ایجاد پروتکل برای صادرات صنایع‌دستی

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: لازم است نهادهایی مربوط من‌جمله وزارت امور خارجه، استانداری، میراث فرهنگی و اتاق بازرگانی، صنایع این استان، پروتکلی را برای صادرات صنایع‌دستی ایجاد کنند تا در آینده با مشکل مواجه نشویم.

حیدر علی عابدی در گفت‌وگو با ایرنا، توجه و برنامه‌ریزی به صادرات صنایع‌دستی را خواستار شد و افزود: در جلسه آخری که با وزیر امور خارجه داشتم از ایشان درخواست کردم تا قبل از اینکه به رکود برسیم و نتوانیم اجناس صنایع‌دستی را به فروش برسانیم در زمینه صادرات صنایع‌دستی برنامه‌ریزی‌هایی صورت بگیرد.

او بیان کرد: امروز ترویج صنایع‌دستی به عنوان شغل در مناطق روستایی شناخته می‌شود که این موضوع ظرفیت‌های خوبی را در راستای اشتغال ایجاد کرده است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید به همه ظرفیت‌هایی که می‌توانند به صادرات کمک کنند توجه کنیم، اظهار داشت: باید به جایی برسیم که پول نفت را تنها در راستای توسعه هزینه کرد و آن را خرج هزینه‌های روزمره نکنیم که این مهم در راستای اقتصاد مقاومتی که مورد تاکید رهبری است به ما کمک می‌کند.

عابدی اضافه کرد: اگر به این سمت‌وسو حرکت کنیم این امید ایجاد می‌شود که هر مقوله‌ای که امکان صادرات دارد را می‌توان بر روی آن برنامه‌ریزی کرد.

او تصریح کرد: صنعت گردشگری به ۲ مقوله گردشگری خارجی و گردشگری داخلی ارتباط دارد که برای گردشگری داخلی سیاست‌گذاری مناسبی نداریم.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مجلس شورای اسلامی برای سیاست‌گذاری گردشگری داخلی باید به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کند که در ایام تعطیلات امکان برنامه‌ریزی برای این گردشگران مهیا باشد.

عابدی ادامه داد: متأسفانه برای زیرساخت‌های گردشگری داخلی که به‌طورمعمول استطاعت مالی کمتری نسبت به خارجی‌ها دارند برنامه‌ریزی‌های مناسبی صورت نگرفته است.

او تصریح ادامه داد: شناسایی تمامی سیستم‌هایی که در حوزه گردشگری داخلی با هم فعالیت دارند به خوبی تبیین نشده است که نمایشگاه گردشگری و صنایع‌دستی کمک کرد تا توانمندی‌ها و پتانسیل‌هایی که در گردشگری داخلی است، شناخته شود.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، گردشگری خارجی را هم سو با سیاست‌های خارجی دانست و بیان کرد: در زمان حال که در تحریم به سر می‌بریم مسلماً گردشگری خارجی تحت تأثیر قرار می‌گیرد که امیدواریم به‌زودی از این مرحله عبور کنیم و به گردشگری خارجی توجه ویژه صورت بگیرد.

صنایع‌دستی، به مجموعه‌ای از هنرها و صنایع اطلاق می‌شود که محصول آن‌ها به طور عمده با استفاده از مواد اولیه بومی، به کمک دست و ابزار دستی ساخته می‌شود. در هر یک از فرآورده‌های این صنایع، ذوق هنری و خلاقیت فکری صنعتگر سازنده، به نحوی تجلی می‌یابد و همین عامل، وجه تمایز اصلی این‌گونه محصول‌ها از مصنوعات مشابه ماشینی و کارخانه‌ای است.

در استان اصفهان ۴۰ هزار هنرمند صنایع‌دستی شناسایی شده و از ۲۹۹ رشته صنایع‌دستی کشور، ۱۹۹ رشته به این استان اختصاص دارد.

از ۶۰۲ رشته صنایع‌دستی شناسایی شده در دنیا ۲۹۹ مورد مربوط به ایران و از این تعداد ۱۹۶ رشته مربوط به استان تاریخی و هنرپرور اصفهان است که تاکنون ۴۰۰ هزار نفر شاغل در این بخش ساماندهی شدند با احتساب خانواده‌های این افراد معیشت حدود چهار میلیون نفر به صنایع‌دستی گره خورده است.

استان اصفهان به لحاظ حجم، ۶۰ در صد تولید صنایع‌دستی کشور را به خود اختصاص داده که از جمله این رشته‌ها زری دوزی و قلم کاری، ترمه و نقره‌کاری، تذهیب و تحریر انواع کتاب، قرآن، قطعات نگارگری و نقاشی است و در خاتم‌کاری، میناکاری، منبت، قلم‌زنی روی انواع فلزات شهرت جهانی دارد.

ارسال نظر