کرونا جان ۲۳۹ نفر دیگر را در ایران گرفت/ تردد فرد کرونایی در جامعه جنایت است

سخنگوی وزارت بهداشت آخرین موارد بروز و فوتی کووید-۱۹ در کشور طی ۲۴ ساعت گذشته را اعلام کرد.  

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون ۴۸۳ هزار و ۸۴۴ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۲۳۹ بیمار کرونایی دیگر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۲۷ هزار و ۶۵۸ نفر رسیده است.

سیما سادات لاری روز چهارشنبه درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا و موارد فوت ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ در کشور بیان کرد: از دیروز تا امروز ۱۶ مهر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۴ هزار و ۱۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۸۲۰ نفر از آنها بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۴۸۳ هزار و ۸۴۴ نفر رسید.

وی ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۲۳۹ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۲۷ هزار و ۶۵۸ نفر رسید.

لاری گفت: خوشبختانه تاکنون ۳۹۷ هزار و ۱۰۹ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین ۴۲۷۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

وی افزود: تاکنون چهار میلیون و ۲۰۷ هزار و ۶۳۱ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: استان‌های تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان و یزد در وضعیت قرمز قرار دارند. استان‌های کردستان، هرمزگان، فارس و گلستان نیز در وضعیت هشدار قرار دارند.

وضعیت کرونا در استان آذربایجان غربی
سخنگوی وزارت بهداشت درباره وضعیت بیماری کووید ۱۹ در استان آذربایجان غربی گفت: پس از گذر از خیز اول بیماری در فروردین و خیز جدی‌تر از نیمه خرداد تا اواسط تیر امسال در استان آذربایجان غربی، نمودار موارد ابتلا و بستری روزانه در این استان از نیمه دوم شهریور مجدد روند صعودی به خود گرفته و این شیب صعودی به شکلی نگران کننده در حال امتداد است.

وی ادامه داد: هم اکنون شهرستان‌های ارومیه، اشنویه، پلدشت، چالدران، خوی، سردشت، سلماس، شاهین دژ، ماکو، مهاباد و میاندوآب در این استان در وضعیت قرمز و بقیه شهرستان‌های این استان در وضعیت هشدار بیماری قرار دارند.

میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در آذربایجان غربی
لاری بیان کرد: میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در استان آذربایجان غربی ۵۴.۷ درصد گزارش شده که پایین‌تر از میانگین کشوری است.

وی افزود: بر اساس بررسی‌های انجام شده، میزان استفاده از ماسک توسط مردم این استان در مراکز و اماکن عمومی ۴۵.۲ درصد و در وسایل نقلیه عمومی ۴۳.۷ درصد است. همچنین میزان استفاده از ماسک توسط کارمندان اداره‌ها و بانک‌های استان ۷۹.۳ درصد و توسط شاغلان صنوف و صنایع این استان ۶۳.۹ درصد گزارش شده است.

موارد مثبت بستری و مرگ و میر
لاری گفت: بروز موارد مثبت بستری و بروز موارد مرگ و میر در استان آذربایجان غربی بالاتر از متوسط کشور است. در حال حاضر ۴۶۲ بیمار قطعی مبتلا به کووید ۱۹ در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی استان آذربایجان غربی بستری هستند. تعداد ۱۳۱ نفر از این بیماران به دلیل شرایط بالینی نامناسب در بخش مراقبت‌های ویژه حضور دارند. امیدواریم با افزایش عمل به توصیه‌های بهداشتی توسط مردم این استان شاهد خروج شهرستان‌های این استان از وضعیت قرمز و هشدار بیماری در هفته‌های آتی باشیم.

لطفا سفر نروید

معاون وزیر بهداشت گفت: میان افزایش تردد وسایل نقلیه در جاده‌های کشور، با شروع پیک‌های بیماری رابطه معنی داری وجود دارد. بنابراین درخواست ما از همه هموطنان این است که از هرگونه اقدام به سفر غیرضروری به شهرها و استان‌های کشور خودداری کنند.

حریرچی عنوان کرد؛تردد فرد کرونایی در جامعه جنایت است/در کاهش ترددها رفوزه شده ایم

معاون کل وزارت بهداشت، گفت: فردی که تست کرونای او مثبت است و در سطح جامعه تردد می کند، جانی است. حتی اگر این فرد بدون علامت باشد.

به گزارش مهر، ایرج حریرچی، روز چهارشنبه با حضور در برنامه «چاپ اول» شبکه خبر، اظهار داشت: فرد مبتلایی که قرنطینه نمی‌شود و در سطح جامعه تردد می‌کند، یک جانی است. چون ممکن است فقط با یک تماس، ویروس را به فردی که دیالیز می‌شود منتقل کرده و باعث مرگ او شود.

وی ادامه داد: با زیر نظر داشتن محل موبایل‌ها می‌توان از میزان رفت و آمد مردم مطلع شد و از این راه میزان تماس با اطرافیان را می توان اندازه گیری کرد.

حریرچی افزود: کاهش ۵۰ درصدی ترددها، معمولی است، اما برای شرایط مطلوب یاد ۷۵ درصد از ترددها کاسته شود.

وی گفت: در بهترین شرایط که نوروز بود، مردم ما ۴۵ درصد کاهش تردد داشتند و این رقم در ۲ ماه اخیر به ۱۲ درصد رسیده که به معنی رفوزه شدن است.

معاون کل وزارت بهداشت تاکید کرد: برای مهار کرونا نباید فقط از دیگران توقع داشت، حتی در نظرسنجی‌ها نیز بهتر است از مخاطب سوال شود که خود شما چه کاری باید انجام دهید که فراگیری کاهش یابد.

وی افزود: در جلسات امروز و شنبه، روش‌های کنترل جدی مبتلایان نهایی می‌شود.

حریرچی تاکید کرد: بزرگ ترین چالش ما در مدیریت فراگیری «اقناع مردم» است. اینکه مردم و دیگر عناصر تصمیم گیر را قانع کنیم که کرونا خطرناک است.

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار