نظارت بهداشتی بر ذبح دام در روزهای تاسوعا و عاشورا تشدید میشود
نظارت بهداشتی و شرعی بر ذبح دام و تهیه و توزیع فرآوردههای خام دامی در ایام محرم بهویژه تاسوعا و عاشورای حسینی (ع) در استان اصفهان تشدید میشود.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان در گفتوگو با ایرنا اظهار داشت: ۳۶ اکیپ ثابت و ۳۵ اکیپ سیار، نظارت بهداشتی دامپزشکی ویژه ایام تاسوعا و عاشورا با حضور ۳۸ دامپزشک، ۷۲ بازرس بهداشتی گوشت و ۲۳ ناظر ذبح شرعی در راستای ارتقای سطح بهداشت عمومی و حفظ سلامت عزاداران، به رسم هر سال، ساماندهی شده است.
وحیدرضا خامسی پور افزود: برغم اینکه توصیه میشود به منظور رعایت شرایط بهداشتی و اجتماعی، از کشتار دام در مکانهای عمومی و جلوی دستههای عزادارای، خودداری و کشتار فقط در کشتارگاههای دام انجام شود، اما امسال اکیپهای سیار دامپزشکی اصفهان با حضور در مکانهایی مختلف مانند حسینیهها، تکایا و مساجد وظیفه نظارت بهداشتی بر ذبح دامهای نذری را با هدف پیشگیری از بروز بیماریهای خطرناک بین انسان و دام همچون بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را بر عهده دارند.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی اصفهان تاکید کرد: شهروندان باید دام خود را از میدانها و مکانهای مجاز عرضه دام زنده تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند.
او افزود: کشتارگاههای دام استان در این ایام فعال است و خدمات خود را ارائه میدهند.
او گفت: ناظران بهداشتی و شرعی در ایام ماه محرم سال گذشته، چهار هزار و ۸۴۸ رأس دام سبک و سنگین را پیش از ذبح بازرسی کردند که در مجموع یک هزار و ۲۱۸ کیلوگرم لاشه دام همراه با ۲ هزار و ۳۰۳ قطعه کبد، ریه و کلیه ضبطی از چرخه مصرف خارج شد.
خامسی پور با اشاره به اهمیت توجه به بیماری تب کریمه کنگو تصریح کرد: همه شهروندان و مسئولان هیئتهای مذهبی باید گوشت قربانی را پس از نگهداری به مدت حداقل ۲۴ ساعت در یخچال (دمای صفر تا چهار درجه) برای طبخ غذا استفاده کنند.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان از شهروندان خواست فرآوردههای خام دامی مورد نیاز خود را از مراکز معتبر و تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی، مراتب را با سامانه پاسخگویی سراسری دامپزشکی به شماره ۱۵۱۲ در میان گذارند.
اصفهان رتبه اول تولید گوشت مرغ و بوقلمون، رتبه چهارم تولید گوشت قرمز، رتبه دوم تولید تخممرغ و رتبه اول تولید شیر خام و رتبه سوم تولید عسل کشور را داراست.
این استان دارای بیش از هفت میلیون و ۸۰۰ هزار رأس انواع دام است که این خطه را به یکی از قطبهای تولید فرآوردههای دامی در کشور بدل کرده است.
استان اصفهان با ۲۳ شهرستان و یک هزار و ۸۳۱ روستا، دارای ۲ هزار و ۶۰۰ واحد مرغداری صنعتی، ۱۷ کشتارگاه طیور و ۳۳ کشتارگاه دام و بیش از ۱۰ هزار مرکز بستهبندی و فرآوری فرآوردههای خام دامی است.