کلاس های بی معلم در اصفهان

یک عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: تا آبان‌ماه همچنان درگیر کلاس‌های بی‌معلم در استان اصفهان باشیم.

محمدجواد ابطحی در گفت‌وگو با ایسنا- منطقه اصفهان در خصوص اقدامات وزارت آموزش و پرورش برای رفع کمبود معلم برای آغاز سال تحصیلی جدید، اظهار کرد: آن‌گونه که اعلام می‌کنند اقداماتی را پس از تصویب آیین‌نامه اجرایی استخدام حق‌التدریس‌ها که به تصویب هیئت دولت رسید، انجام داده‌اند. کارهای مقدماتی و مطالعه پرونده‌ها را انجام داده‌اند، اما اینکه این اقدامات تا چه اندازه می‌تواند کمبود معلم را جبران کند جای سؤال دارد.

وی افزود: به نظر می‌رسد این اقدامات کافی نباشد و سازمان برنامه و بودجه با سازمان امور استخدامی کشور در خصوص تعداد جذب نیرو به توافق نرسیده‌اند. ادارات آموزش و پرورش شهرستان‌های استان مبادرت به توسعه خرید خدمات آموزشی‌ها کرده‌اند، این اقدامات بر خلاف قانون است و راه به جایی نمی‌برد.

این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، گفت: معتقدم اقدام درست برای رفع کمبود معلم، استخدام نیروهای جدید و افزایش ساعات تدریس حق‌التدریسی‌ها است. اینکه برخی مدارس معاونان را برای تدریس انتخاب می‌کنند ناشی از نبود شناخت آموزش و پرورش نسبت به مسائل آموزشی است، چرا که وظیفه اصلی معاون چیز دیگری است.

ابطحی تصریح کرد: فکر می‌کنم تا آبان ماه همچنان درگیر کلاس‌های بی معلم در استان اصفهان باشیم. اقداماتی که آموزش و پرورش انجام داده شاید 75 درصد از مشکل کمبود معلم را جبران کند. اقداماتی که در چارچوب قانون باشد اشکالی ندارد، اما مطلوب آموزش و پرورش نیست، چرا که هدف این نهاد را گم کرده‌ایم. اگر می‌خواهیم تعلیم و تربیت اثر داشته باشد نمی‌توان با این راهکارها راه به جایی ببریم.

وی ادامه داد: دغدغه اصلی ما این است که آموزش و پرورش یک امر حاکمیتی است و تعلیم و تربیت زیربنای پیشرفت و توسعه هر کشوری است، اما با این روش‌ها آب در هاون می‌کوبیم و این کوچک انگاری آموزش و پرورش است. دولت‌ها اهمیت زیادی به آموزش و پرورش نداده‌اند و این امر سبب بروز مشکلات کنونی شده است.

پیش تر اعلام شده بود در استان اصفهان، 15 هزار نیرو برای آغاز سال تحصیلی جدید کمبود وجود دارد.

ارسال نظر