قیمت مسکن در چه صورت کاهش مییابد؟
کارشناس بازار مسکن گفت: قیمت مسکن براساس ۳ پارامتر اصلی قیمت زمین، قیمت مصالح و سود سرمایه گذاری تعیین میشود که مهمترین عامل، قیمت زمین است.
افشین پروین پور درباره بازار مسکن و عوامل تاثیرگذار در این بازار گفت: قیمت مسکن براساس ۳ پارامتر اصلی قیمت زمین، قیمت مصالح و سود سرمایه گذاری تعیین میشود که در این بین مهمترین عامل، قیمت زمین است.
وی افزود: به دلیل محدودیتهایی که در بحث زمین وجود دارد باید مدیریت زمین ساماندهی شود و اگر قیمتها مهار نشود قطعا نمیتوان بازار مسکن را کنترل کرد.
کارشناس بازار مسکن تاکید کرد: متاسفانه درحال حاضر هیچ نظارتی بر قیمت زمین وجود ندارد و برای نظارت هیچ ابزاری تعیین نشده است؛ باید سامانهای راه اندازی شود که اطلاعات املاک مورد نظر در اختیار سیاست گذار قرار گیرد.
پروین پور گفت: در حال حاضر قیمت زمین براساس مکانیزم بازار تعیین میشود، اما در شرایط فعلی دولت باید در زمینه عرضه زمین و معاملات زمین دخالت کند چراکه عدم نظارت در این امر به ضرر مردم عادی تمام میشود.
وی در ادامه به اقداماتی همچون اقدام ملی مسکن و تاثیر آن بر بازار مسکن گفت: اقداماتی از این قبیل میتواند در بحث قیمت مسکن تاثیر گذار باشد، اما جوابگوی نیاز واقعی در بحث مسکن نیست و باید هدفگذاریها در این زمینه اصلاح شود و براساس نیاز واقعی در بازار مسکن برنامه ریزی شود.
کارشناس بازار مسکن اظهار کرد: بهتر است مسئولان وزارت راه و شهرسازی در زمینه کنترل بازار مسکن سیاستهای حمایتی از جمله مالیات بر خانههای خالی، بحث مالیات بر عایدی سرمایه، مالیات بر املاک لوکس و دریافت مالیاتهای متنوعی که در بیشتر کشورهای جهان در حال اجراست را در دستور کار قرار دهد.
پروین پور گفت: بهتر است هرچه سریعتر ضعفهای مالیاتی بازار مسکن دنبال شود تا هر چه سریعتر مشکلات بازار مسکن مرتفع شود.
روز گذشته رییس قوه قضاییه با اشاره به گزارشات دریافتی درباره افزایش قیمتها از شهرهای مختلف از مقامات دولتی خواست که برای ساماندهی قیمتها و کنترل بازار اقدامی فوری و جدی انجام دهند و تأکید کرد هر جا لازم باشد، دستگاه قضایی نیز آماده همکاری با مسئولان اجرایی است.
آیت الله رییسی با اشاره به آشفته بازار مسکن تصریح کرد: وضعیت مسکن به ویژه برای مستاجران و اقشار کم درآمد غیر قابل تحمل است و باید با اجرای فوری سازوکارهایی همچون اخذ مالیات از خانههای خالی که بعد از ۴ سال تصویب قانون هنوز اجرایی نشده، بازار مسکن سامان یابد.
رییس قوه قضاییه حرکت لجام گسیخته نقدینگی به سوی بازار مسکن را از عوامل بروز نابسامانی در این بازار عنوان کرد و گفت که اقتصاددانان پیش از این پیش بینی کرده و هشدار داده بودند که اگر نقدینگی به سمت تولید نرود، وارد بازار هر کالایی شود، موجب التهاب میشود.
با وجود پیش بینیهای اقتصاد دانان بازار مسکن در حال حاضر با آشفتگیهایی روبروست و نیاز به اقدامات فوری دارد.