قیمت محصولات لبنی تا ۲۴ درصد افزایش می‌یابد

رئیس اتحادیه صنایع لبنی پاستوریزه استان اصفهان با اشاره به مصوبه ستاد تنظیم بازار کشور برای افزایش قیمت محصولات لبنی، گفت: بر اساس این مصوبه قیمت محصولات لبنی از 21/5 تا ۲۴ درصد افزایش می‌یابد که این مقدار با توجه به هزینه‌های تولید حدود پنج درصد کمتر از مقدار واقعی قیمت تمام شده این محصولات است.

هومان امیری در گفت‌وگو با ایمنا، با بیان اینکه سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان، به دلیل شرایط خاص کشور قیمت واقعی تمام شده محصولات لبنی را در افزایش قیمت‌ها لحاظ نکرده است، اظهار کرد: به‌رغم افزایش قیمت‌ها، کارخانه‌ها با حداقل سود و در بیشتر محصولات بدون سود محصولات را به فروش می‌رسانند که البته این شرایط بهتر از زیان دهی است.

او افزود: کارخانه‌جات شیر پاستوریزه و اتحادیه صنایع لبنی پاستوریزه، در قیمت‌های اعلام شده هیچ نقشی ندارند و این قیمت‌ها از طریق سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان کشور با توجه به تصمیم ستاد تنظیم بازار کشور ابلاغ می‌شود.

رئیس اتحادیه صنایع لبنی پاستوریزه استان اصفهان گفت: افزایش هزینه‌های تولید که در سال ۱۳۹۷ اتفاق افتاده بود بالاخره در قیمت‌ها لحاظ شد، هرچند کارخانه‌جات تولیدات لبنی با افزایش قیمت فرآورده‌ها موافق نیستند زیرا در این صورت با کاهش فروش مواجه خواهند شد و فقط درصورتی‌که افزایش قیمت به آنها تحمیل شود آن را اعمال می‌کنند.

امیری با اشاره به افزایش هزینه‌های تولید، افزود: تاثیر افزایش قیمت شیر خام ۱۳.۱ درصد و اقلام بسته‌بندی، حمل‌ونقل، انرژی و سوخت و همچنین افزایش دستمزد حدود ۱۴.۲ درصد در هزینه‌های تولید اثر گذاشته و در مجموع حدود ۲۸ درصد به هزینه‌های تولید محصولات لبنی اضافه شده بود.

او اضافه کرد: دامداران هزینه تولید را افزایش داده ‌و با شروع سال جدید قیمت شیر از دو هزار تومان به دو هزار و ۵۰۰ تومان رسیده بود، بنابراین فشار بی امانی به کارخانه‌جات وارد می‌شد و دامداران نیز به‌هیچ‌عنوان کمتر از این قیمت شیر خام را به کارخانه‌ها عرضه نمی‌کردند، به‌طوری‌که بسیاری از کارخانه‌ها تا مرز ورشکستگی پیش رفتند.

رئیس اتحادیه صنایع لبنی پاستوریزه استان اصفهان گفت: با توجه به این اتفاق درخواست تشکیل جلسه تنظیم بازار استان را دادیم، که در آن مسئولان افزایش قیمت را قبول داشتند، اما تاکید داشتند تصمیم‌گیری برای افزایش قیمت محصولات لبنی در اختیار استان نیست و نهایتا با جلسات متعددی که در ستاد تنظیم بازار کشوری تشکیل شد و قیمت محصولات لبنی متناسب با هزینه‌های تولید، افزایش داده شد.

امیری همچنین درباره نظارت بر کیفیت و کمیت محصولات لبنی، گفت: اگر گزارشی به ما برسد سریعا آن را دنبال می‌کنیم، نماینده استاندار و سازمان غذا و دارو در کارخانه‌ حضور دارند و همه روزه به کیفیت محصولات لبنی نظارت دارند.

او افزود: همچنین کیفیت محصولات لبنی به‌صورت میدانی نیز بررسی و نظارت می‌شود و هر گزارشی که به ما، یا به شماره ۱۲۴ سازمان صنعت، معدن و تجارت، اداره استاندارد و یا معاونت غذا و دارو داده شود، بررسی خواهد شد.

رئیس اتحادیه صنایع لبنی پاستوریزه استان اصفهان تاکید کرد: اگر گزارشات مبنی بر ایرادات کمی و قیمتی محصولات باشد، باید به سازمان صنعت، معدن و تجارت گزارش شود.

ارسال نظر