هرآنچه که باید درباره کارگاههای خانوادگی بدانیم
کارشناس سازمان تامین اجتماعی درباره شرایط داشتن کارگاه خانوادگی، توضیحاتی داد.
محمدحسن زدا کارشناس سازمان تامین اجتماعی درباره کارگاه های خانوادگی، اظهار کرد: کارگاه خانوادگی کارگاههایی هستند که پدر، همسر و فرزندان در آن کارگاه مشغول باشند و غیر این گروه کسی در این کارگاه مشغول نباشد.
کارشناس سازمان تامین اجتماعی با اشاره به اینکه ماهیت این کارگاه حقیقی است، گفت: به محض اینکه این کارگاه خانوادگی تبدیل به کارگاه حقوقی شود و یا یک نفر غیر از اعضای خانواده به این کارگاه اضافه شود از حالت خانوادگی خارج میشوند.
وی با بیان اینکه کارگاههای خانوادگی مشمول قانون کار نیستند، ادامه داد: اعضای شاغل مشمول مزایایی که قانون کار برای کارگر تعریف کرده مانند؛ بیمه بیکاری، مشاغل سخت و زیان آور، شکایت علیه کارفرما و... نیستند، اما به این معنی نیست مشمول بیمه نیستند، این افراد فقط ۳ درصد بیمه بیکاری را پرداخت نمیکنند به همین دلیل مشمول بیمه بیکاری نیستند و اگر بیکار شوند مقرری به آنها پرداخت نمیشود.
زدا در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه پرداخت حق بیمه در این کارگاهها اختیاری است یا اجباری؟، خاطرنشان کرد: افرادی که در کارگاه خانوادگی کار میکنند مشمول بیمه اجباری هستند و فقط ۳ درصد کمتر حق بیمه پرداخت میکنند که آن هم مربوط به بیمه بیکاری است.