"ک. الف" کیست و چرا متهم شده است؟

"ک. الف" متهم شده که با برقراری ارتباط دوستانه با قربانیان آنها را به خانه خود می‌کشانده و با خوراندن شراب و بی‌هوش کردن دختران به آن‌ها تجاوز کرده است.

"ک. الف" کیست و چرا متهم شده است؟
افشاگری‌های زنان در شبکه‌های اجتماعی پیرامون تجاوز و آزار جنسی پس از چند هفته با واکنش پلیس روبه‌رو شد. روز گذشته "ک. الف" متهم به تجاوز‌های سریالی به تعدادی از دانشجویان دختر بازداشت شد. این اتفاق با استقبال مردم روبه‌رو شده است.

به گزارش فرارو، سردار حسین رحیمی فرمانده نیروی انتظامی تهران اعلام کرد که پلیس امنیت تهران براساس شکایت‌هایی که در فضای مجازی این فرد مطرح شد او را دستگیر کرده است. رحیمی گفت: «مأموران پلیس امنیت عمومی تهران با رصد فضای مجازی با شکایت‌های متعددی روبرو شدند که نشان می‌داد فردی به نام «ک. الف» با فریب دختران دانشجو و کشاندن آن‌ها به خانه خود اقدام به آزار و اذیت آنان کرده است.»

او تاکید کرد: «تمام شاکیان با اطمینان از محفوظ ماندن هویتشان در نزد پلیس می‌توانند برای طرح شکایت به پلیس امنیت عمومی واقع در انتهای خیابان مطهری، خیابان سروش مراجعه کنند.»

شماری از زنان و حتی مردان ایرانی در روز‌های اخیر در شبکه‌های اجتماعی مخصوصا توئیتر تجربه‌های خود را از آزار جنسی یا تجاوز بیان کرده‌اند. این روایت‌ها گاهی درباره چهره‌های شناخته شده به‌عنوان آزارگر نیز مطرح شده است.

گرچه پیش از این نیز برخی از این روایت‌ها مطرح می‌شد، اما اینبار به نظر می‌رسد که بیان آن‌ها به‌شکل یک موج درآمده است. گرچه همچنان برخی ترجیح می‌دهند با نام ناشناس روایت خود را بیان کنند، اما برخی نیز با نام و نشان اصلی خود، تجربه خود از آزار و اذیت جنسی یا تجاوز را شرح داده‌اند. افراد زیادی متهم شده‌اند و متهم شدگان تاکنون هیچ یک در این باره توضیحی ارائه نکرده‌اند.

در میان تمام همه روایت‌ها اتهامات علیه "ک. الف" تکان‌دهنده‌تر بود.


"ک. الف" کیست؟

این فرد از دانشجویان سابق دانشگاه تهران بوده است. او که گفته می‌شود در رشته باستان شناسی تحصیل کرده و از دانشجویان ورودی نیمه اول دهه هشتاد است تا سال‌ها ارتباط خود را با دانشگاه حفظ کرده است.

با وجود اینکه رشته باستان شناسی در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران است، اما "ک. الف" همیشه در دانشکده هنر‌های زیبا حضور داشته و روابط گرمی با دانشجویان داشته است، با این حال در میان کسانیکه او را می‌شناختند خوشنام نبوده است.

"ک الف" به عنوان فعال گردشگری و برگزار کننده تور‌های گردشگری در دانشگاه تهران و دانشکده هنر‌های زیبا فعالیت می‌کرده و از این طریق دایره ارتباطاتش را هم گسترده کرده است. گفته می‌شود او مدتی در حوالی دانشگاه تهران کتابفروشی داشته است.

به هر ترتیب او فردی فعال با دایره گسترده روابط اجتماعی بوده است. روایت‌هایی از فعالیت‌ها مدنی او نیز منتشر شده، از جمله حضور در اعتراضات دانشجویی.

دانشگاه تهران درباره روایت‌های علیه این فرد در اطلاعیه‌ای تاکید کرد:"در خصوص اتهامات وارد شده به نامبرده در فضای مجازی، دانشگاه تهران، ضمن اظهار تأسف و بدون داوری در خصوص موارد اعلام شده، بر این نکته تاکید می‌نماید که بررسی و رسیدگی به این‌گونه موارد، با توجه به فارغ‌التحصیلی فرد، از حیطه اختیارات و اراده دانشگاه خارج است، اما دانشگاه تهران، نهایت همکاری را با مراجع قانونی ذیربط برای بررسی این موضوع انجام خواهد داد. "
"ک. الف" متهم شده که با برقراری ارتباط دوستانه با قربانیان آنها را به خانه خود می‌کشانده و با خوراندن شراب و بی‌هوش کردن دختران به آن‌ها تجاوز کرده است.

روایت‌های تجاور؛ اقدام مهم پلیس و چالش‌های تازه پلیس رویکرد همدلانه و حمایتگری نسبت به قربانیان تجاوز نشان داده است

استقبال از رویکرد پلیس

واکنش پلیس به افشاگری در شبکه‌های اجتماعی علیه "ک الف" کم سابقه ارزیابی می‌شود. بسیاری از این واکنش استقبال کرده‌اند و آن را نشانه توجه پلیس به ابعاد اجتماعی ماجرا دانسته‌اند. برخی قربانیان نیز در مصاحبه‌هایی گفته‌اند به پلیس امنیت مراجعه کرده و شکایت خود را اعلام کرده اند. آن‌ها از نحوه برخورد پلیس رضایت دارند. قربانیان برخورد پلیس امنیت را "حمایتی" ارزیابی کرده‌اند.

کاربران شبکه‌های اجتماعی اقدام پلیس را "دلگرم" کننده دانسته و از قربانیان خواسته‌اند به پلیس مراجعه کنند و روایت و شکیست خود را اعلام نمایند.

تا پیش از این اقدام پلیس بسیاری حکومت و دستگاه قضایی را متهم می‌کردند که نسبت به این روایت‌ها بی‌توجه است و آن‌ها را جدی نمی‌گیرد، اما حالا اتفاق تازه نشان می‌دهد نهاد‌های امنیتی و قضایی این موارد را نادیده نمی‌گیرند و امنیت روانی جامعه برایشان اهمیت دارد.

عده‌ای نگران بودند که پیگیری قضایی باعث ایراد اتهام به قربانیان شود که رویکرد پلیس این نگرانی‌ها را هم رفع کرد.

ناظران این اتفاق را ناشی از قدرت شبکه‌های اجتماعی می‌دانند. در این بین سوال مطرح این است که آیا پلیس درباره دیگر روایت‌های منتشر شده و اتهاماتی که به بقیه افراد از جمله چهره‌های مشهور و مدرسان و معلمان وارد شده، نیز ورود پیدا می‌کند؟

یکی از مسائل بحث برانگیز این است که روایت‌های تجاوز و آزار جنسی بیشتر توسط اکانت‌های ناشناس مطرح شده است، که بررسی پلیسی و قضایی آن‌ها را دشوار می‌کند.

چالش مهم افشاگری‌ها

با وجود این که روایت‌های تجاوز و آزار جنسی ادامه دارد، اما جنبش به راه افتاده با چالش دیگری هم مواجه است و آن هم روایت‌هایی که ممکن است نادرست و یا حتی دروغ باشد. این روایت‌ها می‌تواند به کل جنبش لطمه وارد کند و تجربه‌های واقعی را هم به حاشیه ببرد.

این نگرانی باعث شده که فعالان رسانه‌ها از کاربران بخواهند از بیان روایت‌های بی خاصیت و نامرتبط و تجربه‌هایی غلو شده پرهیز کنند تا ماجراهای اصلی و واقعی تحت شعاع قرار نگیرند و با حاشیه رانده نشوند.

ممکن است در این فضا عده‌ای به دنبال صید کردن ماهی خود باشند و باعث ایراد اتهامات ناروا و بدنامی افراد شوند.
ارسال نظر