بیژن بنفشه خواه: مردم حق دارند سریال های کمدی خوب ببینند
بیژن بنفشه خواه ساخت سریال هایی مانند «لیسانسه ها» را یکی از الزامات جامعه امروزی می داند و تصریح می کند که مردم حق دارند سریال های کمدی خوب و جذاب ببینند.
این شب ها آی فیلم ۲ سریال «لیسانسه ها» را برای مخاطبان فارسی زبان تاجیک و افغان خود در حال پخش دارد که بیژن بنفشه خواه هم یکی از بازیگران آن است.
بنفشه خواه که این روزها مشغول بازی در سریال «مستوران» به کارگردانی جمال سیدحاتمی است، با سروش صحت در سریال های «پژمان»، «ساختمان پزشکان»، «لیسانسه ها» و «فوق لیسانسه ها» همکاری داشته است. او در سریال «لیسانسه ها» ایفاگر نقش دکتر محمود مهاجر است؛ مدرس کلاس های موفقیت و پدر همسر یکی از جوانان اصلی قصه.
بنفشه خواه کاراکتر دکتر مهاجر را با وجود اختلاف سنی زیاد با خودشT شخصیتی جذاب ارزیابی و تاکید می کند که بازی در قالب این نقش برایش چالش برانگیز بوده است.
او درباره ایفای نقش محمود مهاجر در سریال «لیسانسه ها» به ایسنا گفت: من در بیشتر سریال های سروش صحت بازی کرده ام، از جمله «ساختمان پزشکان» و «پژمان»؛ سبک صحت را می شناسم و مطمئن هستم که حاصل کار خوب و پرمخاطب خواهد شد، حتی اگر فیلمنامه را هم نخوانده باشم. می خواهم بگویم که او را تا این حد قبول دارم. خوشبختانه «لیسانسه ها» هم توانست در جذب مخاطب موفق باشد و بسیاری از مردم به تماشای این سریال می نشستند.
بنفشه خواه توضیح داد: این کاراکتر به لحاظ سن و سال خیلی از خودم فاصله داشت. من نقش پدر همسر امیرحسین رستمی را بازی می کردم در حالی که اختلاف سنی ما بیشتر از دو ـ سه سال نیست. بازی در قالب چنین نقشی برای بازیگر می تواند چالش برانگیز باشد. البته شخصیت پردازی خیلی خوب بر روی کاراکتر آقای مهاجر صورت گرفته و تمام جزئیات در رفتارهای او لحاظ شده بود. اصولاً یکی از ویژگی های سریال «لیسانسه ها» شخصیت پردازی خوب کاراکترها بود. این شخصیت پردازی باعث شده بود که ارتباط کاراکترها با هم واقعی از آب دربیاید. فکر می کنم مردم آقای مهاجر را دوست داشتند. خودم هم از این نقش آفرینی خیلی راضی بودم و یکی از بهترین تجربه هایم بود.
او در پاسخ به اینکه شغل آقای مهاجر که کمتر به آن پرداخته شده بود، چقدر می توانست یک مزیت برای این شخصیت باشد؟ توضیح داد: او مدرس کلاس های موفقیت است. چنین فعالیت هایی خیلی شفافیت ندارند و نمی دانی کسی که چنین ادعایی می کند واقعا چیز مفیدی برای ارائه دارد یا فقط می خواهد کسب درآمد کند. به هر حال، مهاجر هم دارد از همین طریق روزگار می گذراند و خیلی هم بر روی دکتر و مدرس بودنش مانور می دهد. همین بُعد شخصیتی او هم می تواند برای تماشاگر جذاب باشد.
بنفشه خواه در پاسخ به پرسشی دیگر مبنی بر اینکه تکیه کلام های دکتر مهاجر مثل «شاد و پیروز باشید» و «سپاس» یا حرکات دستش از کجا آمد؟ یادآور شد: برخی در فیلمنامه آمده بود و بعضی هم در سر صحنه و با همفکری به وجود آمد. سروش صحت کارگردان خلاقی است و در عین حال از پیشنهادها هم استقبال می کند و گارد ندارد. به راحتی می توانی نقطه نظراتت را با او در میان بگذاری و با روی خوش استقبال می کند، حتی اگر در نهایت مورد پسندش نباشد و قبول هم نکند.
او نقطه قوت سریال «لیسانسه ها» را متن آن دانست و افزود: اگر متن یک سریال درست باشد، معمولاً بقیه اجزا هم درست می شود. این موضوع در کارهای طنز اهمیت بیشتری دارد. در حال حاضر و در عرصه طنز نویسندگان خوب و خلاق انگشت شمار هستند و از این لحاظ احساس کمبود می شود. سروش صحت به همراه ایمان صفایی متن خوبی را برای «لیسانسه ها» نوشته بودند و سروش هم به خوبی آن را اجرا و کارگردانی می کرد. صحت کارگردان پروسواسی است و روی جزئیات خیلی حساسیت به خرج می دهد. این مجموعه خوب باعث می شود که بازیگر هم انرژی مضاعف بگیرد و انگیزه بیشتری را برای ایفای نقش پیدا کند. وقتی همه چیز سر جای خودش باشد نتیجه کار هم قابل قبول خواهد شد.
بیژن بنفشه خواه ساخت سریالهایی مثل «لیسانسه ها» را لازم و ضروری دانست و افزود: یکی از امتیازات «لیسانسه ها» این است که با نگاهی متفاوت به مشکلات می پردازد و به بازگو کردن این معضلات به زبانی شیرین اقدام می کند. مردم هم با وجود مشکلات اقتصادی امروز حق دارند که لااقل سریال کمدی خوب ببینند و حالشان بهتر شود. باید برای امثال سروش صحت فرصت بیشتری جهت کار فراهم باشد. حیف است نویسندگان و کارگردانانی مثل او کم کار باشند.