اگرچه رابطه بین پسر و دخترها از گذشته وجود داشت، اما به فراوانی امروز نبود.
بسته‌های تشویقی فایده‌ای ندارد
قرایی مقدم گفت: امروز مسئله بیکاری بزرگترین عامل ازدواج نکردن است. وقتی بیش از ۱۲ درصد جوانان بیکار هستند و ۲۷ درصد بیکاری در بین فارغ‌التحصیلان دانشگاهی‌ است، باید با جدیت به رفع این مسائل بپردازیم.
او با تأکید بر لزوم فراهم کردن امکانات برای ازدواج به‌جای گذاشتن قانون و بسته‌های تشویقی گفت: برخی مصوبات قانونی تنها برای سرگرمی و رفع تکلیف است، این قوانین و بسته‌های تشویقی فایده‌ای ندارد ما باید با اشتغال‌زایی و رفع بیکاری مسائل معیشتی را برطرف کنیم.
این استاد دانشگاه با تأکید بر لزوم فرهنگ‌سازی در کنار پیش‌نیازهای ازدواج تصریح کرد: جامعه را رها کرده‌ایم و حتی در صداوسیما برنامه‌های مناسبی نداریم به همین دلیل مردم تلویزیون نمی‌بینند و بیشتر به سمت برنامه ماهواره‌ها می‌روند و ماهواره‌ها هم چیزی جز ترویج روابط نامشروع، ازدواج سفید، رابطه دختر پسرها نیست و این خود لزوم فرهنگ‌سازی را یادآوری می‌کند.
او با بیان اینکه خانواده با حرف و قانون شکل نمی‌گیرد اظهار کرد: درجایی که سن ازدواج به ۳۰ سالگی رسیده قانون‌ها هرچقدر هم که باشند برای ایجاد خانواده و ازدواج دخترها کاری از پیش نمی‌برد و در کل قانون گذاشتن برای ازدواج بی‌فایده است.
این جامعه‌شناس افزود: چنین مصوبات قانونی ناقص ارزشمند نیستند. باید ازدواج زیر ۱۸ سال را ممنوع کنیم ازدواج زیر ۱۸ سال بیشتر از اینکه منفعت داشته باشد مضر است، طلاق‌های سنین پایین خود شاهد این ادعاست چراکه برای ازدواج رشد عقلی در کنار رشد جنسی قرار می‌گیرد و رشد عقلی موضوع بسیار مهمی است.

ارسال نظر