روابط عمومی و جهش تولید

۲۷ اردیبهشت‌ماه روز ملی ارتباطات و روابط عمومی، فرصت مغتنمی است که بر اهمیت ارتباطات و آگاهی بخشی به جامعه و همچنین نقش و جایگاه روابط عمومی‌ها در توسعه و پیشرفت کشور پرداخته شود.

علی امرایی؛ مدیرعامل شرکت صنایع معدنی سنگان:

بدون هیچ تردیدی نقش صنعت و تولید در اشتغال، خودکفایی، رشد و توسعه اقتصادی کشور انکارناپذیر بوده و هست. در این میان و با توجه به شرایط کنونی جامعه، پشتیبانی و ارائه آخرین دستاوردهای واحدهای صنعتی و توجه به ارتقای جایگاه آن‌ها، رسیدگی به مشکلات موجود، همراهی و پشتیبانی و همچنین سیاست‌گذاری و راهبری این بخش مهم از صنعت کشور از اهمیت بسیاری برخوردار است.

نام‌گذاری سال 1399 توسط مقام معظم رهبری به نام سال «جهش تولید»، نشان از توجه ویژه معظم له به این مقوله مهم دارد و جا دارد تا تمامی دستگاه‌های اجرایی کشور، در راستای دست‌یابی به اهداف تعیین شده در خصوص این موضوع اثرگذار گام برداشته و حرکت نمایند.

دراین‌بین لزوم توجه به نقش و مأموریت‌های واحد روابط عمومی در افزایش سهم صنعت در تولید ناخالص ملی با تأکید بر توسعه و تکمیل کلیه زیرساخت‌های موردنیاز به‌منظور جهش تولید و بهبود فضای کسب‌وکار و نیز استقرار سازمانی پویا، دانش‌مدار و چابک و همسو با تحولات جهانی، به‌منظور ترسیم نقشه راه آینده و به‌کارگیری روش‌های نوین بسیار با اهمیت به نظر می‌رسد.

روابط عمومی‌ها به‌عنوان یکی از پیشتازان رشد و توسعه هر جامعه با استفاده از تفکرات و توانمندی‌های خود سعی در ویرایش فرهنگ نادرست بخش‌های گوناگونی از سازمان و اجتماع دارند و در این راه با به‌کارگیری حس مسئولیت اجتماعی، بر اساس وجدان و اصول اخلاقی در مسیر تعالی و تحقق جامعه ایمن و سالم حرکت می‌نمایند.

با توجه به نقش روابط عمومی‌ها در رونق مالی بنگاه‌های اقتصادی، لزوم به‌کارگیری و تربیت نیروهای متخصص در روابط ‌عمومی‌ بخش‌های صنعتی کشور، به‌عنوان یکی از اصول حرفه‌ای نیازمند توجه هر چه بیشتر مدیران ارشد سازمان‌هاست.

امروزه و با توجه به کارکردهای روابط‌ عمومی‌ در خصوص ایجاد فضای تعامل مابین مخاطبان و سازمان‌ها و نقش تأثیرگذار آن‌ها در رونق مالی و جلب رضایت ذینفعان، ضرورت به‌کارگیری و توجه به آموزش و تربیت نیروهای متخصص در حوزه صنعت، می‌بایستی بیش از گذشته موردتوجه قرار گیرد.

همچنین ارائه تصویری روشن از ظرفیت‌های یک بنگاه اقتصادی به مخاطبان در خصوص فعالیت‌های صورت پذیرفته، محصولات تولید شده و مزیت‌های رقابتی آن‌ها در مقایسه با سایر تولیدکنندگان از جمله مواردی است که در صورت اجرای صحیح آن از جانب یک روابط‌ عمومی‌ متخصص، همواره شاهد ارتقای جایگاه یک سازمان در سطح جامعه خواهیم بود.

لزوم توجه هر چه بیشتر مدیران ارشد سازمان در به‌کارگیری و استفاده از تجربیات مدیران گذشته و نیز توجه به ارتقای جایگاه علمی و تخصصی کارشناسان روابط عمومی، به‌عنوان کلید اصلی در تربیت نیروهای کارآمد به شمار می‌رود و می‌بایستی همواره مدنظر باشد.

از سویی دیگر پویایی و پیچیدگی شرایط و محیط کسب‌وکار امروز، داشتن و به‌کارگیری رفتار و تفکرات کارآفرینانه را برای همه سازمان‌ها در هر اندازه‌ای ضروری ساخته و به عبارتی سازمان‌های امروز بدون داشتن چنین رفتاری امکان دستیابی به موفقیت نخواهند داشت، بنابراین ایجاد یا خلق محیط سازمانی مساعد که موجب انگیزش، علاقه‌مندی و تعهد کارکنان یک بنگاه اقتصادی شود، از جمله وظایفی است که روابط عمومی‌ها می‌‌بایستی با همراهی دیگر بخش‌های سازمان نسبت به آن اهتمام ورزیده و به ایفای یکی از وظایف اصلی خود در موفقیت بنگاه‌های اقتصادی بپردازند.

در خصوص دیگر وظایف روابط عمومی‌ها در حل برخی از مشکلات اقتصادی سازمان‌ها نیز می‌توان گفت، افزایش راه‌های ارتباط با مخاطبان با استفاده از ابزارهای مختلف، در کنار شیوه‌های تحت تأثیر قرار دادن مصرف‌کنندگان به‌منظور افزایش تقاضا برای محصولات موردنظر، نه‌تنها به‌عنوان یکی از راه‌های برون‌رفت از رکود اقتصادی به شمار می‌رود، بلکه نسل جدیدی از مخاطبان را برای سازمان به وجود خواهد آورد.

بهره‌گیری از تکنولوژی‌های نوین ارتباط جمعی، تسهیل و تسریع و دسترسی مشتریان به خدمات با استفاده از مزیت‌های فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی دهکده جهانی، از دیگر الزامات سازمان‌ها برای حرکت در مسیر توسعه و پیشرفت، رشد راندمان و ارتقای بهره‌وری تولید می‌باشد.

آماده‌سازی افکار عمومی نیز به‌عنوان یکی دیگر راهکارهای فروش بیشتر و افزایش تولید، در کنار تلاش برای حفظ تعامل مستمر و هوشمندانه با مخاطبان وفادار به سازمان از طریق شناسایی و پاسخگویی به انتظارات آن‌ها از دیگر از وظایف مهم و همیشگی است که می‌بایستی موردتوجه روابط عمومی‌ها قرار گیرد.

درمجموع می‌توان گفت، موارد ذکر شده که از جمله وظایف یک روابط عمومی هوشمند و حرفه‌ای به شمار می‌رود، می‌تواند علاوه بر ترسیم نقشه راه برای سایر بخش‌های بنگاه‌های اقتصادی، زمینه‌های جهش تولید و ارتقای جایگاه یک واحد صنعتی در کشور را مهیا نماید.

ارسال نظر