خیرآبادی: در چرخه انتخابی تیم ملی باید جایی هم برای انتصاب دقیقه نودی باز کرد

سرمربی پیشین تیم ملی کشتی فرنگی امید گفت: اگر سعید عبدولی بخواهد از همان مرحله اول (قهرمان کشوری) وارد چرخه شود، شک نکنید که نابود خواهد شد و به انتخابی آخر نمی‌رسد.

جمشید خیرآبادی که میهمان برنامه این هفته برنامه دایره طلایی بود، در مورد چهار سالی که در کشتی آذربایجان به‌عنوان سرمربی حضور داشت، گفت: بعد از المپیک و آن نتیجه غرورانگیز و تکرارنشدنی، با دوستان دیگر صحبت کردیم. نظرم این بود که ما از لحاظ نتایج بهترین عملکرد را داشتیم و بهتر است میدان را به یکسری از مربیان جوانان بدهیم که آنها هم چند صباحی در تیم ملی کار کنند. همان زمان از آذربایجان و چند جای دیگر پیشنهاداتی داشتم. دوست داشتم به صورت مستقل کار کنم و ببینم چه کاره‌ام. بنا همیشه به من لطف داشت، اما قبلاً در تیم ملی من نفر دوم بودم و نتایج خوبی هم به دست آوردیم. برای خودم سؤال بود که آیا می‌توانم شخصیت مستقلی در کار مربیگری داشته باشم و مدیریت تیمی را برعهده بگیرم.
وی ادامه داد: خدا را شکر از کار راضی بودم و پلنی که برای خودم و کادر فنی نوشتم از روزی که مسئولیت را در کشتی آذربایجان در اواخر سال 2012 برعهده گرفتم تا المپیک ریو، مرحله مرحله بالا آمدیم و از هفدهم دنیا به سوم المپیک ریو رسیدیم. اوج کارمان سال 2015 بود که هم قهرمان جام جهانی، هم دوم دنیا و هم قهرمان المپیک اروپایی شدیم. اینها نتایج خیلی خوبی بودند.
خیرآبادی در مورد حضور کشتی‌گیران ایرانی در مدت مربیگری او در آذربایجان در این کشور تصریح کرد: قبل از اینکه من بروم یکسری کشتی‌گیران آزاد و فرنگی مثل مسعود هاشم‌زاده و محمدرضا آذرشکیب آنجا بودند. بعد از رفتن من هم چند نفر دیگر آمدند که گل سرسبدشان صباح شریعتی بود که در المپیک ریو به مدال برنز رسید. به‌هرحال یکی از دلایل شخصی من هم این بود که در کنار اینکه دنبال کسب جایگاه به‌عنوان نفر اول بودم، مباحث مالی بود. کشتی‌گیران هم به همین صورت چه مالی و چه به لحاظ فضای موجود برای کار کردن در تیم‌های ملی ایران، چنین تصمیمی را گرفتند. آذربایجانی‌ها دست‌شان باز بود که از خیلی کشورها کشتی‌گیر بیاورند. تنها کسی که من او را به آذربایجان بردم و در قبالش تعهد اخلاقی داشتم، صباح شریعتی در سنگین وزن بود در باقی اوزان آذربایجانی‌ها خودشان عنوان‌دار جهانی داشتند.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا می‌شود چرخه ثابتی را برای کشتی‌گیران سبک و سنگین وزن در انتخابی تیم ملی در نظر گرفت، خاطرنشان کرد: یکی از کارهای خوب فدراسیون کشتی همین چرخه انتخابی است و اینکه تلاش می‌کنند چرخه بدون نقصی را به سرانجام برسانند. از بانیان چرخه که علیرضا دبیر، حسن یوسفی‌افشار و حسین زارعی هستند، تشکر می‌کنم. مسئله مهم این است که یک کشتی‌گیر چند بار می‌تواند در سال به اوج برسد و در چند مسابقه شرکت کند که این را باید نسبت به وزنی که کم می‌کنند، در نظر بگیریم. باید درباره همه این موارد اتاق فکری تشکیل شود که اگر ضعفی وجود دارد، اصلاح شود. چرخه انتخابی تیم ملی املای نانوشته است و نمی‌شود فعلاً از آن غلط گرفت. در بحث آماری و تحقیقات میدانی می‌شود در مورد نمراتی که به کشتی‌گیر می‌دهیم صحبت کرد. بحث فسیل‌سازی بحث وحشتناکی است.
سرمربی پیشین تیم ملی کشتی فرنگی امید با اشاره به مسابقات جهانی 2000 تهران و ناکامی تیم ملی بعد از قهرمانی در این مسابقات در بازی‌های آسیایی گفت: تیم ما قهرمان جهان شد، اما با فاصله زمانی کم رفتند بازی‌های آسیایی و تیم ما نتیجه نگرفت. فاصله زمانی مسابقه انتخابی تا جهانی خیلی مهم است. 4.5 تا 6 درصد چربی نرمال کم شود، قطعاً 45 تا 60 روز ریکاوری لازم است. اگر زودتر از این مدت، تمرینات شدید را شروع کنیم آسیب بسیار بدی به کشتی‌گیر ما وارد خواهد شد. زمانی که ما پشتوانه داشته باشیم و در هر وزن از چند کشتی‌گیر خوب برخوردار باشیم، چنین آسیب‌هایی کمتر می‌شود. یکی از کمک‌های چرخه هم امید دادن به مربیان سازنده است که بار اصلی سازندگی بر دوش آنهاست. همچنین کشتی‌گیران با تصور اینکه هیچ شانسی برای ملی‌پوش شدن ندارند انگیزه‌شان را از دست نمی‌دهند. اینکه چرخه بدون نقص برگزار شود می‌تواند کمک بسیار شایانی به آینده کشتی و بیمه کردن کشتی انجام دهد یکی از راه‌های بسیار خوبی که ما می‌توانیم به کشتی روسیه برسیم، ساختن کشتی‌گیر و نخبه‌پروری است.
خیرآبادی اضافه کرد: به نظر من باید در چرخه انتخابی تیم ملی بین مدالدار جوانان جهان هم تفاوتی با کسی که مدال ندارد، قائل شد، چون کل هدف ما پشتوانه‌سازی است که نفرات خوب را شناسایی کنیم. نباید پشتوانه‌های جوان‌مان را راحت از دست بدهیم.
وی با تأکید بر اینکه در کنار اجرای چرخه انتخابی تیم ملی، باید سرمربی نیز اختیاراتی داشته باشد، گفت: در کشتی روسیه، سرمربی فرنگی‌شان اختیار تمام داشت. ولاسوف را به کشتی‌گیری که در انتخابی تیم ملی اول شده بود، ترجیح داده چون در مسابقات بین‌المللی عملکرد بهتری داشت. یعنی سرمربی دستش باز بود که در جهانی لاس وگاس بدون انتخابی نفر را عوض کند. در چرخه انتخابی یک جایی هم برای انتصاب دقیقه نودی باز کنیم. اگر سرمربی حس کرد که کشتی‌گیر به هر دلیلی نمی‌تواند گزینه خوبی برای ملی‌پوش شدن باشد، این موضوع با نظر کمیته فنی نه تنها سرمربی تیم ملی، مورد بررسی قرار بگیرد. کمیته فنی که آگاه، نخبه و به‌روز باشند تا گره کور باز شود.
سرمربی پیشین تیم ملی کشتی فرنگی آذربایجان با اشاره به تحولاتی که در کشتی این کشور ایجاد کرد، خاطرنشان کرد: موقعی که من به آذربایجان رفتم شش مسابقه در سال برگزار می‌شد و همه در آن شرکت می‌کردند که این باعث آسیب دیدن کشتی‌گیر می‌شد و آنها به خاطر جوایز و حقوق تعیین‌شده ماهیانه و سالیانه در مسابقات شرکت می‌کردند و این آسیب بسیار شدیدی به تیم ملی می‌رساند. من رفتم همراه با کادرفنی‌ام که ناصر نوربخش هم آنجا بود، طرحی دادم و موافقت کردند که قهرمانان ملی در مسابقات جهانی و اروپایی را از شرکت در این همه مسابقه معاف شوند. این کار با صلاحدید مدیرفنی اتفاق افتاد. قهرمانان ملی قرار شد در مسابقات کشوری و درون اردویی کشتی نگیرند. ضمن اینکه فاصله زمانی بین مسابقات انتخابی تا مسابقه رسمی باید حفظ شود.
خیرآبادی افزود: دو دیدگاه متفاوت در مورد زمان اعلام ملی‌پوشان وجود دارد. یکی اینکه اگر ورزشکار بداند انتخاب شده نظم‌پذیری و حرف‌پذیری‌اش تحت الشعاع قرار می‌گیرد که من با آن مخالفم. کسی که می‌داند آینده‌اش بسته به مدال است، آیا فکر خودش نیست؟ اگر در فاصله زمانی دقیق و حساب شده به او اطمینان خاطر بدهیم که عضو تیم ملی هستی، قطعاً با تمام وجود بدون هیچ استرسی نهایت تلاشش را به کار می‌بندد. کمترین فاصله زمانی 135 روز قبل از جهانی و المپیک است که کشتی‌گیران‌مان را بشناسیم که در اصل 105 روز برای ما می‌ماند که خودمان را برای مسابقات آماده کنیم.
رئیس هیئت کشتی کردستان در مورد اینکه آیا موافق مسابقه رودرروی دو برد از سه مسابقه برای تعیین ملی‌پوش هست یا خیر، گفت: جایی که نقطه کور باشد، این می‌تواند راهگشا باشد. مثل وضعیت امروز 77 کیلوگرم و رقابت بین محمدعلی گرایی و سعید عبدولی، بهترین کار برگزاری مسابقه رودررو و دو برد از سه مسابقه است. مثلاً در همین چرخه انتخابی تیم ملی، اگر سعید عبدولی بخواهد از همان مرحله اول (قهرمان کشوری) وارد چرخه شود، شک نکنید که نابود خواهد شد و به انتخابی آخر نمی‌رسد.
سرمربی سابق تیم ملی کشتی فرنگی آذربایجان در مورد دلیل استعفایش از سرمربیگری تیم امید کشورمان خاطرنشان کرد: وقتی از آذربایجان برگشتم، اعلام آمادگی کردم هر کمکی در هر سمتی از دستم برمی‌آید، انجام می‌دهم. همان زمان به من پیشنهاد سرمربیگری تیم ملی امید را دادند. ما در آسیایی مغولستان اول شدیم. بعد حمید سوریان که اعجوبه کشتی ما هست، تماس گرفت که یا باید سرمربی تیم ملی امید باشی یا رئیس هیئت، که احساس کردم کشتی استان بیشتر به من نیاز دارد. در تیم‌های ملی به چیزهایی که می‌خواستم رسیدم. دوست داشتم فرصتی در زادگاهم کردستان برایم فراهم شود که خوشبختانه بعد از انتخابات پر حرف و حدیث من آمدم و فعالیت کشتی را در استانم آغاز کردم. از تیم ملی خداحافظی کردم و الان هم تمام وقت در خدمت کردستان هستم و قرار است در لیگ برتر فرنگی نیز با کمک استاندار تیم‌داری کنیم. در این تیم از کشتی‌گیران نخبه استان مثل صباح شریعتی، سامان عزیزی و یوسف قادریان استفاده خواهیم کرد. تیم خوبی را می‌بندیم تا مبارزه جانانه‌ای با ایران مال و تیم‌های دیگر داشته باشیم.
وی در پاسخ به این سؤال که دوشغله‌های دیگری در فدراسیون مشغول به کار بودند و چرا از او خواسته شد حتماً یک شغل را انتخاب کند، گفت: من این توان را در خودم می‌دیدم که این دو کار را همراه با هم انجام دهم، ولی به بنده گفتند دستوری آمده است که دوشغله هستی و نمی‌توانی هر دو جا باشی. البته من حقوقی نمی‌گیرم و این هم تجربه مدیریتی تازه در هیئت کشتی است. البته همکاران بسیار توانمندی در هیئت دارم. در هیئت کردستان 9 نفر حضور دارند که همه دکترای تخصصی دارند و استاد دانشگاه هستند.

ارسال نظر

New Project اخرین اخبار
New Project پربیننده‌ترین اخبار