آسیا، قطب خانه‌های گران‌قیمت جهان

در حالی که همیشه فکر می کردیم خرید خانه در نیویورک و لندن بسیار گران هستند، اما حالا باید بدانیم گرانترین شهرها برای صاحب‌خانه شدن در آسیا قرار دارند. به گزارش «اصفهان امروز» و به نقل از بلومبرگ بر اساس بررسی‌های اقتصادی دانشگاه آکسفورد، طبق نسبت قیمت‌ها به درآمدها در سرتاسر جهان هنگ‌کنگ، بمبئی، پکن و شانگهای گرانترین شهرهای جهان برای خرید خانه محسوب می‌شوند

آسیا، قطب خانه‌های گران‌قیمت جهان

اصفهان امروز: در حالی که همیشه فکر می کردیم خرید خانه در نیویورک و لندن بسیار گران هستند، اما حالا باید بدانیم گرانترین شهرها برای صاحب‌خانه شدن در آسیا قرار دارند. به گزارش «اصفهان امروز» و به نقل از بلومبرگ بر اساس بررسی‌های اقتصادی دانشگاه آکسفورد، طبق نسبت قیمت‌ها به درآمدها در سرتاسر جهان هنگ‌کنگ، بمبئی، پکن و شانگهای گرانترین شهرهای جهان برای خرید خانه محسوب می‌شوند یعنی با در نظر گرفتن درآمد متوسط محلی در این شهرها برای خرید یک آپارتمان 90 مترمربعی به بیش از سی سال زمان نیاز است. در نمودار زیر نسبت قیمت مسکن به درآمد را مشاهده می‌کنید و همان‌طور که می‌بینید لندن در رتبه پنجم و نیویورک در رتبه نهم این لیست قرار دارند.


البته این موضوع در بحث اجاره‌بها مطرح نیست و در این سال‌هانرخ اجاره‌بها در شهرهاي بمبئي، شانگهاي، پكن و دهلي بسيار کاهش ‌یافته است كه می‌تواندنشان‌دهنده توسعه بيش از تقاضا در بخش ساخت و ساز اين شهرها باشد. اين كاهش بازدهيدر پایین‌ترین سطح خود در 10 سال گذشته بوده و حتي از سود اوراق قرضه دولتي پائینتر است. اين روند در شهرهاي توكيو، سيدني، نيويورك و سئول متفاوت است؛ بنابراین نرخ‌هایاجاره مسکن در شهرهای بمبئی، شانگهای، پکن و دهلی‌نو به طور قابل ملاحظه‌ای پائیناست. در این چهار شهر شاخص ارزیابی مدت‌زمان است و اصلاً شبیه شهرهایی مثل توکیو،سیدنی، نیویورک و سئول نیست. دو اقتصاددان نویسنده این گزارش تیانجی و کوجیز ابرازداشته‌اند که روند صعودی فعلی در قیمت‌های مسکن در آسیا طی سال‌های آینده تعدیلخواهد شد. بعلاوه افزایش عرضه در بخش مسکن در برخی نقاط آسیا و تلاش دولت‌ها دراین قاره برای خروج از رکود فعلی در این بخش و همچنین تغییرات نرخ‌های بهره تاحدودی قیمت‌ها را متعادل‌تر می‌کند. نرخ‌های پایین بهره در سال‌های اخیر رشد قیمتمسکن را در همه جای دنیا سرعت بخشیده است و برعکس افزایش نرخ بهره در آمریکا وجاهای دیگر نرخ‌های رهن مسکن را افزایش داده است. افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزروآمریکا ممکن است جذب پول به سیستم بانکی این کشور را افزایش دهد که البته آن‌هم درنرخ ملک در آسیا بی‌تأثیر نیست. با توجه به فاکتورهای جمعیتی در شهرهای بزرگ آسیا به‌ویژهآن‌هایی که اقتصاد کمتر توسعه یافته‌ای دارند در طولانی‌مدت شاهد افزایش تقاضابرای مسکن خواهیم بود که همچنان روند صعودی قیمت ملک را پوشش خواهد داد. به‌هرحالبه احتمال زیاد جمعیت توکیو و ژاپن در هشت سال آینده کاهش خواهد یافت که به تبع آناز تقاضا برای مسکن هم می‌کاهد.


مترجم: ریحانه سرلک

ارسال نظر