مسعود کیمیایی روز ۷ مرداد ۱۳۲۰ در خیابان چراغبرق یا چراغگاز در کوچه سراجالملک متولد شد و سالها بعد زندگیاش را در تعدادی از نوستالژیکترین خیابانهای تهران گذراند.
چه طرفدار کیمیایی باشیم چه نباشیم نمی توانیم انکار کنیم که مسعود کیمیایی یکی از تاثیر گذارترین کارگردان های سینمای ایران است.
مسعود کیمیایی روز ۷ مرداد ۱۳۲۰ در خیابان چراغبرق یا چراغگاز در کوچه سراجالملک متولد شد و سالها بعد زندگیاش را در تعدادی از نوستالژیکترین خیابانهای تهران گذراند و بعدها وقتی به سینما آمد همان خیابانها را با آدمهایش به سینما آورد. فقط بیست و پنج سال داشت که در "خداحافظ تهران" به عنوان دستیار در کنار ساموئل خاچیکیان بود.
قیصر
کسی از مردن ما ناراحت میشه؟ نه ننه. سه دفعه که آفتاب بیفته لب این دیوار و سه دفعه که اذون مغرب رو بگن، همه یادشون میره ما کی بودیم و واسه چی مردیم، همون جوری که ما یادمون رفته، این دوره زمونه کسی حوصله قصه شنیدن رو نداره.
کیمیایی با «قیصر» و مهرجویی با «گاو» سرآغاز موج نوی سینمای ایران شدند. موسیقی فیلم را اسفندیار منفرزاده و تیتراژ آن توسط عباس کیارستمی ساخته شد. قیصر صف های سینما را طولانی کرد و رکورد پرفروش ترین فیلم تاریخ سینمای ایران را تا سالها به خود اختصاص داد. ابراهیم گلستان آن را یک فیلم گیرا و شایسته توجه تشخیص داده بود.
گوزنها
خیلی دلم میخواست یه جوری درست کلکم کنده شه… حالا اینجوری درسته …مام هستیم.. با گوله مردن که از تو کوچه زیر پل مردن بیتره! این پای خوبو که من مفت نمیدم، باوفا!
«گوزنها» هفتمین فیلم مسعود کیمیایی بود و دوستداران او چنان با تماشای فیلم هیجانزده شده بودند که در سالن سینما مرتب دست میزدند و آرتیستهای فیلم را تشویق میکردند. در روزهای بعد از جشنواره ظاهراً درگیری بین ساواک و سازندگان بالا گرفت.