ویتامین دی و اسیدهای چرب امگا ۳ از بیماری قلبی جلوگیری نمیکنند
نتایج تحقیقات جدید ارائهشده انجمن علمی قلب آمریکا نشان میدهد که ویتامین دی (D) و اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در روغن ماهی از ایجاد فیبریلاسیون دهلیزی، یک اختلال بالقوه جدی ریتم قلب جلوگیری نمیکنند.
به گزارش مدیکال نیوز، کریستین ام آلبرت (Christine M. Albert)، پزشک سلامت عمومی، محقق ارشد این تحقیق و رئیس گروه قلب در موسسه قلب اسمیدت ایالاتمتحده اظهار کرد: نتایج آزمایش ما از مکملهای روغن ماهی یا ویتامین D برای جلوگیری از فیبریلاسیون دهلیزی پشتیبانی نمیکند. بااینحال، این مکملها خطر فیبریلاسیون دهلیزی را افزایش نمیدهند، این خبر خوبی برای افرادی است که آنها را برای سایر شرایط سلامتی مصرف میکنند.
دادههای گذشته از مطالعات مشاهدهشده متناقض بوده است و بیماران و پزشکان در توصیههای مربوط به جلوگیری از فیبریلاسیون دهلیزی با این مکملها مطمئن نیستند.
آلبرت بیان کرد: این اولین آزمایش در مقیاس بزرگ است که ما را به نتیجه قطعی رسانده است.
نتایج بر اساس یک کار آزمایی بالینی تصادفی شامل بیش از ۲۵ هزار زن و مرد از سراسر ایالاتمتحده بدون سابقه فیبریلاسیون دهلیزی طی یک دوره بیش از پنجسال بود، ۹۰۰ نفر یا ۳.۶ درصد از شرکتکنندگان با فیبریلاسیون دهلیزی تشخیص داده شدند.
ازنظر آماری تفاوت معناداری بین شرکتکنندگانی که به آنان مکمل ویتامین D یا روغن ماهی و شرکتکنندههایی که به آنان دارونما اختصاص دادهشده بود، وجود نداشت.
فیبریلاسیون دهلیزی یا AF، رایجترین نوع ریتم غیرطبیعی قلب است که باعث انقباض نامنظم قلب و گاهی اوقات ریتم خیلی سریع میشود. تخمین زدهشده است که ۳۳ میلیون نفر در سراسر جهان به این اختلال مبتلا هستند. این شرایط میتواند منجر به لخته شدن داخل دهلیز قلب شود و لختهها سپس از قلب به مغز منتقلشده و باعث سکته مغزی شوند. فیبریلاسیون دهلیزی همچنین میتواند منجر به تضعیف محفظه پایین قلب (بطن) شود و درنتیجه باعث تجمع مایعات یا نارسایی قلبی شود. نکته مهم، اغلب علائم مهمی را در پی دارد که میتواند بر کیفیت زندگی فرد تاثیر منفی بگذارد.
درحالیکه این تحقیق در آموزش اقدامات پیشگیرانه موثر به بیماران مهم است، آلبرت بر لزوم تحقیقات بیشتر جهت جلوگیری از این بیماری تاکید میکند.
آلبرت عنوان کرد: اگرچه این دو مکمل از فیبریلاسیون دهلیزی جلوگیری نمیکنند، مطالعات اخیر نشان داده است که اصلاح سبک زندگی مانند حفظ وزن سالم، کنترل فشارخون و تعدیل مصرف الکل ممکن است خطر ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی را کاهش دهد، ما باید همچنان به آموزش مردم جهت کاهش خطر و همچنین جستجوی راههای جدید برای جلوگیری از این بیماری ادامه دهیم.