طرز تهیه و ترفند‌های سس مایونز خانگی

در گزارش زیر طرز تهیه سس مایونز را به شما آموزش می‌دهیم.

درست کردن سس مایونز در خانه به راحتی امکان‌پذیر است. اگر چه حالا دیگر سس مایونز به عنوان یکی از سس‌های معروف دنیا تقریبا به یکی از ارکان اصلی یخچال خانواده ایرانی تبدیل شده، اما نباید از عوارض خطرناک آن هم برای سلامت بدن چشم‌پوشی کرد. سس مایونز با چربی بالایی که دارد کلسترول مضر خون را بالا می‌برد و برای سلامت کبد، قلب و مغز چندان ماده غذایی مفیدی نیست. با این همه شما می‌توانید به راحتی در منزل سس مایونز سالم و رژیمی‌تر درست کنید و از مقدار چربی آن مطمئن شوید.
مواد لازم برای یک شیشه کوچک
زرده تخم مرغ: ۱ عدد
آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
سرکه سیب: ۲ قاشق غذاخوری
روغن زیتون: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
پودر خردل: ۱/۳ قاشق چایخوری
فلفل سیاه: ۱/۳ قاشق چایخوری
نمک: ۱/۳ قاشق چایخوری
آب: ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
برای درست کردن سس مایونز ابتدا باید زرده تخم مرغ را با نمک، فلفل، پودر خردل، آبلیمو، سرکه سیب و آب را در میکسر یا غذاساز، همزن دستی یا برقی هم بزنید تا مایه یکدستی ایحاد شود. حالا دستگاه را روی دور کُند بگذارید و روغن زیتون را کم کم اضافه کنید. مایه به دست آمده باید به غلظت ماست چکیده شود پس تا رسیدن به این غلظت به هم زدن مایه سس مایونز ادامه دهید. سس مایونز شما آماده است.

طرز تهیه سس مایونز رژیمی و بدون تخم مرغ
مواد لازم
روغن مایع، روغن کنجد یا روغن زیتون: ¾ لیوان فرانسوی دسته‌دار
شیر سرد: ½ لیوان فرانسوی دسته‌دار
سرکه سفید یا قرمز: ۲ قاشق غذاخوری
پنیر معمولی: ۱ قاشق غذاخوری
نمک: نوک قاشق چایخوری
پودر خردل یا پودر سیر: ½ قاشق غذاخوری
آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
ترکیبات سس مایونز بدون تخم مرغ و رژیمی شامل شیر، پودر خردل یا پودر سیر، نمک و پنیر را در غذاساز یا میکسر بریزید و هم بزنید تا یکدست شود. برای هم زدن می‌توانید از همزن برقی یا دستی هم استفاده کنید. بهتر است به صورت پالس پالس این کار را انجام دهید تا مایه به دست آمده غلیظ شود. برای تهیه این سس مایونز به جای شیر از ماست چکیده هم می‌توانید استفاده کنید.
سپس روغن را کم کم اضافه کنید و به صورت پالس پالس و منقطع مایه سس مایونز را با غذاساز هم بزنید تا کم کم سس به غلظت مناسب (مثل ماست چکیده) برسد. حالا سرکه را اضافه کنید و دوباره چند پالس بزنید. سپس آبلیمو را اضافه کنید و باز هم چند پالس بزنید. سس باید کمی در یخچال بماند تا به غلظت مناسب برسد پس عجله نکنید.
بعد از اینکه سس مایونز به غلظت مناسب رسید اگر کمی رب گوجه و سبزی خشک معطر به آن اضافه کنید در نهایت سس هزار جزیره خواهید داشت. اگر هم فقط رب گوجه اضافه کنید در سس فرانسوی دارید. انواع سس مایونز را بدون خردل هم می‌توانید درست کنید در این صورت به جای پودر خردل از پودر سیر استفاده کنید.

ارسال نظر