ذوب‌آهن به سمت استفاده از پساب حرکت می‌کند

منصور یزدی‌زاده مدیرعامل ذوب‌آهن اصفهان با حضور در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی محیط‌زیست که محل نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران بر گزار شده بود، در نشست خبری با خبرنگاران اصحاب رسانه، ضمن تشریح اهم اقدامات و دستاوردهای زیست‌محیطی این شرکت، به سؤالات خبرنگاران پاسخ داد.

به گزارش اصفهان امروز، او گفت: ذوب‌آهن اصفهان با ايجاد خط‌مشي زيست‌محيطي منطبق با استانداردISO 14001:2015 و تعهد بر حفظ و صيانت از محيط‌زيست در استراتژي‌هاي كلان خود، توسعه پايدار را به‌عنوان يكي از اهداف كليدي انتخاب و تسري بخشیده به‌طوری‌که همه پروژه‌ها و طرح‌هاي خود را با توجه به اين مهم، برنامه‌ريزي و اجرا مي‌نمايد. از آن گذشته مباحث صرفه‌جويي در منابع و استفاده از تكنولوژي‌هاي جديد با ديدگاه كاهش مصارف نيز مدنظر بوده است.

یزدی‌زاده با اشاره به اینکه صنعت فولاد هم‌زمان با توسعه به فکر مسائل زیست‌محیطی نیز بوده است، کنترل آلایندگی را یکی از اقدامات اجباری برای صنایع دانست و گفت: در همین راستا معادل25 درصد فضای تولید هر مجتمع تولیدی باید فضای سبز باشد که این مقدار در ذوب‌آهن اصفهان 16 هزار و پانصد هکتار معادل 84 برابر استانداردهای زیست‌محیطی است و هزینه نگهداری این فضای سبز در سال 96 حدود 5/10 میلیارد تومان بود و بیش از 14 هزار هکتار از فضای سبز موجود به‌صورت دیم آبیاری می‌شود.

یزدی‌زاده گفت: صنایع فولاد به مباحث زیست‌محیطی توجه ویژه‌ای دارند و در رتبه‌های آخر به لحاظ آلایندگی قرار دارند چراکه صنایع فولادی که در کشور ایجاد شده‌اند هم‌زمان با اجرای پروژه‌های توسعه‌ای، پروژه‌های زیست‌محیطی را نیز عملیاتی کرده‌اند ضمن اینکه توجه به محیط‌زیست، توجه به کارکنان است. او یادآور شد: سازمان محیط‌زیست در تمامی شهرها به‌ویژه شهرهای صنعتی نمایندگانی دارد و استانداردهایی را برای صنایع در نظر می‌گیرند و ذوب‌آهن نیز در همین راستا فعالیت نموده است.

او گفت: محیط‌زیست تاکیدش بر روی گازهای گلخانه‌ای است و بر همین اساس سازمان محیط‌زیست در تمامی شهرها به‌ویژه شهرهای صنعتی نمایندگانی دارد و استانداردها را برای صنایع در نظر می‌گیرند. در خصوص ذوب‌آهن اختلافاتی در خصوص درجه یک و دو وجود دارد اما به اعتقاد ما ذوب‌آهن درجه دو محسوب شده و باید استانداردهای درجه دو برای آن رعایت شود.

یزدی‌زاده گفت: ذوب‌آهن تصفیه‌خانه‌ای دارد که به دنبال توسعه آن است تا بجای استفاده از آب زاینده‌رود در افق 4 سال آینده از طریق پساب زرین‌شهر، فولادشهر و نجف‌آباد، آب موردنیاز کارخانه تامین شود.

او با اشاره به اینکه این شرکت 220 مگاوات تولید برق دارد، افزود: هم‌اکنون با احتساب تولید فولاد و همچنین تولید برق در نیروگاه‌های شرکت، به ازای تولید هر کیلوگرم فولاد 5/5 لیتر آب نیازمند است درصورتی‌که به ظرفیت اسمی خود برسد این مقدار به 3 لیتر کاهش پیدا خواهد کرد.

یزدی‌زاده به اشاره به‌ضرورت بهره‌گیری از منابع زغالی زیاد موجود در کشور گفت: با هزینه پنج میلیون دلاری که صورت خواهد گرفت، مشکلات باطری شماره ۳ کک سازی نیز حل خواهد شد که گام مهمی برای بهبود شرایط زیست‌محیطی این شرکت محسوب می‌شود.

یزدی‌زاده گفت: پروژه هات شارژینگ که در بهمن‌ماه سال گذشته راه‌اندازی شد به‌شدت مصرف انرژی و آب را کاهش داده است.

او به اشاره به اینکه توسعه و سرمایه‌گذاری در معادن خیلی کند است، یادآور شد: برای تولید چهار میلیون تن فولاد 6 میلیون تن نیاز سنگ‌آهن ذوب‌آهن است، در گذشته کل نیاز ذوب‌آهن از طریق سنگ‌آهن مرکزی تامین می‌شد اما به‌یک‌باره به سمت جذب ارزش‌افزوده و تولید کنسانتره رفتند. در این خصوص یکی از برنامه‌های شرکت، تامین از طریق معادن کوچک است.

مدیرعامل شرکت ذوب‌آهن گفت: واحد ریخته‌گری ذوب‌آهن با هدف افزایش ظرفیت تولید راه‌اندازی می‌شود.

او با اشاره به تولید سه نوع ریل در کشور، یادآور شد: برای تامین ریل مترو اعلام آمادگی کردیم و هیچ‌گونه محدودیتی برای تامین ریل نداریم.

یزدی‌زاده گفت: سیاست این شرکت برای عرضه در بورس کالا به جهت شفافیت موجود در بورس و معافیت مالیاتی است و همچنان تداوم عرضه محصولات ساختمانی در بورس است. او در پایان ضمن پاسخ به سؤالات خبرنگاران، اهم دستاوردها و برنامه‌های انجام شده و در دست انجام زیست‌محیطی شرکت را عنوان نمود.

*بازدید معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور از غرفه ذوب‌آهن اصفهان

معصومه ابتکار رئیس سابق سازمان حفاظت محیط‌زیست ایران و معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور، در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی محیط‌زیست از غرفه ذوب‌آهن اصفهان بازدید کرد و در گفتگو با کارشناسان این شرکت در جریان اهم اقدامات و دستاوردهای زیست‌محیطی این مجموعه بزرگ صنعتی قرار گرفت.

مدیر آموزش و ارتباط با صنعت پژوهشکده محیط‌زیست و توسعه پایدارسازمان حفاظت محیط‌زیست کشور عنوان کرد: حجم فعالیت ذوب‌آهن اصفهان در خصوص مباحث زیست‌محیطی چشم‌گیر و در خور توجه است.

علیرضا رحمتی مدیر آموزش و ارتباط با صنعت پژوهشکده محیط‌زیست و توسعه پایدار سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور با حضور در هجدهمین نمایشگاه محیط‌زیست از غرفه ذوب‌آهن اصفهان بازدید کرد و گفت: این نمایشگاه فرصت بسیار خوبی در اختیار سازمان‌ها و شرکت‌های صنعتی قرار داده تا اقدامات، دستاوردها و پروژه‌های در دست اقدام خود را به نمایش بگذارند و در صورت امکان این اطلاعات را در اختیار شرکت‌ها و واحدهای تولیدی دیگر بگذارند.

او افزود: حجم فعالیت ذوب‌آهن اصفهان در خصوص مباحث زیست‌محیطی چشم‌گیر و در خور توجه است.

رحمتی، ذوب‌آهن اصفهان را مادر صنعت فولاد کشور خواند و گفت: رفع گردوغبار کنورتورهای فولادسازی، دریافت پساب شهرستان‌های اطراف و منطقه، بازچرخانی آب صنعتی و استحصال دوباره ان و استفاده مجدد در فضای سبز از اقدامات بسیار مهم ذوب‌آهن اصفهان در بحث زیست‌محیطی است.

او با اشاره به این موضوع که ذوب‌آهن اصفهان در زمینه کاهش مصرف انرژی اقدامات موثری برای رسیدن به مدیریت سبز انجام داده، خاطرنشان ساخت: یکی از شاخص‌های مهم این شرکت در زمینه محیط‌زیست مدیریت پسماندهای ویژه، صنعتی و عادی خود طبق قانون مدیریت پسماند و تحویل ان به مراجع ذیصلاح است.

مدیر آموزش و ارتباط با صنعت پژوهشکده محیط‌زیست و توسعه پایدار سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور گفت: مدیریت hse ذوب‌آهن اصفهان با رعایت شاخصه‌های اقتصاد سبز در جهت رسیدن به این منظور گام‌های اساسی برداشته است و امید است در سال‌های آتی به این مهم دست یابد.

ارسال نظر