صفر تا صد نحوه ویزیت بدون دفترچه بیمه تأمین اجتماعی در مراکز درمانی
مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تامین اجتماعی، نحوه ویزیت بدون دفترچه بیمه تأمین اجتماعی در مراکز درمانی از ابتدای اسفند را تشریح کرد.
شهرام غفاری با اشاره به حذف دفترچههای تامین اجتماعی از ابتدای اسفند ماه اظهار کرد: تمام زیرساختهای لازم برای اجرای این طرح از سوی سازمان تأمین اجتماعی فراهم شده است و در همین ارتباط، بیمهشدگان تأمین اجتماعی میتوانند بدون دفترچه با مراجعه به پزشکان و داروخانههای سطح کشور از خدمات بیمهای استفاده کنند.
مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تأمین اجتماعی در این باره توضیح داد: بیمهشدگان زمانی که به مطبهای پزشکان یا درمانگاههای سراسر کشور مراجعه میکننند در ابتدا از طریق 5 روش احراز هویت میشوند.
غفاری در پاسخ به این پرسش که اگر در شهرستان یا استانی شرایط استفاده از اینترنت برای استعلام فرد بیمه شده نباشد چه اقدامی خواهد شد، گفت: در این زمینه هم تمهیدات لازم انجام شده و حتی میتوانند از طریق موبایل نسبت به استعلام اقدام کنند و تمام بیمهشدگان و مستمریبگیران اصلی و تبعی قبل از مراجعه مراکز درمانی میتوانند نسبت به استعلام استحقاق درمان از طریق 5 روش اقدام و از پوشش بیمه درمانی خود اطمینان حاصل کنند.
وی درباره 5 روش اشاره شده تصریح کرد: مراجعه به سایت medical.tamin.ir، ورود کد ملی و مشاهده وضعیت پوشش بیمه درمان، شمارهگیری #1420*4*، انتخاب گزینه 1 (استعلام اعتبار درمانی)، ورود کد ملی و مشاهده وضعیت پوشش بیمه درمان، شمارهگیری #1*1420*4*، ورود کد ملی و مشاهده وضعیت پوشش بیمه درمان، استفاده ازه اپلیکیشن موبایل، مراجعه به سایت pwa.tamin.ir، ورود کد ملی و وضعیت پوشش درمان و در نهایت شمارهگیری #1666* ، انتخاب گزینه 1 (استحقاقسنجی)، ورود کدملی و مشاهده وضعیت پوشش بیمه درمان، 5 روش استعلام استحاق درمان است و در مواردی که بیمه شده براساس نتایج دریافتی از روشهای اشاره شده یا اعلام مراکز درمانی، فاقد استحقاق درمان است در صورت اعتراض میتواند موضوع را از طریق سامانه 1420 پیگیری کند.
غفاری ادامه داد: پس از استحقاقسنجی و احراز هویت از طریق کارت ملی یا در دست داشتن شناسنامه برای افراد زیر 18 سال یا برگه اول اطلاعات دفترچه درمانی، پزشک فرد بیمار را ویزیت و در ادامه اقدام به نسخهنویسی برای فرد مورد اشاره میکند.
وی در این باره توضیح داد: در همین ارتباط نسخهنویسی به صورت چند روش انجام میشود ابتدا روی سربرگ پزشکان، نسخهنویسی الکترونیکی یا بر روی دفترچههای بیمهشدگان ضمن اینکه دفترچههای بیمهشدگان برای این موضوع استفاده میشود.
مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تأمین اجتماعی ادامه داد: ثبت شماره ملی بر روی نسخه از سوی پزشک الزامی است و در حالی که از سوی پزشک یا بیمهشده تخلفی انجام شود این موضوع از طریق سیستم نظارتی تأمین اجتماعی پیگیری و با متخلفان برخورد خواهد شد.
غفاری با تأکید بر اینکه انتظار میرود بیمه شدگان تنها از طریق کد ملی خود به پزشکان مراجعه کنند، گفت: در صورتی که فردی با کد ملی شخص دیگری به پزشک مراجعه کند و پزشک نیز بدون احراز هویت بیمه شده اقدام به ویزیت و نسخهنویسی کند این موضوع تخلف است و براساس ضوابط تأمین اجتماعی با فرد متخلف برخورد میشود به طوری که پزشکان در این فرآیند موظف به پرداخت دو برابر هزینه تحمیل شده به تامین اجتماعی میشوند همچنین قرارداد پزشکان از سوی سازمان تامین اجتماعی لغو و به سازمان نظام پزشکی ارائه میشود.
غفاری با تاکید بر اینکه بیمهشدگان میتوانند تا آخرین برگه بیمه دفترچه خود استفاده کنند، گفت: تمام روشهای نظارتی برای طرح حذف دفترچه از سوی سازمان تامین اجتماعی فراهم شده است و انتظار داریم بیمهشدگان تنها از طریق کد ملی خود به مراکز درمانی مراجعه کنند.
وی یادآور شد: همچنین براساس سامانه نسخه الکترونیکی، داروهای بیمهشدگان به طور مستمر رصد میشود و در صورت هرگونه تخلفی با پزشک و فرد بیمه شده برخورد خواهد شد.