کاهش تعرفه صادرات زعفران راهی برای ارزآوری بیشتر؛ بازار طلای سرخ به ثبات رسید
حسینی گفت: تعرفه صادرات زعفران ایرانی به چین و هند بسیار بالاست که سیاست گذاران باید این چالش را مرتفع کنند.
علی حسینی عضو شورای ملی زعفران ، با اشاره به اینکه برداشت زعفران به پایان رسیده است، اظهار کرد: وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید باید آمار دقیق و صحیح تولید را در اختیار تشکلها قرار دهد تا آنها بتوانند برنامه ریزی مدونی برای آینده داشته باشند.
او با انتقاد از تعلل گمرک در اعلام آمار صادرات افزود: با وجود آنکه گمرک آمار به روز را اعلام نمیکند، آمار دقیقی از میزان صادرات نداریم.
حداکثر قیمت هر کیلو طلای سرخ ۱۶ میلیون تومان است
حسینی از ثبات قیمت طلای سرخ طی ۲ ماه گذشته در بازار خبر داد و گفت: در حال حاضر حداقل قیمت هر کیلو زعفران ۸ میلیون تومان و حداکثر ۱۶ میلیون تومان است.
عضو شورای ملی زعفران آینده بازار را در گرو صادرات دانست و افزود: رونق بازار زعفران به صادرات بستگی دارد.
او با تاکید بر این مسئله که تعامل بخش دولتی و خصوصی، حفظ رونق صادرات را بههمراه دارد، بیان کرد: ارائه آمار اشتباه، تولیدکننده و صادرکننده را گمراه میکند و بنابر اعتقاد بخش خصوصی، سازمان مربوط تنها باید آمار را اعلام کند.
این فعال بخش خصوصی کاهش تعرفه را عاملی برای رونق صادرات برشمرد و گفت: تعرفه صادرات زعفران به چین و هند به عنوان ۲ بازار هدف اصلی بالاست و سالهاست که بر کاهش تعرفه صادرات تاکید میکنیم، اما مسئولان به این موضوع بی توجه بودهاند.
حسینی در پایان تصریح کرد: تعرفه صادرات زعفران افغانستان به چین و هند بسیار پایین و در حد صفر است، اما برای ما بسیار بالاست و همواره وظیفه دولت و سیاست گذاران است که این معضل و چالش اقتصادی را رفع کنند.