تولید سالانه بیش از 105 هزار تن تخممرغ در استان اصفهان
مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به جایگاه استان اصفهان در زمینه تولید تخممرغ عنوان کرد: در حال حاضر با تولید بیش از 105 هزار تن محصول تخممرغ در سال، اصفهان جایگاه دوم کشور در زمینه تولید تخممرغ را داراست.
مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به جایگاه استان اصفهان در زمینه تولید تخممرغ عنوان کرد: در حال حاضر با تولید بیش از 105 هزار تن محصول تخممرغ در سال، اصفهان جایگاه دوم کشور در زمینه تولید تخممرغ را داراست.
به گزارش اصفهان امروز، علی دهقانی تصریح کرد: با توجه به اینکه در شرایط جنگ اقتصادی هستیم مرغداران در خط مقدم جبهه قرار دارند، با توجه به مشکلاتی که در تأمین کامل نهادهها وجود دارد اما تولیدکنندگان با تمام توان در تلاش هستند تا وقفهای در تولید ایجاد نشود و به همین خاطر میزان تولید تخممرغ در استان شرایط مطلوبی دارد و علاوه بر رفع نیاز استان، بخشی از تولیدات به سایر استانها صادر میشود.
وی گفت: در زمینه صادرات بر اساس مقتضیات زمانی صادرات انجام میشود اما قطع و وصل شدن صادرات باعث عدم امکان برنامهریزی توسط تولیدکننده میشود، اگر مسئولان در سطح ملی برنامهریزی دقیقتری برای موضوع صادرات داشته باشند، تولیدکنندگان نیز میتوانند برنامهریزی مناسبی برای تولید داشته باشند، امیدواریم با تدابیر اتخاذ شده زمینه برای صادرات فراهم و نظم خوبی در این زمینه ایجاد شود.
دهقانی بیان کرد: در زمینه توسعه کمی واحدهای مرغ تخمگذار با توجه به سیاستهای ابلاغی، در چند سال گذشته توسعهای در این بخش ایجاد نشد. در توسعه کمی منتظر دریافت ابلاغیههای جدید از سوی وزارتخانه هستیم تا اگر اجازه این موضوع داده شد با رعایت آمایش استان و شهرستانها اقدام به انجام این کار کنیم.
وی افزود: با بهینهسازی واحدهای مرغداری، توسعه کیفی در دستور کار قرار گرفت، واحدها به بهبود روند تولید رو آوردند و کیفیت واحدها افزایش یافت همین موضوع باعث تولید محصولات باکیفیتتر شده است.
وی تأکید کرد: هوشمندسازی واحدهای تخمگذار در دستور کار بوده که در این راستا بسیاری از فعالیتهای واحدها به صورت هوشمند انجام میشود، در واحدها اتوماسیون مستقر میشود که تنظیم دما، نور، رطوبت، جمعآوری تخممرغ و... را توسط دستگاه انجام میدهند و باعث کاهش تردد کارگران، افزایش راندمان و... شده است. در حال حاضر حدود 40 درصد واحدهای مرغداری استان هوشمند هستند و برای سایر واحدها برنامهریزی شده تا آنها را هم به سمت هوشمندسازی سوق دهیم.
مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان اضافه کرد: در بستهبندی تخممرغ با توجه به فعالیتهای انجام شده، سرمایهگذارانی به این بخش ورود پیدا کردند و بستهبندیهای باکیفیت، زیبا و بازارپسند انجام میشود و تخممرغ با کیفیت به مشتریان عرضه میشود.
وی در خصوص توسعه زنجیرههای تولید نیز گفت: یکی از اولویتهای وزارتخانه، تشکیل زنجیرهها است که در سطح استان در حال حاضر در تولید گوشت بوقلمون، گوشت مرغ و تخممرغ زنجیرههایی تشکیل یا در حال شکلگیری هستند. در تولید بوقلمون، دو زنجیره در استان دارای پروانه بهرهبرداری بوده و فعالیت میکنند، یک زنجیره گوشت مرغ نیز تکمیل پرونده شد و بهزودی راهاندازی میشود و دو زنجیره دیگر نیز در حال گذراندن مراحل قانونی هستند و در آینده نزدیک راهاندازی میشوند. در زمینه تولید تخممرغ هم یک زنجیره تکمیل پرونده شده و بهزودی پروانه آن صادر شود.
مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: زنجیرهها به حذف واسطهها و بهبود روند تولید کمک میکنند لذا توسعه زنجیرهها در اولویت پیگیری قرار دارد و تلاش میکنیم تولیدکنندگان را به تشکیل زنجیره دعوت و تشویق کنیم. این امر هم به تولیدکننده و هم مصرفکننده کمک میکند.