تست کرونا چگونه انجام می‌شود و دقت آن به چه میزانی است؟

اوایل اسفند ۹۸ بود که خبر شیوع ویروس کرونا در ایران تایید شد. در این مطلب به بررسی نکاتی که باید درباره نحوه آزمایش و میزان دقت ویروس کرونا بدانید پرداخته شده است.

کرونا تفاوت چندانی با آنفولانزا ندارد. در آزمایش کرونا با استفاده از ابزار آزمایشگاهی مقداری از ترشحات بینی و حلق را نمونه برداری می‌کنند. سپس در آزمایشگاه نمونه‌های ارسالی را بررسی می‌کنند تا از امکان وجود مواد ژنتیکی ویروس در آن مطمئن شوند.
نمونه از ته حلق (اوایل نای) که محتوای آن ترکیبی از بزاق و مخاط است گرفته می‌شود.
نمونه‌ها را پس از برداشت، در کیسه‌های مخصوص قرار گرفته و به آزمایشگاه فرستاده می‌شوند، در آزمایشگاه با تکنیکی به نام واکنش زنجیره‌ای ویروس‌های را تکثیر و به بررسی آن می‌پردازند.
برای تشخیص ویروس کرونا دو نوع آزمایش داریم.
تست کرونا چگونه انجام می شود و دقت آن به چه میزانی است؟
آزمایش خون
نحوه انجام این آزمایش، شناسایی آنتی بادی تولید شده توسط بدن برای مبارزه با ویروس است. به عبارتی دیگر نتیجه مثبت آزمایش یعنی بیمار در گذشته به این ویروس مبتلا بوده است.
نمونه برداری با استفاده از سوآب
دومین روشی که برای تشخیص ویروس کرونا از آن استفاده می‌شود استفاده از سوآب از بینی یا گلو است. بعد از نمونه گیری به وسیله سوآب، آزمایش واکنش زنجیره‌ای پلیمر از پی سی آر بر روی نمونه انجام می‌شود.
در این آزمایش جستجو برای پیدا کردن مواد ژنتیکی ویروس کرونا به معنی مثبت بودن نتیجه آزمایش این بیماری است. به عبارتی دیگر یعنی فرد اکنون به کرونا مبتلا شده است.
آزمایش خون نیز می‌تواند نشان دهد فرد در برابر این بیماری مصونیت پیدا کرده است یا نه.
هدف از این تست یافتن نشانه‌های مصونیت است که مثل تست بارداری انجام می‌شود.
چرا انجام این تست مهم است؟
انجام این تست از دو جهت اهمیتی زیادی دارد:
در قدم اول اگر این تست به صورت گسترده از مردم گرفته شود، می‌توانیم از میزان انتشار این ویروس آگاه شده و برای کنترل آن اقدامات لازم را انجام دهیم. از جمله این اقدامات می‌توانیم به افزایش ظرفیت بخش‌های مراقبت ویژه بیمارستان‌ها یا فاصله گذاری هوشمند اشاره کرد.
در قدم بعدی این آزمایش باعث آگاهی خود فرد می‌شود تا اقدامات درمانی را انجام داده و این ویروس را شکست دهد.
دقت تست کرونا چقدر است؟
دقت تست تشخیصی کرونا که در بیمارستان‌ها انجام می‌شود بسیار زیاد است.
اما این لزوماً به این معنی نیست که همه موارد ابتلا به کرونا درست تشخیص داده می‌شوند، اگر ویروس تازه وارد بدن فرد شده باشد یا میزان آن در بدن کم باشد جواب تست منفی است.
تست‌های پادتنی تا به امروز قابل اتکا نبوده و دقیق نیست.

ارسال نظر