آیا مصرف سیر در پیشگیری و درمان کرونا تاثیری دارد؟
رئیس دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تأثیر مصرف سیر در پیشگیری و درمان کرونا هنوز اثبات نشده است.
مهدی یوسفی رئیس دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: اثرات مصرف سیر در منابع طب سنتی ایران و مطالعات جدید در درمان بیماریهای عفونی و داخلی و نیز رفع مشکلاتی همچون بیماریهای عصبی، درد مفاصل، دستگاه گوارش، سیستم ادراری تناسلی، افزایش جریان خون قاعدگی در بانوان و بحث تقویت قوای عمومی و ایمنی بدن به صراحت عنوان شده است.
او افزود: مصرف سیر در مطالعات طب رایج به ویژه اثرات آنتی بیوتیکی «ضدباکتری، ضدویروسی، ضدقارچی» عمدتاً در مطالعات سلولی و آزمایشگاهی نتیجه مثبت داشته، اما هنوز روی انسانها مطالعات به قدر کافی انجام نشده است؛ لذا نمیتوان در خصوص اثربخشی آن در انسان نظر قاطع داد.
رئیس دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رابطه با اثربخشی مصرف سیر در پیشگیری و درمان کرونا ، ادامه داد: تأثیر مصرف سیر در پیشگیری و درمان کرونا هنوز اثبات نشده است و با وجود ارائه برخی مستندات در برخی مطالعات، اما هنوز تأیید سازمان بهداشت جهانی را درپی نداشته است.
او تصریح کرد: سیر به اشکال مختلف قابل استفاده است از جمله به صورت خام، پخته، سیر ترشی، و سکنجبین سیر و... و یا پختن آن در شیر در حرارت ملایم، گرچه معتقدیم که اثرات سیر به ویژه آثار آنتی بیوتیکی آن در شکل خام بیشتر از پخته آن است.