طرح بیمه وکالت در اصفهان

طرح بیمه حقوقی وکالت با عنوان «بیمه حامی» با همکاری کانون وکلای دادگستری اصفهان و بیمه کوثر اصفهان اجرا خواهد شد.

اصفهان امروز| رئیس کانون وکلای دادگستری اصفهان با بیان اینکه دسترسی به عدالت قضایی مهمترین هدف این کانون است گفت: دسترسی به خدمات دادگستری و دسترسی به خدمات مشاوره حقوقی و وکالت با کیفیت دو گام مهم در تحقق این هدف است. لیلا رئیسی اظهار کرد: برای ایجاد انگیزه لازم در این زمینه باید در جامعه فرهنگ‌سازی کرد زیرا در کنار این فرهنگ‌سازی آگاهی مردم در جهت انجام اقدامات پیشگیرانه و جلوگیری از بروز جرم در جامعه افزایش خواهد یافت. او خاطرنشان کرد: فرهنگ‌سازی برای استفاده از ظرفیت‌های حقوقی وکالت موجب کاهش هزینه‌ها دادگستری و کاهش ورودی پرونده‌ها به دستگاه قضاوت خواهد شد. رئیس کانون وکلای اصفهان افزود: فقدان اعتماد لازم به خدمات مشاوره‌ای موجب گسترش استفاده از مراکز غیرمجاز خواهد شد. او ادامه داد: در همین راستا و به‌منظور افزایش اعتماد و زمینه‌سازی برای بهره‌مندی مردم از ظرفیت‌های بیمه‌ای طرح بیمه حقوق وکالت با عنوان «بیمه حامی» با همکاری بیمه کوثر و کانون وکلای دادگستری اصفهان و حمایت دستگاه قضایی استان در دستور کار قرار گرفته است. رئیس کانون وکلای دادگستری اصفهان تأکید کرد: همان‌گونه که دسترسی به خدمات بیمه‌ای در حوزه سلامت و بهداشت یک وظیفه حاکمیتی است فراهم کردن زمینه دسترسی مردم به خدمات آسان وکالت و مشاوره حقوقی وظیفه دستگاه حاکمیتی است زیرا آحاد جامعه حق دارند از خدمات مشاوره‌ای بهره‌مند شود. او با بیان اینکه این بیمه برای نخستین بار است که در کشور مورداستفاده قرار می‌گیرد گفت: البته در جوامع توسعه‌یافته بیمه وکالت به‌منظور زمینه‌سازی دسترسی مردم به خدمات حقوقی پیشینه چند دهه‌ای دارد. رئیسی گفت: بر اساس طرح بیمه وکالت زمینه بهره‌مندی کسانی که امکانات مالی لازم را ندارند برای استفاده از خدمات حقوقی و وکالت فراهم خواهد شد و از سوی دیگر فرصت‌های شغلی برای آحاد وکلا بویژه وکلای جوان افزایش خواهد یافت. او ادامه داد: در همین راستا تفاهم‌نامه‌ای سراسری اتحادیه کانون‌های وکلای دادگستری و بیمه کوثر منعقد شده است و استان اصفهان به‌عنوان آزمایش به‌منظور اجرای این طرح در نظر گرفته شده است.

حمایت بیمه از وکلا

همچنین مشاوره بیمه وکالت در این جلسه گفت: وظیفه مشترک دستگاه قضائی و کانون وکلای دادگستری اصفهان کاهش جرم در جامعه و فراهم کردن زمینه آشنایی مردم با حقوق شهروندی است. سید علی غروی با اشاره به پیشینه اجرای این طرح در کشورهای دیگر و ایران، ادامه داد: آیت ا... شاهرودی در زمان تصدی ریاست قوه قضائیه بر اجرای این طرح تأکیدات ویژه‌ای داشت تا اینکه پس از پیگیری‌های مکرر و فراهم شدن زمینه‌های آن در سال ۱۳۹۵ مجوز این بیمه از سوی بیمه کوثر از بیمه مرکزی اخذ و در سال ۱۳۹۷ به‌صورت غیررسمی رونمایی و امروز رسانه‌ای شد. او خاطرنشان کرد: این خدمات حقوقی در حوزه آموزش، مشاوره، تنظیم قرارداد، وکالت، داوری و امثال آن است که به‌صورت تخصصی انجام خواهد شد و اجرای آن منجر به تحول در بخش‌های صنعتی، اقتصادی و اجتماعی خواهد شد. همچنین مدیر سرپرستی بیمه کوثر در اصفهان گفت: بیمه حقوقی وکالت با عنوان حامی به‌عنوان زیر بخشی از هزینه‌های حقوقی بیمه کوثر تلاش می‌کند از حقوق شهروندی حمایت کند. سید مسعود سپهری فر افزود: بر اساس این طرح هزینه‌های حقوقی شهروندان از جمله هزینه مشاوره حضوری و غیرحضوری، هزینه بررسی اسناد، هزینه تنظیم لایحه و دفاعی، هزینه کارشناسی، حقوقی هزینه دادرسی در محاکم، هزینه دادرسی در شورای حل اختلاف، حق‌الوکاله و هزینه داوری و مصالحه به نسبت میزان پرداختی حق بیمه توسط بیمه شونده بر اساس قرارداد پرداخت خواهد شد. او یادآور شد: این طرح در حال حاضر برای گروه‌های ۲۰۰ نفری قابل‌اجرا است و در مراحل بعدی به‌صورت انفرادی نیز بیمه‌نامه صادر خواهد شد که حق بیمه آن یک‌ساله و امکان پرداخت اقساطی نیز وجود خواهد داشت.

تاثیر بیمه در کاهش پرونده های قضایی

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری اصفهان نیز در این نشست با اشاره به اینکه پیشگیری بهتر از مقابل خواهد بود، گفت: در صورت وقوع جرم هرگز نمی‌توان تمامی آثار سوء جرم را از بین برد و بنابراین پیشگیری از وقوع جرم در سال‌های گذشته به‌عنوان یکی از اولویت‌های دستگاه قضائی درآمده است و در همین زمینه معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم و قانون خاص پیشگیری از آن وضع‌شده است. محمدرضا قنبری با تأکید بر اینکه پیشگیری بهتر از مقابل است، اضافه کرد: هر اقدامی که در راستای پیشگیری از وقوع جرم باشد از منظره دستگاه قضائی موردحمایت قرار خواهد گرفت. او با اشاره به ویژگی‌های طرح بیمه حامی گفت: در صورت اجرای این طرح شرکت‌های بیمه به‌منظور کسب انتفاع و سود بیشتر و‌ کاهش خسارت‌های خود، آموزش‌های لازم را به بیمه شوندگان خود ارائه خواهند کرد که این آموزش‌ها می‌تواند در پیشگیری از وقوع جرم مؤثر واقع شود و یکی از مصادیق حقوق شهروندی است. معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری اصفهان افزود: از سوی دیگر اجرای این طرح باعث کاهش ورودی پرونده به سیستم قضائی خواهد شد که یکی دیگر از اولویت‌های دستگاه قضایی است زیرا هر چه ورودی پرونده به دستگاه قضایی بیشتر شود خسارت‌های بیمه‌گر بیشتر خواهد شد و بنابراین بیمه‌گر کمک شایانی به کاهش ورودی پرونده‌ها به دستگاه قضائی خواهد نمود. او اضافه کرد: اجرای این طرح باعث جلوگیری از عنوان‌های ساختگی در دعاوی، جلوگیری از تعداد خواسته‌ها در دعاوی، جلوگیری از فعالیت‌های غیر کارشناسی و شفافیت بیشتر خواهد شد و از دخالت افراد غیر وکیل در امر وکالت که به‌موجب قانون جرم است، جلوگیری می‌کند. قنبری خاطرنشان کرد: از سوی دیگر بهره‌گیری از وکلای متعهد و کاردان زمینه حرکت به سمت تحقق عدالت خواهد شد زیرا فرشته عدالت دو بال دارد که یکی از آنها در دستگاه قضایی و دیگری وکالت خواهد بود و اگر این دو بار در کنار هم قرار گیرند به سمت عدالت حرکت خواهیم کرد. او افزود: جلوگیری از وقوع جرم فوایدی از جمله آسان‌تر بودن پیشگیری نسبت به مقابله، کاهش هزینه‌ها، مؤثرتر بودن پیشگیری نسبت به مقابله و جلوگیری از برچسب‌زنی توسط مردم و به افراد مجرم را در پی دارد.

پیش‌ازاین مرتضی شهبازی نیا، رییس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری در حاشیه مراسم امضای تفاهم‌نامه با شرکت بیمه کوثر به‌منظور اجرای بیمه وکالت به‌صورت تخصصی گفته بود: با امضای این تفاهم‌نامه بیمه‌شدگان می‌توانند با پرداخت حق بیمه در شرکت‌های بیمه‌ای از خدمات وکالتی استفاده کنند. او افزود: خیلی از مردم در روابط اجتماعی به علت اختلافات پیش‌آمده نیاز به حمایت وکیل دارند و پرداخت حق‌الوکاله ممکن است برای آنها سنگین باشد که در صورت پرداخت حق بیمه‌ی وکالت مشاوره و وکالت در دعاوی از طریق شرکت بیمه انجام می‌شود و حق‌الزحمه وکیل از طرف بیمه پرداخت خواهد شد. اجرای این بیمه‌نامه تحول خوبی هم در صنعت بیمه است و به نفع وکلای دادگستری نیز خواهد بود. بیمه کوثر با همکاری اتحادیه سراسری کانون وکلای ایران نخستین بار خدمات بیمه وکالت را به‌طور تخصصی ارائه می‌کند. در تفاهم‌نامه‌ای که بین اتحادیه کانون وکلای دادگستری ایران و شرکت بیمه کوثر امضا شد، وکلای این کانون با مجموعه بیمه کوثر برای حل مشکلات حقوقی و قضایی همکاری می‌کنند. طبق این تفاهم‌نامه که بین رئیس شرکت بیمه کوثر و رئیس اتحادیه سراسری کانون وکلا امضا شد بیمه کوثر از ظرفیت علمی فنی و تخصصی وکلای عضو کانون استفاده خواهد کرد؛ بنابراین گزارش، بیمه کوثر پوشش بیمه‌ای با عنوان بیمه حامی را ارائه می‌کند که بر اساس آن با استفاده از مشاوره حضوری و غیرحضوری با وکلا و کارشناسان رسمی دادگستری در گام اول سعی در کاهش احتمال وقوع مشکلات و دعاوی حقوقی دارد. بر اساس پوشش بیمه حامی در گام بعدی در صورت بروز مشکلات حقوقی و قضایی این بیمه‌نامه در پی حل اختلاف با بهترین روش است و بیمه‌شدگان خود را بامطالعه و بررسی پرونده؛ میانجیگری؛ تنظیم لایحه دفاعی برای ارائه به دادگاه و نمایندگی حقوقی و وکالت در مراجع قضایی حمایت می‌کند. بیمه وکالت تحت عنوان حامی برای اشخاص حقیقی و همین‌طور ادارات سازمان‌ها و شرکت‌ها قابل‌ارائه است و افراد را در برابر خطر‌های حقوقی ایمن می‌کند.

ارسال نظر