برای امدادرسانی به بانوان در اتاق خواب یا حمام دچار مشکل بودیم
رئیس سازمان اورژانس کشور از وجود ۴۵ فروند اورژانس هوایی و ۵ شناور اورژانس دریایی در کشور خبر داد و گفت: برای امدادرسانی به بانوان در اتاق خواب یا حمام، دچار مشکل شده بودیم؛ نیروی خانم نداشتیم اما الان این مشکل در حال رفع است.
دکتر پیرحسین کولیوند صبح امروز در نشست خبری سازمان اورژانس کشور با بیان اینکه اورژانس پیشبیمارستانی از زمان انقلاب پیشرفت چشمگیری داشته است، اظهار کرد: از سال 95 اورژانس توسعه جدی یافت؛ نخستین اقدام تشکیل سازمان اورژانس کشور بود که پیش از آن به عنوان ادارهکل زیر نظر معاونت درمان وزارت بهداشت فعالیت میکرد.
وی ادامه داد: در خدمات اورژانس، دیر رسیدن آمبولانس و عدم پاسخگویی جبران شد و با برنامهریزی دقیق، حضورمان را پررنگتر کردیم؛ ما یک برنامهریزی 5 ساله کردیم و قبلاً زمان رسیدن اورژانس به مددجو 38 دقیقه در آمبولانسها بود که در زمان حاضر به 14 دقیقه رسیده است؛ تعداد آمبولانسها از 2400 مورد به 500 دستگاه رسیده است و در حال حاضر با کمبود آمبولانس مواجه نیستیم.
کولیوند تصریح کرد: اورژانس هوایی 45 فروند مستقر و فعال داریم؛ بهطور متوسط 65 درصد بیمارانی که توسط اورژانس هوایی منتقل شدند مستقیما به اتاق عمل رفتهاند؛ در چند استان، 55 درصد مرگومیر مادران باردار را با اورژانس هوایی کاهش دادیم که به بحث جمعیت بسیار کمک میکند.
وی ادامه داد: در انتقال اعضاء نیز با اورژانس هوایی عضو در استانداردترین شرایط منتقل میشود؛ ما رکورد اعزام 35 دقیقه را برای این مورد ثبت کردیم؛ در اربعین سال گذشته اورژانس هوایی آمادگی انتقال بیماران احتمالی را داشت. در حال حاضر 330 دستگاه موتورآمبولانس در تهران وجود دارد که مصرف سوخت و هزینهها را کاهش داده است و قرارداد اضافه شدن 1000 دستگاه موتورآمبولانس را نیز بستهایم که به شهرهای مختلف اضافه شود. همچنین 5 شناور اورژانس دریایی داریم.
رئیس سازمان اورژانس کشور اضافه کرد: در بحث آموزش کارکنان و افزایش آگاهی مردم نیز اقدامات خوبی انجام شده است. نمونه موفق آن چهارشنبه سوری سال پیش بود که به دلیل آموزشهایی که در مدارس و مساجد گذاشته بودیم تعداد مصدومین 65 درصد کاهش یافت.
وی با اشاره به اینکه خدمات سکتههای حاد مغزی و قلبی از اقدامات خوب جهانی است، تصریح کرد: دو کد برای این سکتهها تعریف کردهایم که باعث کاهش عوارض مغزی و مرگ میشود. دستگاههای نوار قلب در ایران تولید شد که در آن دو سیمکارت گذاشته میشود و این سیمکارتها میتوانند نوار قلب را به دیجیتال تبدیل و به دیسپچ ما منتقل کنند که در سکتههای حاد قلبی 90 دقیقه وقت برای انتقال فرد به مراکز درمانی و باز کردن رگهای قلب وجود دارد. با کاری که ما انجام دادیم بلافاصله در تایم طلایی رگهای قلب باز میشود و فرد میتواند ادامه حیات دهد. بالغ بر 95 هزار نفر در کمتر از 60 دقیقه این خدمت را به صورت رایگان دریافت کردهاند.
کولیوند ادامه داد: برای سکتههای مغزی سه ساعت زمان طلایی وجود دارد که با کدی که تعریف کردهایم از 19 هزار نفر که به بیمارستانها منتقل شدند 8600 نفر با تزریق به موقع آرتیپیای فلج نشدهاند؛ یک تیم عملیات ویژه را تشکیل دادهایم 10 درصد آمبولانسهای ما برای خدمترسانی به مصدومین احتمالی شیمیایی، هستهای و... تجهیز شدهاند؛ قرار شد که 30 واگن برای اورژانس ریلی و دو بیمارستان ریلی داشته باشیم و 20 دستگاه اتوبوس آمبولانس نیز داریم.
وی با بیان اینکه 30 درصد نیروهای اورژانس را پرسنل خانم تشکیل میدهند، یادآور شد: ما برای امدادرسانی به بانوان در اتاق خواب یا حمام، دچار مشکل شده بودیم؛ نیروی خانم نداشتیم اما الان این مشکل در حال رفع است و کار دیگر ما دانشکده فوریتهای پزشکی است و این نیروها باید بسیاری از مسائل تکنیکی و حتی فقهی را بدانند.
کولیوند تاکید کرد: روزانه 15 تا 20 تصادف جادهای با بیش از 7 مصدوم داریم.
وی با اشاره به کمبود نیروهای اورژانس گفت: مکاتبات لازم با سازمان امور استخدامی انجام شده و امسال 850 نفر نیز به نیروهای اورژانس اضافه میشود؛ علیرغم کمبود نیروها و ابتلای 1900 نفر از نیروهای اورژانس کشور به کرونا، با فداکاری و نشاط موجود بین همکاران اورژانس کشور کسی بدون خدمت و معطل نماند.